HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De week van…. Daphne Véronique

Deze week mag ik jullie meenemen in mijn leven als ondernemer. Ik ben Daphne Véronique de Kruyf, 34 jaar oud en woon samen met manlief en dochter in Veenendaal. Ik heb 16 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste en ben ruim acht jaar trotse eigenaar van Veroda Beauty & Wellness. Mijn specialisaties zijn (bruids)make-up, waxen en wellness. Mijn lijfspreuk is “True beauty lies within.” Ik geloof dat schoonheid van binnenuit komt en schoonheid straal je uit. Mijn visie is om het mooiste van mijn klanten naar buiten te laten komen en dát te benadrukken, zowel uiterlijk als innerlijk. Mijn missie in het leven is dan ook om vrouwen (weer) te laten stralen in hun eigen schoonheid.

Maandag
Vandaag is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak van de salon. Poetsen, waxen en shinen. Hygiëne staat voorop en ik zorg dat de salon en wachtruimte altijd spik en span zijn voordat de klanten komen. Wat kijk ik uit naar 3 maart als ik mijn eerste klanten weer mag ontvangen in mijn salon. Jullie vast ook! Mijn salon is gevestigd in een zelfontworpen blokhut naast het huis en heeft een warme uitstraling alsof je waant in een wellness-huisje in de bergen.

Op deze mooie voorjaarsdag zet ik letterlijk de bloemetjes buiten, zodat mijn klanten de lente kunnen zien, reuken en ervaren als ze weer voor hun behandeling komen.  Dochterlief hielp gezellig mee het poten van de voorjaarsbloemen. Verder maakte ik mijn planning af en kreeg ik telefoontjes, mailtjes en berichtjes via de app binnen van klanten die een afspraak willen inplannen. Dat gevoel dat je agenda weer vol staat is onbeschrijfelijk! Ik kan alleen maar dankbaar zijn. Via welke mediums nemen jullie klanten contact op? Normaal gesproken staan op maandagavond klanten ingepland, nu heb wat voorbereiding getroffen en de palletkachel (houtkachel) schoongemaakt. Even leek het erop dat de kachel stuk was, maar gelukkig staat hij weer in vuur en vlam om de salon te verwarmen. 

Dinsdag 
De voorraadcheck gedaan en producten bij mijn leverancier besteld. Ik werk in de salon grotendeels met Xminerals, de private-labellijn van Mineral Skin Cosmetics. Ik heb gekozen voor een product en leverancier die bij mijn visie past. De producten zijn gebaseerd op kostbare mineralen uit de dode zee gecombineerd met natuurlijke planten-extracten en anti-oxidanten. Ik vind het belangrijk om met producten te werken die gebaseerd zijn op de natuur, omdat ik geloof dat de natuur ons alles kan geven wat onze huid nodig heeft. Hebben jullie ook bewust voor een merk, product en leverancier gekozen?  

Na de voorraadcheck kon ik mij uitleven op de wax. De wax wordt in kilo’s geleverd, die ik in kleine stukjes sla met een roze hamer. Een leuk klusje, als je het mij vraagt. Onder de paraplu van Veroda ben ik in 2016 Waxlady gestart, een extra onderdeel van mijn bedrijf met eigen website voor deze specialiteit. Waxen is de meest natuurlijke en effectieve manier van ontharen. We houden niet van jeuk, bultjes en stoppels, toch ladies? Ik ben gespecialiseerd in onder andere de Brazilian wax en mijn klanten komen van ver om door mij behandeld te worden. Ik werk met de waxen van Lycon via mijn leverancier Smooth & Co. Ik word ook jaarlijks gevraagd door hen om op de Beauty trade & Beauty special mijn (wax) expertise te delen. Daarnaast heb ik in het verleden een aantal blogs mogen schrijven voor het bedrijf.  Ik vind het leuk om samen te werken met mijn leveranciers. En over werken besproken, ik heb ook nog gewerkt vandaag. Online, dat wel.  In de tijd dat mijn salon gesloten was bedacht ik een nieuw concept, namelijk online consulting en coaching: Een half uur beeldbellen met dé beautyexpert. Vanavond mocht ik een dame weer een mooi advies geven. En dan is het bijna zover… morgen mag de salon open!

Woensdag 
Vandaag is het dan echt zover, we mogen weer open. Wat een feestje om weer aan ‘t werk te kunnen, mijn passie uit te voeren en mijn klanten weer te mogen behandelen.  Vandaag staan er vijf klanten op de planning. Ik kreeg veel lieve berichtjes van klanten, familie en vriendinnen die mij succes en veel werkplezier wensten. Dat bemoedigd! 

Mijn eerste klant vandaag was de laatste klant die ik voor de lockdown had behandeld. Ik vond het dan ook wel bijzonder om met haar te mogen beginnen vandaag. Ik gaf haar een luxe gezichtsbehandeling en een make-up advies. Mijn behandelmethode is geheel manueel en ik loop tijdens de behandeling niet weg, zodat de klant de volle aandacht krijgt. De leidraad van mijn behandelmethode is de massage.  Naast het feit dat een massage ontspanning geeft, verbeterd het ook de conditie van de huid, word het lymfesysteem en de bloedsomloop gestimuleerd waardoor de processen in het lichaam worden geactiveerd (bijvoorbeeld de stofwisseling, spijsvertering, etc.). Na de gezichtsbehandeling wilde mijn klant gelijk afspraken tot en met juli inboeken. Plannen jullie ook door? 

Mijn tweede klant had een dubbel boeking, namelijk een Brazilian Wax en Luxe gezichtsbehandeling. Met een dubbele boeking begin ik altijd eerst met waxen en eindig met de gezichtsbehandeling. Ik stel mijn klant eerst op haar gemak voordat ik ga waxen en leg elke handeling stap voor stap uit. Je moet je als klant letterlijker bloot geven en dat kan de klant een opgelaten gevoel geven. Ik zet rustgevende muziek op, geef de mogelijkheid dat ze zichzelf even kan “opfrissen” en werk snel, secuur en discreet.  Na het waxen mocht ik haar ontspanning bieden met de gezichtsbehandeling. De ochtend vloog voorbij en na mijn lunchpauze stonden er drie gezichtsbehandelingen op de planning. In mijn pauze werk ik tegenwoordig niet meer door, omdat ik zelf ook wil opladen en mijn rust nodig heb. Dit heeft wel een aantal jaren geduurd voordat dit lukte. Maar het levert mij zoveel meer op! Ook kreeg ik vandaag twee aanmeldingen van nieuwe klanten. Mijn dag was een feestje! 

Donderdag 
Normaal gesproken is donderdag mijn vrije dag, maar vanwege de avondklok werk ik een extra avond. Als ik ‘s avonds klanten ontvang, bereid ik ‘s middags de salon voor. De behandelstoel opmaken, de was van de salon wassen, drogen, opvouwen en opruimen, de vloer en beauty-bar schoonmaken zijn een vast ritueel.  De bestelling van Mineral Skin Cosmetics arriveerde en ik kon weer een aantal tasjes voor mijn klanten klaarzetten met producten. Mijn klantenbestand bestaat grotendeels uit fulltime werkende dames, die in de avontuurtjes graag een gezichtsbehandeling of wax-behandeling willen. Daarom bied ik mijn klanten de ruimte om ‘s avonds te komen. Vanavond was een echte wax-avond. Het is nu echt heel resultaatgericht werken, want als je maanden lang niet hebt onthaart, kun je misschien wel een voorstelling maken hoe behaard het er nu uitziet. Ik had enorm eer van mijn werk, de dames gingen weer glad en met een glimlach naar huis toe! Ik kreeg vandaag een voorstel voor een samenwerking met een cateringbedrijf, gespecialiseerd in High Tea’s of ik een make-up workshop wil ontwikkelen. Hopelijk komen er gauw versoepelingen zodat ik dit nieuwe concept kan uitvoeren! 

Vrijdag 
Vanochtend startte ik niet in de salon maar bij mijn coach. Ik volg een traject bij Dialoog met Perspectief. Na mijn bevalling ben ik chronisch ziek geworden, maar ik wilde dolgraag blijven werken. Door mijn coach heb ik handvaten gekregen en heb ik geleerd om mijn leven in te richten en aan te passen zodat kan blijven genieten van mijn werk, mijn gezin en sociale leven. Dat blijft nog wel eens zoeken naar balans, maar ik ben dankbaar dat ik weer kan werken. Vanmiddag staan er drie klanten op de planning en vanavond twee klanten. Mijn man heeft vandaag vrij genomen en ontfermd zich over onze dochter. Ik heb mijn handen vrij voor de salon en voor mijn schrijfwerk. Ik ben naast schoonheidsspecialiste ook schrijver. Ik blog ( ladyveroda.nl) en ik ben een roman aan het schrijven. Het was een waardevolle werkdag. Mijn laatste klant van de avond voelde zich tien jaar jonger en eindelijk weer ontspannen. Ze bedankte mij voor het werk en volgens haar is ons vak nodig, waardevol en geweldig. Dit kan ik alleen maar beamen.

Zaterdag
De  laatste werkdag van mijn week. Ik ontvang vandaag geen klanten, maar help mijn man met de bouw van mijn nieuwe salon en ons huis! We zijn beide erg handig, mijn man doet het grote werk en ik kan op mijn manier mijn steentje bijdragen. Ik ben van ontwerpen, de inrichting en styling. Ik heb al mooie ideeën klaarliggen en kan bijna niet wachten dat ik in mijn droomsalon kan gaan werken. Werken jullie op zaterdag? Ik heb dit in het verleden veel gedaan, maar ervaarde dat mijn klanten voorkeur geven aan de avond. In de toekomst hoop ik af en toe een make-upworkshop op de zaterdag te organiseren, maar wil niet elke zaterdag werken omdat ik mijn gezinsleven erg belangrijk vind.

Ik vond het leuk op jullie een weekje mee te nemen in mijn leven. Ik wens jullie allemaal veel succes en plezier met het uitvoeren van onze passie en mooie werk. Een prachtige groet van mij!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
NIEUW! Flat Belly Tea van Partner in Aesthetics
De week van…. Daphne Véronique

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord