HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Beauty Award winnares categorie Newcomer of the Year

Posted on

Dorota Olchawa | Lavish Huidinstituut

De mail met de uitslag van de nominatie voor de Beauty Award heeft ze drie keer opnieuw gelezen. Dorota Olchawa van Lavish Huidinstituut kon niet geloven dat ze één van de genomineerden was! En nu blijkt ze binnen haar categorie ook nog de winnares te zijn. ‘Het is een ontzettend mooi compliment!’ Ze is er dan ook van overtuigd dat je met ambitie en hard werken veel kunt bereiken.

Nog geen twee jaar geleden werkte ze fulltime in de autobranche, nu heeft ze een statig schoonheidsinstituut aan de rivier die langs het stadshart van Haarlem stroomt. ‘Mijn hart ligt bij beauty. Het was niet de meest voor de hand liggende gedachte om met een fulltimebaan, een puberzoon en een man die vaak weg is voor zijn eigen bedrijf, een opleiding tot schoonheidsspecialist te gaan volgen. Maar als iets je passie is, moet je ervoor gaan. Het is nooit het juiste moment. Mijn man steunde me volledig in het najagen van mijn ambities.’ En zo geschiedde. Binnen twee jaar behaalde ze niet alleen haar diploma voor schoonheidsspecialist, maar volgde ze ook allerlei trainingen om een bedrijf succesvol op te starten. Ze startte een salon vanuit huis en werkte vrijwel direct vijf dagen van negen tot negen. Een salon aan huis bleek niet de meest ideale situatie. Nog geen half jaar later kwam dit authentieke gebouw op hun pad en ze twijfelden geen moment. Binnen een maand verbouwden ze het tot een waar paradijs. Na een grote opening van haar pand afgelopen najaar besloot ze zich -vrij impulsief- in te schrijven voor deelname aan de Beauty Award. ‘Dat was hard werken; nieuwe klanten aantrekken, een bedrijf opstarten en deelnemen aan dit intensieve traject van de Beauty Award. Hoe rommelig het ook was, het is het alles waard geweest! Ik ben nóg gemotiveerder om hard te werken en wil hierin een inspiratiebron zijn voor andere vrouwen. Ik heb vriendinnen en kennissen met soortgelijke ambities; zij zien mij als hun voorbeeld. In het bijzonder voor vrouwen is het een lastige taak om alle ballen hoog te houden: een gezin, het huishouden, werk, sporten en een sociaal leven. We hebben weinig tijd, maar tijd kun je zelf máken. Geloof in jezelf en je kwaliteiten en jaag je droom na!’ Ze is nog maar ruim een half jaar in dit historische gebouw gevestigd, maar haar agenda staat de komende maand helemaal vol, zes dagen per week, met klanten vanuit het hele land. ‘Het is heel snel gegaan. Mijn klantenkring is divers, van advocaten tot schrijvers tot horecaondernemers. Ik heb een unieke plek in Haarlem gecreëerd die nog niet bestaat.

Dat ze mij gekozen hebben, is een mooie erkenning.
Ik mag trots zijn op wat ik in korte tijd heb bereikt!
Ik leef op een roze wolk

Ik bied aandacht, luxe, ontspanning met altijd als ultieme focus: huidverbetering.’ Aan stilstaan doet Dorota duidelijk niet. Ze biedt tal van huidverbeterende behandelingen aan en volgt de nieuwste ontwikkelingen uit binnen- en buitenland op de voet. Ze vindt het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen en zich te onderscheiden van andere salons. ‘Ik zal nooit denken: nu heb ik alles bereikt. Inhoudelijk wil ik mijn kennis uitbreiden en opleidingen volgen op het gebied van huidtherapie. Ik ben steeds weer op zoek naar uitdagingen. Een tweede vestiging met personeel is mijn droom!’ Tijdens het traject van de Beauty Award vond ze het gesprek met de juryleden het spannendst en gaf de nodige stress. ‘Dat ze mij gekozen hebben, is een mooie erkenning. Ik mag trots zijn op wat ik in korte tijd heb bereikt! Ik leef op een roze wolk’, lacht de trotse ondernemer. Samen met haar familie en klanten gaat ze proosten op dit heuglijke feit!

Dit zeiden de juryleden:
Zoals een Newcomer behoort te zijn energiek, vol met mooie plannen, hardwerkend aan je droom en ondertussen zelf ook meegroeien. Ambitieuze specialist met grootse plannen!

Dorota is een Newcomer in het vak maar heeft veel ambitie om te groeien met haar bedrijf Lavish Huidinstituut. Door de kwaliteit van haar behandelingen hoog te houden door het volgen van opleidingen en trainingen zal het haar vast lukken om verder te groeien volgens haar eigen plan. Zorg wel dat je voldoende tijd neemt om te groeien en blijf dat onderbouwen met goede opleidingen.

Een bruisende persoonlijkheid met grote ambities. Heeft duidelijk haar doel en het doel van haar bedrijf voor ogen, maar kan ook goed reflecteren waar haar valkuilen liggen. Is nieuwsgierig naar de markt, wilt graag kennis vergaren en bereidt zich voor om naar de top te gaan

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid | 13 mei
Beauty Award winnares categorie Newcomer of the Year

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord