HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Zo houdt man zijn huid gezond

Net als vrouwen kunnen mannen ook last van huidproblemen hebben en willen zij hun huid zo gezond mogelijk houden. Maar toch verschilt de mannenhuid van de vrouwenhuid. Zowel het gezicht als het lichaam van de man heeft namelijk een andere samenstelling. De structuur van de mannenhuid is grover doordat mannen meer van het hormoon testosteron aanmaken. De huid van de man is vetter en mannen verouderen anders dan vrouwen. Tekst by Esther van der Slik

Huidverbetering bij de mannenhuid:
Doordat de huid van mannen dikker is, mogen zij producten gebruiken die meer geconcentreerd zijn dan producten voor vrouwen om hetzelfde resultaat te krijgen. Daarnaast kan de huid erg geïrriteerd raken door het scheren. Door de huid vóór het scheren te reinigen wordt irritatie van de huid verminderd. Net als met de haargroeirichting mee te scheren en na het scheren geen after shave te gebruiken die alcohol of parfum bevat.

Huidverbetering en voeding:
Daarnaast zijn er bepaalde voedingsstoffen waar ook mannen beter niet te veel van binnen moeten krijgen. Ik raad aan om op te letten met het eten van vlees en zuivel. Deze bevatten niet alleen veel vetten, maar zitten vaak ook vol met hormonen die het lichaam uit balans brengen en onzuiverheden kunnen veroorzaken. Door de inname van vlees en zuivel te verminderen, zullen de androgenen ( mannelijk hormonen ) die voor ontstekingen en de stimulatie van extra talg kunnen zorgen meer in balans komen.

Suppletie voor de mannenhuid:
Net als bij vrouwen werken omega 3 supplementen mooi op ontstekingen in de huid.  Want te weinig omega-3, te veel omega-6 in de voeding: dat leidt automatisch tot onbalansen in ontstekingsreacties, omdat deze de grondstoffen zijn voor immuniteitsfactoren.

Skinsure Skin Health Supps ondersteunen de ontgifting van de lever en nieren, en hebben een reinigende ontstekingsremmende functie om de huid met te veel aan talg weer in balans te krijgen.

Leuke weetjes:

  • De talgklieren van mannen zijn groter en mannen hebben meer talgklieren dan vrouwen.
  • De huid van mannen is twee keer zo vet als de huid van vrouwen.
  • De mannenhuid bevat meer collageen maar verliezen sneller aan spiermassa in het gezicht waardoor de huid slapper oogt.
  • De mannenhuid is gemiddeld 25 % dikker dan de vrouwenhuid.
  • Het collageengehalte van de mannenhuid neemt met een constante snelheid af. De vrouwenhuid wordt later in het leven aangetast, vooral na de menopauze. De vrouwenhuid wordt na de menopauze dunner en de veroudering treedt sneller in.
  • De mannenhuid heeft een hogere pH-waarde.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Inspiratiedag – 25 september in de Beauty Cube
Zo houdt man zijn huid gezond

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord