HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Show your best creations by Mirjam van Galen – Beauty Artists

Mirjam van Galen is sinds 2020 eigenaresse van Beauty Artists in Nieuwegein, een groothandel, opleidingscentrum en tevens nagelsalon. Ze is al jaren nagelstylist en docent, heeft voorheen een eigen salon gehad, en inmiddels combineert ze beide. Ze vindt het nog altijd geweldig om te werken in de salon en ze leidt met veel liefde (startende) nagelstylisten op. Nailart is haar passie en dat is terug te zien in haar werk. Lees in dit artikel meer over Mirjam, haar bedrijf en wat haar drijft. En bekijk haar drie mooiste creaties, lees hoe zij deze creëerde en met welke gedachte. Be inspired!

Beauty Artists, gevestigd in Nieuwegein is een Groothandel en Opleidingscentrum voor de (aankomend) nagelstyliste. “Ik ben distributeur van het merk LoveNess, een merk waar ik met hoofd en hart achter sta. Wij zijn trots om te kunnen zeggen dat 80% van onze producten uit USA komen, de rest uit Duitsland. Daarnaast kun je bij Beauty Artists ook terecht voor salon werk. In het verleden was ik eigenaresse van YGN Design, maar vanwege ziekte heb ik dit bedrijf destijds stop moeten zetten. Beauty Artists is in zijn huidige vorm gestart in 2020.”

Hoe ben je in het nagelvak terecht gekomen?
“Na mijn scheiding in 1999 wilde ik graag mooie nagels. Als moeder van drie kleine kinderen wilde ik  weer meer tijd aan mijn uiterlijk besteden. Mijn ex-schoonzusje deed een opleiding tot nagelstyliste en ik liet haar mijn nagels doen. Bij deze behandelingen werden mijn nagels en nagelriemen zo erg beschadigd, dat ik op den duur haar het product liet plaatsen, en de nagels zelf in vorm wilde vijlen. Dit scheelde veel pijn.
Het leek mij leuk om dit zelf te kunnen, maar de opleidingen waren veel te duur voor mij als bijstandsmoeder. In 2004 had ik uiteindelijk de mogelijkheid om aan een opleiding te beginnen en heb deze kans met beide handen aangepakt.”

Wat vind je het leukste aan het vak?
Dat is een moeilijke vraag want mijn vak kent zoveel leuke aspecten. De salon klanten zijn leuk, ik heb klanten die al jaren bij mij komen, dus ik ken ze ook echt. Het sociale stuk vind ik geweldig. Maar het lesgeven vind ik ook erg leuk, zowel de opleiding als de nailart workshops. Ik vind het leuk om te zien hoe mijn cursisten vooruit gaan en hoeveel ze op mij vertrouwen.
Door de ervaring die ik in de loop van de jaren heb opgebouwd met verschillende merken, kan ik ze ook echt iets leren. Daardoor heb ik de mogelijkheid om technieken op diverse manieren uit te leggen, dat het voor iedereen te begrijpen is.”

Wat maakt jouw salon/bedrijf uniek?
“Mijn persoonlijke benadering en openheid. Ik weet mensen op hun gemak te stellen en ik weet nog hoe ik zelf begonnen ben. Ik ben niet arrogant, wel zelfverzekerd. Kwaliteit gaat bij mij boven kwantiteit.
Daarnaast heb ik echt een passie voor nailart en dat zie je terug in mijn behandelingen en lessen.”

Hoe denk jij over de toekomst van de nagelbranche?
“Ik zou de nagelbranche graag zien als erkend. Ik verkoop geen professionele producten aan mensen zonder opleiding. Ik zou willen dat daar meer controle op zou zijn. Gelukkig zijn we op de goede weg en er is nu veel vakkennis en informatie voor handen.”

De mooiste creaties van Mirjam

Het idee
“Op deze foto heb ik mijn eigen nagels in de regenboog kleuren gemaakt in verband met International Day Against Homophobia, Biphobia and Transphobia 2021. Wij wilden in ons vak onze steun betuigen en ik heb dat op deze manier gedaan.”

Technieken
“Ik heb deze nagels geplaatst met sjablonen met de reverse techniek voor een strakke smile line en daarbij de inlay gemaakt met diverse producten voor een helder diepte effect.”

Producten
“Deze nagels zijn gemaakt met LoveNess RevoGel 2.0 Cover Pink, LoveNess Paint Gels, de Popsicle Collectie wat gekleurde transparante gelpolishes zijn, diverse nailart Glitters en LoveNess Build Cool Clear voor een mega heldere inlay.”

Het idee
Deze klant houdt van extreem lange nagels. Vanwege de vorm van haar natuurlijke nagel heb ik gekozen voor een extreme vorm om deze langer en slanker te doen lijken. Ze wilde graag een Galaxy nailart en kwam met een voorbeeld foto van Pinterest. Deze heb ik als referentie gebruikt.”

Technieken

“Met behulp van sjablonen heb ik de basis opgezet. Voor de ringvingers en middelvingers heb ik gebruik gemaakt van de inlay techniek. Ondanks dat de nagels spits toelopen heb ik ze niet gepincht.”

Producten
“Deze nagels zijn opgebouwd met #LVS RevoGel 2.0 Cover Pink en de nailart is handgeschilderd met LoveNess Paint Gels. Voor de inlays heb ik diverse Glitters gebruikt.”


Het idee

Deze klant is een collega nagelstyliste die mij altijd de vrije hand geeft op het gebied van nailart. Alleen qua kleur heeft ze voorkeuren. Aangezien de #LVS kleur “Girls on Top” ge-rebrand werd op dat moment, heb ik voor deze kleurencombinatie gekozen.”

Technieken

“Deze set is een nabehandeling, dus ik hoefde geen sjablonen te plaatsen. Qua nailart heb ik gebruik gemaakt van schaduw technieken en heb ik in meerdere lagen gewerkt. Erg leuk is de combinatie panterprint met bloemen.”


Producten
“De nagels zijn nabehandeld met LoveNess RevoGel 2.0. Ik heb ze gelakt met #LVS Gelpolish Girls on Top. De nailart is een combinatie van gelpolish en gelpaints. Met behulp van de #LVS Supreme Matt topcoat heb ik de nailart in lagen gemaakt.”

Mirjam zal vanaf deze maand een maandelijkse column schrijven voor deze website waarin zij haar ervaringen deelt, vertelt wat ze meemaakt en hoe zij tegen bepaalde zaken in het nagelvak aankijkt.

Wil jij ook jouw mooiste creaties delen met jouw vakgenoten? Stuur dan een mail naar info@beauty-pro.nl en wie weet staan jouw mooiste creaties binnenkort online!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Video: The making of… ‘Grungy smokey eyes’ by Lord&Berry
Show your best creations by Mirjam van Galen – Beauty Artists

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord