HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Veroudering van de huid & nagels

Tijdens je leven ondergaan je huid, haren en nagels een verouderingsproces onder invloed van intrinsieke en extrinsieke factoren. Deze veroudering leidt tot een afname van de reservecapaciteit, een kwetsbare huid en kwetsbare nagels, en een verhoogde kans op aandoeningen. Niemand houdt de intrinsieke veroudering tegen, maar als nagelstyliste kun je extrinsieke veroudering wel signaleren en mogelijk voorkomen. Tekst: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt

Dit is een SNEAK PEAK van een artikel van Dermatoloog dr. Annemie Galimont-Collen dat in de aankomende editie van ProfNail Magazine verschijnt. Ze gaat in dit artikel in op het verouderingsproces door intrinsieke en extrinsieke factoren en hoe jij hier als nagelprofessional een rol in kunt spelen bij je klanten.

Intrinsieke en extrinsieke veroudering
Intrinsieke veroudering is de fysiologische veroudering. Oftewel: de veroudering van binnenuit. Bij deze verouderingsvorm spelen genetische en hormonale factoren een rol. Extrinsieke factoren die je huid, haren en nagels versneld verouderen, zijn factoren van buitenaf die de intrinsieke veroudering versnellen.
Uv-licht is de grootste veroorzaker van een versnelde veroudering. De lange-termijn-invloed van zonexpositie op je huid is goed zichtbaar op de delen van je lichaam die aan de zon zijn blootgesteld, zoals je gezichtshuid en de huid op je handruggen. Je kunt een duidelijk verschil zien met de niet aan de zon blootgestelde delen van je huid, zoals de huid op je billen. Deze vorm van huidveroudering kun je deels voorkomen door tijdens je leven goede zongewoontes toe te passen.

…………… (meer in het aankomende magazine!) Nog een paar interessante feiten:

Veroudering van de nagels
Tijdens de veroudering neemt de groeisnelheid van je nagels af en verandert de structuur. Men vermoedt dat de bloedvoorziening, en dus de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de matrix en het nagelbed, vermindert. Daarnaast heeft waarschijnlijk ook Uv-licht invloed. De groeisnelheid van de nagelplaat van je vingernagels en teennagels is normaal respectievelijk 3,0 en 1,0 mm per maand. De groeisnelheid van je nagels neemt vanaf je 25-ste levensjaar af. De aanmaak van je nagelplaatcellen vermindert door veroudering in de nagelmatrix en het nagelbed. Je nagelplaat wordt dunner en brozer. Ongeveer 19% van de vouwen onder de 60 jaar heeft last van broze nagels, tegen 35% van de vrouwen boven de 60 jaar. Normaal gesproken …………………………………………………………………………………………………………….. Lees meer in de aankomende editie! Heb jij nog geen abonnement? Klik dan hier!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Leren van vakgenoten: Maria Magalhaes – La Marie Beauty Clinic
Veroudering van de huid & nagels

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord