HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Astaxanthine, de meest krachtige natuurlijke antioxidant

Voeding beschermt de huid tegen zonnebrand. In juni schreven we al over de krachtige antioxidanten bètacaroteen, lycopeen en luteïne. Maar wist je dat astaxanthine de hoofdprijs wint als het gaat om de antioxidantwerking? Dat laten verschillende onderzoeken zien. In deze column vertellen we erover. Lees je mee? Auteurs: Samantha Jordaans en Inge Backx, oprichters van het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH)

Astaxanthine, ook wel ‘nature’s most powerful antioxidant’ genoemd. Mensen krijgen de antioxidant binnen via zalm, krill, garnalen, kreeft en krab. Maar er zit wel een aanzienlijk verschil in doseringen. Atlantische zalm bevat maximaal 1 mg astaxanthine, terwijl rode zalm tot wel 4,5 mg per 100 gram kan bevatten.

Beschermende laag
Als oxidatie en vrije radicalen in het lichaam verhoogd zijn, bijvoorbeeld door invloeden van buitenaf, ziekte en stress, kan dat schadelijk zijn en het verouderingsproces versnellen. Astaxanthine dit kan voorkomen door in het hele lichaam een beschermende laag te vormen in cellen en weefsels. Het fungeert daar als antioxidant en neutraliseert vrije radicalen, zowel binnen als buiten de celmembranen.

Vele gezondheidsvoordelen
Naar de voordelen van astaxanthine zijn wel meer dan 400 onderzoeken peer reviewed studies uitgevoerd, waaronder veel klinische studies. Zo hebben wetenschappers aangetoond dat astaxanthine de huid hydratatie en elasticiteit kan verbeteren en dat het UV schade en rimpels kan verminderen. Ander onderzoek bevestigt deze resultaten en suggereert ook dat het zou kunnen helpen bij ouderdomsvlekken. Verder zorgt het voor verbeterde afweer en minder ontstekingen. Het is goed voor het hart en het heeft een positieve invloed op spieren en gewrichten. Ook hebben onderzoekers aangetoont dat het bijdraagt aan minder vermoeide ogen en UV bescherming van de ogen. En dat het kan helpen tegen vermoeidheid.

De sterkste
Er zijn tevens vergelijkende studies gedaan naar astaxanthine en andere antioxidanten. Daaruit kwam naar voren dat astaxanthine een veel sterkere antioxidant is dan onder andere de catechines in groene thee, of de antioxidanten Co Q10 en vitamine E.

Praktische doorvertaling
Dit klinkt in theorie natuurlijk allemaal geweldig, maar nu even praktisch. Hoe halen jouw klanten voldoende van de stof uit hun voeding? Hoe zorg je dat het goed wordt opgenomen? En als je supplementen adviseert, waar let je dan op? Wij geven je graag de antwoorden.

Nieuwsgierig? Schrijf je nu direct in voor de opleiding ‘Voeding, suppletie en huidveroudering’ en kom alles over deze powerstof te weten! Aanmelden kan via deze link. Enne, als je je in augustus nog inschrijf krijg je er een leuke goodiebag bij.
Benieuwd naar onze andere opleidingen? Ga dan snel naar kivh.nl/opleidingen voor ons aanbod. Tip: schrijf je in voor het complete opleidingspakket ‘Voeding en de Huid’. Je krijgt dan een half jaar lang toegang tot al onze opleidingen én je bespaart maar liefst €50,-!

Over het Kennisinstituut voor Voeding & Huid, het initiatief dat wetenschap praktisch toepasbaar maakt
Het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) is opgericht voor twee diëtisten en is het eerste initiatief waarbij specialismen binnen de huid- en voedingsbranche samenkomen. Het is ontstaan vanuit de behoefte aan wetenschappelijk onderbouwde kennis op het gebied van voeding, suppletie en huidgezondheid. Het KIVH biedt praktische adviezen die gebaseerd zijn op de laatste wetenschappelijke inzichten, waarbij een volwaardige voeding altijd voorop staat. Met het delen van specialistische kennis met onder andere schoonheidsspecialisten, door middel van opleidingen en een kennisbank , draagt het KIVH bij aan het bieden van completere behandelingen voor onder andere mensen met een slappe en/of doffe huid, acne, rosacea, oedeem en alopecia. De missie van het KIVH om voeding, en indien nodig suppletie, een vast onderdeel te maken van huidbehandelingen.
Wil je meer weten over wat het KIVH voor jou kan betekenen of wil je een opleiding volgen? Ga dan naar www.kivh.nl voor meer informatie. En vergeet ons niet te volgen op Instagram voor meer gratis content.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Intensive Wrinkle-Correcting Serum by Thalgo
Astaxanthine, de meest krachtige natuurlijke antioxidant

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord