HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De perfecte ‘poeder shape’ techniek by Roberto Dresia

In mijn 27 jaar als MUAH, heb ik op tv in vele programma’s mijn make-up kunstjes mogen laten zien. Ik heb mij nooit zo hysterisch druk gemaakt over hoe je een gezicht smaller moet doen lijken, lippen groter of kleiner moest maken, laat staan staan een persoon volzwaar onherkenbaar in mijn make-up stoel heb laten gaan! NEEEEEE zeg ik altijd! Volg het natuurlijke botstructuur van het gezicht en je werkt altijd safe voor het eindresultaat.

Er zijn twee verschillende Shape technieken. Natuurlijk, voor de consument (poeder shape) en voor professionals (crème + poeder shape) voor tv-opnamens, stage en fotografie. Oefening baart kunst! In deze column heb ik het over de POEDER SHAPE.

Tip 1: Let op de haar- en oogkleur, de huidtint, warmte en de uitstraling van de persoon. Een pittige uitstraling is anders dan een vriendelijke open zachte uitstraling. Pas je SHAPE kleur hierop aan: lichtbruin tot donker bruin.

Tip 2: Nooit een glim, shine of glitterkleur gebruiken!
Altijd een matte kleur gebruiken, omdat deze het licht opzuigt (weerkaatsing van het licht). Trick: ik gebruik vaak een matte bruine bronzer kleur of bruine tinten van oogschaduwpaletten.

Zo ga je te werk
Volg het botstructuur met een smal zacht penseel. Laat het model altijd even de wangen inzuigen zodat je het bot structuur goed ziet.

Breng de Shape kleur net iets onder het jukbeen aan, dus op de inkeeping van de ingezogen wangen. Ook op de kaaklijn, oogkassen, neus zijkanten en voorhoofd (vervaag deze in de haargrens). Kijk wel uit met blond of lichter kleur haar! En als laatste de zijkanten van de nek.

Hoe zachter je penseel is… hoe mooier vloeibaar en natuurlijk het blend met de juiste foundation. De kleur en warmte van de foundation moet je ook aanpassen aan de kleur shape die je gebruikt. Alles moet in balans en harmonie zijn, als een mooie schilderij.

In de volgende column  gaan we de perfecte highlights aanbrengen. See ya and… be SAFE and stay SAFE!

Roberto Dresia

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Pinterest Predicts: de trends voor 2022
De perfecte ‘poeder shape’ techniek by Roberto Dresia

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord