HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Starters in de Beautybranche by Vida Skin – Isabel den Haan

Ik ben Isabel den Haan, 21 jaar oud en al vanaf mijn 15e actief in de beautybranche. Mijn reis begon met nagels, wat geleidelijk uitgroeide tot een serieuze onderneming. Met trots run ik nu al 3 jaar mijn eigen salon, genaamd “Vida Skin”.

Welke opleiding heb je gedaan en wanneer afgerond?
Na het afronden van mijn mavo-diploma op het groene lyceum en het behalen van een mbo 4 retail management in 5 jaar, ben ik de opleiding tot Schoonheidsspecialiste gaan volgen aan instituut Dangremond. Deze particuliere opleiding kon ik volgen vanwege mijn eerdere mbo 4-opleiding. Ik blonk uit tijdens mijn studie, met achten en negens, wat heel anders was dan mijn tijd op de middelbare school. Het toont maar aan dat je beter wordt in iets wat je echt leuk vindt. De opleiding heb ik versneld gedaan en dus in 1 jaar afgerond.

Na mijn opleiding werkte ik als schoonheidsspecialiste in Rotterdam, waar ik geweldige collega’s had met wie ik nog steeds contact heb. Naast mijn baan werkte ik ook 4 dagen voor mezelf, 2 dagen in Rotterdam en 4 dagen voor mijn eigen onderneming. Toen de meeste collega’s vertrokken, stopte ik ook daar en ben ik nu fulltime aan het werk in mijn bedrijf. Mijn diensten zijn uitgebreid van nagelbehandelingen naar huidbehandelingen, cupping, bindweefselmassage, en meer.

In november 2022 ben ik begonnen met het merk Esse Skincare, en dat heeft echt mijn kijk op huidverzorging en producten veranderd. Ik ben nu volledig overgestapt op 100% natuurlijke producten. Esse biedt ook veel trainingen aan die ik met veel plezier volg. Elke maand probeer ik er wel eentje te volgen, omdat ik het stuk theorie en de kennis over de huid super interessant vind. Huidverbetering op een natuurlijke manier is echt waar ik voor sta. Daarnaast ben ik in december gestart met een make-up merk genaamd “Zao”. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst meer met make-up te doen, zoals het verzorgen van bruidsmake-up.

Wat waren jouw eerste stappen naar je eigen salon? Kun je vertellen wat je in het begin hebt gedaan om te kunnen starten? (KvK, de bank) En waar haalde je alle informatie vandaan om te kunnen starten?
Het opstarten van mijn eigen bedrijf is eigenlijk heel geleidelijk gegaan. Dit komt doordat ik al op jonge leeftijd begonnen ben met nagels als een soort hobby en snel mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste heb afgerond. Ik heb deze opleiding versneld gedaan en binnen 1 jaar afgerond. Om te starten ben ik naar de KVK geweest en later een bankrekening geopend. Daarna ben ik naar een administratiebureau gegaan om hulp te krijgen met dat aspect van mijn bedrijf.

Mijn moeder heeft me veel geholpen bij het opstarten. Zij heeft namelijk al meer dan 25 jaar een eigen salon en wist precies welke stappen ik moest nemen om voor mezelf te beginnen. Met haar kan ik ook veel bespreken over het vak. Soms gaat het er de hele avond over. Het is super leuk om samen deze passie te delen.

Heb je een website? Zo ja, heb je die zelf neergezet? Of laten doen? Hoe ging dat in zijn werk? Zo nee, ga je die nog zelf bouwen of laten maken? Heb je daar al ideeën over? Komt er een webshop? Of heb je die al?
Onlangs heb ik bij een ontwerpster een huisstijl en logo laten ontwerpen en een website laten maken. Dit was echt iets wat ik graag wilde en waar ik erg blij mee ben. Dit maakt het voor potentiële nieuwe klanten heel duidelijk waar Vida skin voor staat. De ontwerpster en website maker heb ik via Instagram gevonden, dus alles is heel geleidelijk gegaan. vidaskin.nl/

Waar heb jij alle salon benodigdheden vandaan gehaald? (Stoel, lampen, inrichting evt al apparatuur) Heb je met deze dingen gekozen voor lease of koop en waarom? Wat voor inrichting heb je? Waar heb je je laten adviseren?
Wat betreft de inrichting van mijn salon, is er in de loop van de tijd veel veranderd. Ik heb kasten en planken bij IKEA gekocht en op een beurs heb ik een aantal apparaten en een taboeret aangeschaft. Onlangs heb ik ook een luxe, gloednieuwe behandeltafel gekocht, waar ik heel trots op ben. Ik ben begonnen met een tweedehands stoel, maar heb nu gespaard voor een nieuwe stoel met stoelverwarming, waar ook mijn klanten erg blij mee zijn. Verder vind ik het leuk om leuke dingen voor mijn salon in meubelzaken te kopen, zoals lampen, accessoires en stoelen.

Wat zijn jouw specialisaties?
Qua specialisaties heb ik bindweefsel- en acne opleidingen gevolgd. Deze twee behandelingen vond ik het belangrijkst en ook erg interessant.

Je zit als starter wellicht niet dagelijks vol. Wat zijn jouw eerste stappen geweest om klanten te werven? Via welke media (online en offline) maak je reclame voor jouw salon en op welke manier?
Doordat ik al op jonge leeftijd begonnen ben, heb ik een groot klantenbestand opgebouwd en ben ik bekend geworden in de nagelbranche. Hierdoor zit ik eigenlijk altijd volgeboekt. Ik probeer nu meer andere behandelingen te doen en minder nagels, zodat ik kan groeien in andere behandelingen. Dit doe ik door veel reclame te maken op mijn social media en mijn klanten hierover te vertellen.

Loop je nog tegen dingen aan als starter waarvan je vindt dat het duidelijker moet of kan bij verschillende instanties/leveranciers/brancheorganisaties?
Op dit moment loop ik niet echt tegen problemen aan als startende en jonge ondernemer. Je leert door te doen en als je ergens tegenaan loopt, praat ik er vaak met andere ondernemers over. Ook heb ik klanten met eigen bedrijfjes, dus dat is ook erg leuk om mee te praten. Ik ben nog niet ingeschreven bij de brancheorganisatie, maar dat wil ik dit jaar wel gaan doen. Ik denk dat het fijn is om daarbij te zitten, vooral na wat we de afgelopen jaren met corona hebben meegemaakt.

Wat zijn je toekomstplannen met de salon? (Opleidingen/cursussen/coachingstraject aangaan) Waar wil je staan over 5 jaar? En over 10 jaar?
Als ik aan de toekomst denk, lijkt het me geweldig om een salon in een dorp of stad te hebben. Op dit moment zou ik dit wel in s’-Gravenzande zien. Het lijkt me ook super gaaf om met een voedingscoach te gaan werken of hier zelf meer over te leren om een compleet pakket aan te bieden. Personeel lijkt me ook heel gaaf in de toekomst, maar dan wel maximaal 2 medewerkers. Het lijkt me heel leuk om een echt team te hebben waar je dan ook leuke dingen mee kan doen.

Hoe heb jij je prijzen bepaald voor de behandelingen? Heb je nog openingsacties gehouden? Hoe wil je dit in de toekomst gaan doen?
Ik heb mijn prijzen voor behandelingen eigenlijk bepaald door te kijken naar wat anderen vragen voor vergelijkbare behandelingen. Ik wil niet te duur zijn, maar zeker ook niet te goedkoop, dus ik probeer altijd een redelijk tarief te hanteren. Wanneer ik mijn prijzen verhoog, doe ik dit meestal in december en met kleine bedragen, zodat het geen grote verandering is voor de klant. Bijna niemand stapt eigenlijk op vanwege een prijsverhoging, en als dat wel gebeurt, krijg ik gelukkig vaak snel weer een nieuwe klant terug.

Nog andere dingen waar je als starter tegenaan liep en die nog als tip kunnen dienen voor anderen die willen starten?
Als tip voor andere starters zou ik willen zeggen: gewoon doen. Natuurlijk loop je weleens tegen dingen aan, maar dat hoort bij ondernemen. Neem alles stap voor stap, zodat je als persoon ook mee kunt groeien. Ik ben van een kleine inklapbare nageltafel naar mijn eigen mooie salon gegroeid, en wie weet hoe het er over 5 of 10 jaar uitziet. Een andere tip is om met anderen in de branche te praten, bijvoorbeeld door samen behandelingen te doen of gewoon af te spreken met andere mensen in dezelfde branche of een groepsapp te starten.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Save the date voor de lente-editie van Estetika
Starters in de Beautybranche by Vida Skin – Isabel den Haan