HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Pinterest Predicts: de trends voor 2022


Het Pinterest Predicts Trendrapport is terug en is volgens het platform groter dan ooit met meer dan 175 belangrijke trends waarvan ze voorspellen dat ze in 2022 zullen stijgen. “We kondigen de bevindingen aan van ons jaarlijkse Pinterest Predicts-trendrapport, met meer trends, lokale spotlights, nieuwe demografische informatie en een groot aantal nieuwe mogelijkheden voor adverteerders, makers en consumenten. Onze inzichten zijn geen retrospectief of een samenvatting van wat trending was – het is een voorspellende blik vooruit op wat in 2022 trending zal zijn op het gebied van huis, beauty, mode, eten, welzijn, ouderschap, reizen, design en meer.”

Om deze trends te voorspellen, heeft Pinterest geanalyseerd waar hun 400 miljoen+ maandelijkse gebruikers over de hele wereld naar hebben gezocht (en met een gemiddelde nauwkeurigheid van 80%). Vervolgens hebben ze de meest inspirerende ideeën voor het komende jaar in de schijnwerpers gezet op basis van deze opkomende zoekopdrachten.

Wat gaat er pieken in 2022?

Hieronder een kijkje in enkele van de voorspellingen die Pinterest doen voor het komende jaar:

  • Welzijn: in 2022 gaat het erom je emoties te voelen in ruimtes die speciaal daarvoor zijn gemaakt: “Emotionele escape rooms” zijn in opkomst. Het is ook het jaar waarin mensen nieuwsgierig worden naar “Mindful menstruatie” en zichzelf informeren over “Relatietips”.
  • Reizen: de meest memorabele avonturen zullen plaatsvinden na zonsondergang in 2022, wanneer mensen na sluitingstijd een nachtelijke ontsnapping maken met ‘Nachtbewegingen’. En als onze “Lake it ’til you make it”-trend van start gaat, zullen mensen hun strandvakanties inruilen voor een duik in het binnenland.
  • Beauty & Fashion: In 2022 zullen mensen hun beautylook opschudden met trends als ‘Puff love’, ‘Nailscapes’ en ‘Rebel cuts’. En voor degenen die geïnteresseerd zijn in het opschudden van hun kleding, zullen ze “Pearlcore”, “Dopamine dressing” of “Oh my goth” uitproberen.
  • Viering en eten: van adoptiefeesten tot afscheidstaarten, mensen zullen in 2022 elke reden aangrijpen om het te vieren met onze “Altbashes”-trend. En als het gaat om de keuken, gaan mensen terug naar de basis met “Ancestral eats” van over de hele wereld.

Beauty & Fashion

Er zijn in de categorie Beauty & Fashion meerdere trends te onderscheiden, we zetten ze hieronder op een rij en gaan op een aantal verder in. Wil je meer weten over deze trend? Klik dan op de link die erbij staat.

BE JUWELED

Breng de bling… naar alles. Gen Z stimuleert een trend in de richting van accessoires die veel verder gaan dan de standaardoorbel, manchet of gelaagde ketting. Ze worden creatief en versieren het hele lichaam, van tandedelstenen tot kristallen oogversieringen.

Meer lezen? Klik hier!

DOPAMINE DRESSING

Mensen gaan dit jaar ergens over de regenboog met levendige outfits en kleurrijke paletten. Van regenboogjurken tot electric blauwe outfits, in de mode van 2022 draait alles om feelgood-pasjes met een electric kick. Alle geslachten en leeftijdsgroepen sturen deze trend.

Meer lezen? Klik hier!

PUFF LOVE

In 2022 vieren mensen hun natuurlijke textuur met stylingtechnieken voor ‘big’ haar. De door generatie Z aangestuurde space buns en high-puff kapsels zullen blijven pieken als mensen nieuwe beauty-inspo’s vinden met Pinterest’s haarpatroon zoekfunctie.

REBEL CUTS

Zachte laagjes en schuchtere versieringen, weg ermee. In 2022 zullen moeilijk te missen haar – van harders tot octopushaar tot bobsnitpruiken – de meest gevraagde kapsels zijn in de salon door Gen Z.

Meer weten? Klik hier!

NAILSCAPES

Sterren kijken is net een beetje makkelijker geworden. Dit jaar zullen mensen landschapsontwerpen op hun cijfers schilderen. Geode-, woestijn- en constellatie-geïnspireerde nail art zijn allemaal in opkomst, vooral onder millennial-zoekers. Trending zoektermen: Galaxy nail art +115%, Aurora nails +4x, Ocean nails acrylic +5x, Desert nails +105%, Geode nail art +2x

Meer lezen? Klik hier!

CHECK YOURSELF

Alles geruit! Ruiten wordt het helemaal, van nagels en vloerkleden tot funky vloeren. Als mannen hun kledingkast upgraden, zullen ze ook het tegelpatroon omarmen. Vooral millennials en boomers zijn de drijvende kracht achter deze geruite trend.

Meer weten? Klik hier!

MINDFUL MENSTRUATION

Als geen enkel lichaam hetzelfde is, is er ook geen cyclus – punt. In 2022 gaan mensen zich informeren over hun menstruatiegezondheid, vanuit cyclusfasen en menstruatiezorg. Millennials zijn de drijvende kracht achter deze beweging.

Meer informatie? Klik hier!

FIND OUT MORE TRENDS: klik hier!

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
ANBOS vraagt overheid om opheldering over Corona-regels: boetes door onduidelijkheid
Pinterest Predicts: de trends voor 2022