HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Kissable lips met de PMU full lips techniek

In de afgelopen 2 jaar zien wij als Academy dat de vraag naar Full Lips techniek enorm is gegroeid. Full Lips werd vroeger vooral door oudere dames gedaan, omdat zij haar lippencontour wilde verfraaien. Zij had vaak te smalle lippen of hangende mondhoeken. Waar zit dan nu ineens die verandering in? Steeds meer jongere vrouwen willen hun lippen meer volume geven en komen erachter dat Semipermanente Fillers ook niet alles is en wijken steeds vaker uit naar lippigmentatie. Het gaat dan vaak om het creëren van Plumpy Lips met het Ombre effect. (donker en lichte vlakken) Hierbij kan je ook altijd de contour verfraaien. Denk bijvoorbeeld aan iemand die hele smalle lippen heeft en deze wilt verbreden of als de lippenkleur bijna hetzelfde kleurt als de gezichtshuid. Dan is het mooi hier een zachte Blush op aan te brengen die blijvend is (2-3 jaar). Tekst: Rebecca Langmair, Langmair Academy

Veel behandelingen nodig voor de juiste basis en kleurintensiteit.
De lippentechniek is echt een van de moeilijkste modulen om te leren. Dit is ook de reden dat wij deze lessen als laatste in de Allround opleiding inplannen. De leerling heeft dan al wat ervaring met de Naald en de Machine opgedaan en kan zo makkelijker de techniek eigen maken. Het is vooral de kleur die sterk kan veranderen na het inzetten, waar je als specialist rekening mee moet houden. Je zult bijvoorbeeld geen Bruin-Nude tinten tegenkomen in de pigmenten omdat deze vaal en grijs in de lip kunnen muteren. Hierom hebben lippen pigmenten altijd warme ondertonen en geen koele bruine tinten. Daarnaast zal de kleur altijd tot 50% afnemen als dat je daadwerkelijk aanbrengt.

Dit heeft 2 redenen:
1) In de lip is veel bloed aanwezig en de huid is haast sponzig te noemen. Dit noemen we het Losmazig weefsel. Een los netwerk van collagenevezels, elastinevezels, fibroblasten, pigmentcellen, vetcellen en lymfocyten. Door de structuur zullen pigmenten minder snel hechten en blijven zitten voor een mooi resultaat. Pigmenten zullen gaan zakken in het weefsel en vrij snel via de bloedbanen worden afgevoerd.
2) Daarnaast is in de lip veel bloed aanwezig wat ervoor zorgt dat je tijdens het zetten al veel afstoot en na het zetten de lymfocyten (witte bloedcellen) in het bloed lekker aan het werk gaan om zoveel als mogelijk op te ruimen. Dit is dan ook de reden dat je gemiddeld 3-4 behandeling tijdens je eerste setting moet doen om de pigmenten te stabiliseren. Voordeel is wel, als de kleur eenmaal is gestabiliseerd je cliënt een aantal jaar niets meer hoeft te doen.

Kan het wel bij iedereen en waar moet je opletten als specialist?
De lip is een heel gevoelig en precair deel van het gezicht. Er bevinden zich veel gevoelszenuwen in de huid en het weefsel is heel zacht. Als de huid van de lippen in slechte conditie is bijv. schilfers, bij schrale droge lippen is het echt af te raden hierbij PMU op die lippen te doen. Verder is het heel belangrijk te weten dat als iemand vaak een koortslip heeft het ook beter is geen PMU op deze huid te doen. De plek waar de uitbraak van het Herpes zoster virus is, is vaak erg slecht in conditie en zullen pigmenten slecht hechten. De Kleur kan ook muteren. Daarbij kan de cliënt een enorme uitbraak krijgen als je de PMU hebt uitgevoerd. Je hebt dan het virus geactiveerd in de huid.

Er is wel een uitzondering bij de koortslip. Als de cliënt nauwelijks last hiervan heeft gehad of slechts 1 of 2 keer per jaar, dan is het wel aan te raden diegene bij de huisarts of drogist medicatie te halen om te slikken en ook de Zofirax crème preventief na het zetten een week lang aan te brengen. Dan zal het bestaande virus in de huid minder snel worden geactiveerd.

Als je eenmaal de lippen mooi hebt gepoederd, de contour mooi strak hebt ingezet en de kleuren zijn gestabiliseerd, is je cliënt helemaal blij en zal altijd weer bij jou terugkomen!

Bij de Langmair Academy besteden wij veel aandacht aan het zo strak mogelijk inzetten van de lijnen / contour. Hier zijn speciale technieken voor. Ook leer je mooi schaduwen met verschillende naalden. Daarnaast leren wij jou volgens de GGD reglementen werken zodat je hygiënisch te werk gaat en ook dit keurmerk kunt behalen. Na het behalen van je certificaten zet jij ook prachtige Kissable Lips voor het leven!

Ga voor meer info naar onze website www.langmairacademy.com of ons YouTube kanaal.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Posted on

Na een periode van intensief overleg met de Belastingdienst heeft Nathalia van ...

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Posted on

De vraag naar huidverbeterende cosmetica die de natuur respecteert, groeit gestaag. In ...

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Posted on

Op 16 maart staat het HUYD Congres weer voor de deur, met ...

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Posted on

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt BEAUTY DÜSSELDORF plaats, ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
SNEAK PEAK: Zon, SPF, UV… alles over zon- en zonbescherming
Kissable lips met de PMU full lips techniek