HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

5 TIPS om je ideale klanten te bereiken met Pinterest

Wil je mensen bereiken die op zoek zijn naar je diensten en producten?
Met de juiste Pinterest strategie krijg je dit voor elkaar én krijg je consistent traffic naar je website. Ik heb 5 tips voor je verzameld voor succes met Pinterest.

Mensen op Pinterest zijn klaar om te kopen 93% van actieve Pinners zegt Pinterest te gebruiken voor het plannen van toekomstige aankopen. Pinterest is geen social media kanaal maar een (visuele) zoekmachine. Net zoals je je website inricht voor SEO (zoekmachine optimalisatie) zo richt je ook je Pinterest account optimaal in om getoond te worden in de Pinterest zoekresultaten. Dé manier om je ideale publiek te bereiken.

Bereik je ideale klanten met deze 5 tips en vergroot traffic naar je website.

1

Start met een Pinterest bedrijfsaccount

Om het meeste uit Pinterest te halen heb je een bedrijfsaccount nodig. Meld je aan voor een gratis nieuw account of upgrade je persoonlijke account. Met een zakelijk account krijg je toegang tot interessante statistieken en heb je de mogelijkheid om te adverteren.

2

Richt je account optimaal in voor SEO

Om getoond te worden in de Pinterest zoekresultaten is het noodzakelijk om je account optimaal in te richten. Voeg relevante zoekwoorden toe op verschillende locaties zoals je profielnaam, omschrijving, bordnamen en titels en beschrijvingen van je pins (foto’s en video’s).

3

Start met Zoekwoorden onderzoek

Weet je welke zoekwoorden mensen gebruiken om via Google je website te vinden? Ga op onderzoek uit en maak een overzicht in Excel. Zo heb je alle zoekwoorden handig bij elkaar. Met hulp van de zoekbalk op Pinterest controleer je welke zoekwoorden ook op Pinterest worden gebruikt.

4

Creëer geweldige Pins om op te vallen

Wees creatief en maak visueel aantrekkelijke Pins. Gebruik foto’s en video’s om mensen te betoveren zodat ze nieuwsgierig worden en naar je website klikken voor meer informatie.

5

Plan consistent je Pins in met een planningstool

Om je ideale klanten te bereiken is het belangrijk om op verschillende momenten van de dag Pins te plaatsen. Door dit een langere tijd consistent te doen bereik je een groter publiek en blijf je maandenlang vooruitgang boeken.Je kunt Pins tot twee weken van te voren inplannen op Pinterest. Voor meer mogelijkheden en het langer inplannen van je Pins kun je dit doen met mijn favoriete tool: Tailwind – ga
naar tailwindapp.com voor meer informatie.

Denk vooral aan hoe je mensen kunt inspireren. Ga actief aan de slag met het bewaren van je producten en diensten op Pinterest. Heb vooral geduld. Pinterest marketing helpt je bij je lange termijn strategie. Wanneer je direct onder de aandacht wil komen dan kun je je content een boost geven met advertenties op Pinterest.

Wil je meer weten over Pinterest voor je bedrijf? Plan een gratis 15 minuten inspiratiesessie in via archana.nl/plan-een-gesprek en ik vertel je graag meer.
Veel succes! ✤

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Show your best results by Samantha Martens
5 TIPS om je ideale klanten te bereiken met Pinterest

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord