HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De eerste dag na de lockdown by Brenda Bax

23 februari, de lucht zinderde van verwachting. Zou het zwaard van Damocles vallen en de lockdown nogmaals verlengd worden of mag ik weer? Weer werken in mijn salon, mijn passie beleven en de huid van mijn klant weer laten stralen en haar een bijzondere experience geven? Gelukkig valt het dubbeltje naar de goede kant en mag ik vanaf 3 maart de deuren weer openen. 

Na een week waarin ik mijn klanten bel voor nieuwe afspraken, de salon -nogmaals- oppoets en mijn ‘signature’ havermoutkoek-met-abrikoos bak voor bij de thee na de behandeling ben ik er meer dan klaar voor. Met een gevoel alsof het morgen Sinterklaas is, ga ik naar bed. Wekkertje gezet, bedrijfskleding ligt klaar, kom maar op!

Ik kan mij niet heugen wanneer ik voor het laatst zo lekker heb geslapen en zo energiek was bij het krieken van de dag. Ik bruis, bubbel en met een big smile zet ik mijn wekker uit. Wij snoozen altijd 2 keer, in de lockdown soms zelfs 4 keer om dan met veel pijn en moeite uit bed te strompelen. Maar vandaag niet, vandaag mag ik weer! Ik maak het ontbijt, ruim de vaatwasser alvast uit en geniet extra van mijn kop thee. De douche lijkt zelfs lekkerder vandaag, bijzonder wat zoiets met je doet toch? 

Een half uur voordat mijn eerste klant staat gepland ga ik naar de salon, veel te vroeg maar ik wil nog even alles checken. Wanneer mijn klant ook niet blijkt te kunnen wachten en 10 minuten te vroeg komt ben ik toch blij dat ik er al was. Na een koetje (een kletspraatje, officieel met koffie of thee) pak ik haar dossier erbij en begint het ‘echte’ werk. Hoe is het haar huid vergaan tijdens de lockdown? Wat vindt ze van de tot nu toe behaalde resultaten? En is ze nog blij met de producten voor thuis? Wat een mooi moment voor een frisse start. Nadat we het gesprek af hebben gerond lopen we samen naar de Observ om een huidscan te maken. Uuuuhhh… ‘Mevrouw het mondkapje mag nu even af’, we lachen allebei. De foto’s laten een prachtige verbetering zien en vol vertrouwen geeft mijn klant zich over aan mijn handen. 

Heerlijk geïnstalleerd in de verwarmde behandelstoel geef ik een behandeling alsof ik het gisteren nog heb gedaan. Als vanzelf weten mijn handen de producten te vinden en de massagegrepen uit te voeren. Zelfs de bindweefselmassage vormt geen enkel probleem nadat mijn handen 11 weken stil hebben gestaan. Het zit echt in mijn DNA, huidexpert zijn. 

De tweede klant verrast mij met een bosje verse tulpen en een lucky stone, zodat ik niet meer dicht hoef. Het is echt zo ontzettend goed om weer aan het werk te zijn, ik twijfel zelfs wie het meest geniet… de klant of ik. De dag vliegt voorbij en voordat ik het weet moet ik opschieten om de laatste klant op tijd voor de avondklok naar huis te laten gaan. 

Moe, maar heel erg voldaan plof ik zelf even neer op mijn behandelstoel en kijk rond in mijn oase van rust die de salon is. Dít heb ik gemist, de hele dag, het hele gevoel, de te hete compresdoek in mijn handen, de witte enzyme peeling die spettert op mijn zwarte schort -natuurlijk bij de eerste klant-, het ratelen van het pinautomaatje en de blije klant die stralend de deur uitgaat. Zelfs de was, ja, die heb ik ook gemist. 

Nu lekker met de voetjes omhoog, wat zal ik heerlijk slapen vannacht. Morgen is er weer zo’n dag! 

Brenda Bax – The BeautyCompany

Meer lezen over Brenda, een van de finalisten van De Beayty Award? ? Zij deed voor de lockdown al eens mee aan de rubriek ‘De week van…’ Lees dat hier nog eens terug: https://beauty-pro.nl/nieuws/de-week-van-brenda-bax-the-beautycompany/

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Posted on

Ik ben Manja Wunderink, ook wel bekend als de Beauty Makelaar, en ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
De eerste dag na de lockdown by Stefanie van Spaendonk (B)
De eerste dag na de lockdown by Brenda Bax