HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist Schoonheidssalon (Groot): BeautyStudio Anoeska de wit

Na de verhuizing in 2018, viel alles samen voor eigenaresse Anoeska de Wit van BeautyStudio Anoeska de Wit. Ze waren er als team klaar voor om mee te doen aan de Beauty Award. “We bestonden 15 jaar, hadden een mooi pand en een fijn team. En natuurlijk denk je dan ook aan wat er beter kan, maar daar ben je ondernemer voor en dat zal altijd blijven. Je bent nooit uitgeleerd en zal je altijd blijven ontwikkelen, dus daar moest ik mij niet door tegen laten houden. Dit was hét moment om te laten zien waar we voor staan en om een bijdrage te leveren aan de professionalisering van ons vak. En dus schreef ik ons in voor de categorie Schoonheidssalon van het Jaar in de categorie groot, want wij werken met 7 specialisten.” En nu is het afwachten begonnen… gaan zij 25 april die award in de wacht slepen? Kijk online mee! En lees hier het verhaal van Anoeska over haar deelname en waar haar salon voor staat.

“De BeautyStudio bestaat op 1 april 2021 17 jaar en we zijn sinds 2,5 jaar gevestigd in Warmenhuizen in Noord-Holland. Ik kan met trots zeggen dat wij als team van 7 het beste bieden. Wij zijn stuk voor stuk vakvrouwen met gepaste betrokkenheid en eigen specialismes. Wij werken in een fantastisch bedrijf met de juiste uitstraling en beleving. En dat brengt ons naar waar we ons in onderscheiden: wij streven ernaar altijd de beste te zijn met de juiste presentatie van het totaalconcept. Waar kennis, ervaring, gedrevenheid, gevoel en innovatie elkaar ontmoeten, daar ontwikkelt zich schoonheid!”

Uitstraling
Zelf was ze overtuigd van eigen bedrijf. “Ik vind dat wij deze award verdienen omdat wij ons onderscheiden door het totaalconcept. Wij willen ‘Believe in your Beauty’ toegankelijk maken en het accentueren van de natuurlijke schoonheid is altijd ons uitgangspunt. De benodigde kennis is paraat en up-to-date. Wij zijn goed in ons vak en oprecht en betrouwbaar voor de klant. Onze klanten komen bij ons vanwege kennis en kwaliteit. Anticiperen op de wensen van onze klanten is waar wij sterk in zijn.
De algehele uitstraling moet een duidelijk geheel zijn en dat is het bij ons. Wij kunnen goed samenwerken en onze persoonlijke kwaliteiten hebben wij goed inzichtelijk. En ik heb het dan over wij, want samen met mijn team brengen we onze doelen, missie en visie in praktijk. Samen verdienen wij deze Award voor Schoonheidssalon van het jaar!”

Genomineerd!
En toen was daar inderdaad die nominatie. “Het moment dat ik hoorde dat we genomineerd waren (16 januari 2020) was op de verjaardag van mijn zoon. Natuurlijk heb ik het eerst gedeeld met het team! De slingers en ballonen hingen al thuis en we hebben geproost met familie en vrienden. Natuurlijk zijn we zo dankbaar, zonder onze trouwe klanten hadden wij nooit op dit punt gestaan. En dat maakt ons vak ook zo mooi, die samenwerking is enorm waardevol. Voor onze klanten hebben wij de BeautyAward-treatments gemaakt. Van ieder merk een ‘gouden behandeling’ met vele extra’s voor een gereduceerd tarief. Iedereen mocht hem eenmaal boeken op een moment naar keuze.”


Uitstel en lockdown
Als je eenmaal genomineerd bent, dan komen er de jurygesprekken en de dagen dat je met de mede-genomineerden kan sparren. Allemaal belangrijk en waardevol en je leeft toe naar het moment dat die uitreiking dan eindelijk gaat plaatsvinden. Helaas liep dat door corona heel anders. “Het uitstellen van de uitreiking kwam uiteraard niet als een verrassing. Natuurlijk ontzettend jammer, maar heel begrijpelijk. Op dat moment zit je zelf ook in een heel ander proces met de bijkomende zorgen en uitdagingen. Dus blik vooruit en op naar de toekomst! We hebben het er met het team wel veel over gehad en gesproken. Het leeft wel en je bent er veel mee bezig. Maar het was niet anders. Ook in september was het eigenlijk geen verrassing meer dat het niet door zou gaan. De organisatie heeft ons steeds goed geïnformeerd en is eerlijk geweest in wat we mochten verwachten. Ik heb in de tussentijd geen spanning ervaren rondom het uitstellen. Het is natuurlijk in die zin niet nadelig geweest omdat we nog langer konden uitdragen dat we tot de drie van Nederland behoren. Er is veel aandacht aan besteed en wij hebben zelf veel media-uitingen gehad rondom de lockdowns. En dan draagt een nominatie er wel aan bij dat ze je weten te vinden. Nu begint het wel weer te kriebelen deze laatste weken richting de uitslag. De tijd is voorbij gevlogen en we hebben met vele uitdagingen te maken gehad. Het is wat het is, we maken er het beste van!” Anoeska kijkt dan ook met trots terug op het afgelopen jaar. “We zijn weer open en hebben diepe dalen doorstaan. Als bedrijf, persoonlijk en als team. Ondanks de nog onzekere tijd weten we waar we staan en wat we kunnen. Ik besef nog meer hoe belangrijk en mooi ons vak is. Ik heb vertrouwen in ons bedrijf, mijn meiden en onze klanten. De Beauty Award zou een kroon zijn op ons werk!”

Livestream
Hoe heeft Anoeska het contact met haar mede-genomineerden ervaren? Heeft dit contact geholpen in het vervelende jaar dat we achter de rug hebben? “Het is een hele mooie tijd geweest om dit contact tot iets dierbaars te maken. We hebben een app-groep samen, we hebben samen gezoomd, we hebben contact op social media, er is onderling veel opgebouwd en er zijn samenwerkingen ontstaan! We kunnen allemaal van elkaar leren, elkaar supporten en motiveren in deze bijzondere tijden. Hier onderdeel van uit mogen maken is al een winst op zich.”
En hoe gaat het team de bewuste avond op 25 april de livestream bijwonen? “Helaas zal de uitreiking geheel online zijn. Geen gala, geen grote show. Hoe wij dit gaan vormgeven is nog even onzeker. Wat mag en kan er tegen die tijd. Maar in welke vorm dan ook, we maken er een prachtig moment van!” En als ze die award in ontvangst mogen nemen dan… “Gaan wij dit vieren en genieten van de waardering. Maar wij willen het vooral gebruiken om uit te dragen waar we voor staan en ons inzetten om de branche nog meer te professionaliseren. Dat het voor de klant duidelijker wordt waar goede schoonheidssalons zich mee onderscheiden. We hebben een mooi vak, maar wel een vrij beroep en dat brengt ook risico’s met zich mee.” Anoeska hoopt dat al haar klanten mee zullen kijken tijdens de livestream. “Want dat is het voordeel deze keer, iedereen kan er een beetje bij zijn.”

Balans
Winnen of niet. Het hele traject van de award heeft het bedrijf al veel opgeleverd. “Dit hele traject brengt ons veel naamsbekendheid, als we ook als winnaar uit de bus mogen komen, zal dat nog meer zijn. Het spreekt waardering uit naar ons team waardoor ook persoonlijke groei zich meer kan en zal ontwikkelen. Deuren zullen wat sneller geopend worden en ons bereik wordt groter. Binnen de BeautyStudio wil ik nog een stukje groeien maar vanuit stabiliteit en vertrouwen. Kwaliteit gaan boven kwantiteit. De balans zoeken en verder optimaliseren!”

Wil je nog iets zeggen tegen de professionals die twijfelen om mee te doen aan de Beauty Award? “Het is zeker een aanrader! Het is wel een intensief traject maar het geeft je inzicht en/of bevestiging. Je bent nooit uitgeleerd. Blijf bij jezelf, vertrouw op je kunnen. Volg je eigen koers en ‘Believe in your Beauty’!”

WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVESTREAM BIJWONEN? Meld je dan HIER GRATIS aan!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Finalist Schoonheidssalon (Groot): Intense feel good – look amazing
Finalist Schoonheidssalon (Groot): BeautyStudio Anoeska de wit

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord