HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist Schoonheidssalon van het Jaar (groot): Men & Womans Care

In de categorie Schoonheidssalon van het Jaar (Groot) is Sylvia Claes, samen met haar team, van Men & Woman’s Care een van de genomineerden. Voor de tweede keer zelfs is ze een van de drie ‘beste salons van Nederland’. Supertrots is Sylvia op haar team. Waarom meedoen in deze categorie? “Met trots vertel ik dat we ons niet alleen onderscheiden door zeer innovatieve behandelingen aan te bieden, waarbij wij aparte geoptimaliseerde ruimtes hebben voor specialismen, maar ook zeer professioneel met ons vak bezig zijn en dit ook uitstralen. Hierbij staan hygiëne, eerlijkheid, persoonlijke aandacht en klanttevredenheid centraal! Wij willen ons van anderen onderscheiden en nog meer vertrouwen geven met deze Award in deze roerige tijd. Doordat het vak niet meer erkend is, kunnen mensen teleurstellingen hebben gehad. Met deze deelname aan de Beauty Award stralen wij nog meer professionaliteit naar buiten uit! Uiteraard ook met als doel om ons bedrijf naar een nog hoger level te brengen!” Of Sylvia en haar team de award in ontvangst mogen nemen, dat weten we pas 25 april, maar hier vertelt Sylvia in het kort waarom zij vindt dat haar bedrijf die Award moet winnen en hoe zij het hele traject van de Beauty Award heeft ervaren.

“Mijn naam is Sylvia Claes en ik ben eigenaresse van Men & Women’s Care en Mooiecosmetica.nl. Ik ben 53 jaar jong. Wij zijn ons bedrijf gestart in 1994 in Nijmegen. Onze naam zegt het al ‘Men & Women’s’: hiermee geven we duidelijk aan dat wij er voor zowel mannen als vrouwen zijn. Care: verzorging op het gebied van behandelingen en de persoonlijke aandacht. Dé Huidexpert is onze ondertitel, want we zijn experts op het gebied van de huid. Ondertussen werk ik al heel wat jaren met veel plezier en passie samen met ons team! Om mezelf te blijven uitdagen heb ik verschillende opleidingen gedaan zoals shiatsu gezicht, verzorging mannenhuid, acné, elektrisch ontharen, laser (IPL) ontharen, permanente make-up, gelnagels zetten, hot-stone massage, kruidenstempelmassage, cryo lipolyse figuurcorrectie, visagie, basis dermatologie voor schoonheidsspecialisten en huidverzorging voor mensen met kanker. Mensen helpen met hun huid en uitstraling, is het liefste wat ik doe! In de intro heeft men al kunnen lezen waar wij ons met ons bedrijf in onderscheiden. Ik denk dat wij wat dat betreft een unieke werkwijze hebben. En dat was ook precies de reden om ons aan te melden voor de Beauty Award. Ik denk dat wij dan ook genomineerd zijn omdat ons team bijzonder goed is opgeleid. Iedereen heeft meerdere specialisaties en is zeer gemotiveerd om de klant een unieke beleving te geven. Bij ons proef je de kwaliteit en professionaliteit meteen bij binnenkomst. Deze kwaliteit gaat verder in onze behandelruimtes, zo er is bijvoorbeeld gekozen voor een speciale led lichtwand die door ons in verschillende kleuren aan te passen is, zodat wij tijdens elke behandeling de ervaring van de cliënt naar een hoger level kunnen brengen. Vanaf het begin was ontwikkelen en vernieuwen één van onze uitgangspunten. Wij zijn professioneel met ons vak bezig en stralen dat ook uit. Respect voor de wensen van onze cliënten in combinatie met onze expertise maakt dat wij garant staan voor een optimaal en verantwoord eindresultaat! Wij hebben de feedback van de afgelopen jaren gebruikt om het niveau van ons schoonheidsinstituut op een hoger plan te brengen.”

Blijdschap
Hoe was het om te horen om genomineerd te zijn? En wat hebben Sylvia en haar team daarna gedaan? “Zo gauw het bericht van de nominatie arriveerde, kwam onze receptioniste Marianne het fantastische nieuws melden. Ik was op dat moment bezig met een liftingsbehandeling bij een goede vriendin. Zij was op de hoogte dat dit wel eens een hele speciale ochtend voor ons zou kunnen worden. Samen met haar en onze receptioniste en de rest van ons team, konden wij onze blijdschap niet binnenhouden en juichten van blijdschap hardop! YEAHHH!” Voor de klanten zijn er meteen speciale behandelingen bedacht. “Het was een raar jaar. En dat de Beauty Award uitreiking tot twee keer toe verzet moest worden was natuurlijk niet leuk. Wij hebben voor onze klanten tot twee keer toe een nieuwe behandeling bedacht toen de uitreikingen verzet werden. Na het verzetten in september bedachten wij bijvoorbeeld de ‘COSMETISCHE LIFTING BEAUTY AWARD 2020/2021’. Deze behandeling is, naast een brow special om de wenkbrauwen te laten shinen, het cosmetische alternatief voor plastische chirurgie. De subtiele, geleidelijke warmtesensatie door het Boosting Thermal mask draagt, naast effectiviteit, bij aan een algeheel wellbeing gevoel. De huid is zichtbaar verstevigd, rimpels verzacht en de kaakcontour is scherper gemoduleerd. Deze Matis behandeling is geschikt voor iedereen die de huid wil verstevigen en een boost wil geven en je huid te laten shinen ongeacht het huidtype. Het “face lifting effect” is direct zichtbaar.”

Steun

En toen kwam de eerste datum van de Beauty Award uitreiking in april in zicht… Door corona moest deze uitreiking worden verplaatst. “Ik was zeer teleurgesteld maar begreep de reden van het afmelden. Zo’n groot evenement moet veilig georganiseerd worden en door de oplopende besmettingen kon dit niet gewaarborgd worden. Toen wij hiervan op de hoogte gebracht werden, heb ik dit direct mede gedeeld aan mijn klanten via een speciale Beauty Award nieuwsbrief en op al onze social media. Op de dag dat de eerste uitreiking eigenlijk zou plaatsvinden ben ik samen met mijn team bijeengekomen en hebben we op gepaste afstand in onze tuin een fles champagne opengetrokken. Deze dag was voor ons extra speciaal, omdat wij voor de tweede keer verkozen zijn tot de top 3 van Nederland.” Uiteindelijk ging ook de uitreiking in september niet door… “De spanning was soms om te snijden: gaat het door of toch weer niet… De onzekerheid en de wil om dit alles met elkaar te mogen beleven, een geweldig feest en elkaar lijflijk te zien. Onze appgroep van genomineerden was dan ontzettend druk, wij steunen elkaar hierin. Van deze langere nominatie hebben wij natuurlijk wel kunnen profiteren. Wij konden dit gebruiken op social media en bij onze uitingen. Hierdoor blijven we langer onder de aandacht. Iedereen blijft het bijzonder vinden dat je genomineerd bent en dat je behoort tot de top 3 beste schoonheidssalon groot van Nederland.” Het contact met de mede-genomineerden was zeker ook in deze coronatijden heel waardevol. “Wij hebben ontzettend veel steun aan elkaar gehad de afgelopen tijd, veel ideeën met elkaar gedeeld en elkaar geholpen waar het kon. Ik ben ongelooflijk trots en dankbaar dat ik deze vakvrouwen met ongelooflijk veel passie heb mogen leren kennen!”

Terugkijken

En nu gaat het er dan toch van komen. Eindelijk weten we 25 april wie die felbegeerde awards mee naar huis mogen nemen. Helaas niet met een rode loper en een groot feest, maar livestream, zodat iedereen die wil mee kan kijken! Hoe kijkt Sylvia achteraf terug naar deze onzekere tijd? “Natuurlijk is het een erg onzekere tijd geweest in de maanden dat wij in lockdown zaten. Ik ben samen met mijn team elke dag druk geweest om ons bedrijf beter uit de lockdown te laten komen. Zoals hebben we iedere twee weken een nieuwsbrief gemaakt voor onze klanten en ze regelmatig gebeld voor persoonlijk contact. Wij hebben ook nog een zelfontworpen kaart gestuurd met een hartjesballon met tekst en ons logo erop om ze een hart onder de riem te steken. We hebben het hele pand van binnen geverfd, beschrijvingen gemaakt van alle producten die wij in ons bedrijf hebben zodat wij deze mee kunnen geven aan onze klanten bij een verkoop of sample, onze twee webshops verbeterd met kruisbestuiving, gevuld met meer producten, verbetering van informatie en betere foto’s. Ik zie de toekomst erg positief tegemoet, als ik kijk naar hoeveel van onze lieve klanten terug zijn gekomen na de lockdown. Ondertussen zie ik ook dat er veel nieuwe klanten afspraken maken. Achteraf hebben wij in lockdowntijd dus heel veel kunnen doen.”

Feest!

En hoe gaat de uitreikingsavond er voor Sylvia en haar team uitzien? “Wij gaan de Beauty Award uitreiking met ons team kijken op een groot scherm en maken er samen een feestje van met een heerlijk diner. Dat diner wordt in ons bedrijf bereid door een chef-kok! Na de afsluiting hebben wij ook nog muziek in onze tuin. Wij dansen de avond in met een glas champagne in de hand…” En wat als je die award ook echt in ontvangst mag nemen? “Mijn team verdient de eerste woorden van dankbetuiging, zij zijn mijn grote kapitaal in ons bedrijf door de passie en het enthousiasme die ze drijft. De persoonlijke aandacht en oprechte interesse in onze klanten maakt wie wij zijn! Daarom heb ik voor hen ook een geweldige verassing als dank voor hun inzet. Wij gaan helemaal uit ons dak en gaan het goed vieren met z’n allen met genoeg champagne! De buurt zal het weten ? dat er bij Men & Women’s Care iets groots te vieren is!” Uiteraard gaan ook de klanten ervan profiteren. “Wij gaan het groot op onze social media kanalen zetten en een nieuwsbrief versturen naar onze klanten met hele leuke acties als dank voor al het vertrouwen dat zij al jaren in ons hebben. De volgende ochtend vroeg gaan wij de pers goed lastig vallen of ze ons geweldige nieuws wel gelezen hebben! Ballonnen en een groot spandoek bestellen, nieuwe stickers voor op onze deur… iedereen mag het weten als wij nr. 1 zijn van Nederland!”

Schrijf je ook in!

Heb jij er weleens over nagedacht om je in te schrijven voor de Beauty Award vakwedstrijd? Twijfel je nog? Dan heeft Sylvia nog wel wat te zeggen: “Je kunt door mee te doen aan de Beauty Award je bedrijf verbeteren, door anders te kijken naar jezelf en je bedrijf. Daardoor kijk je een keer met aan andere bril naar je bedrijfsvoering. Daar kun je heel veel van leren en je bedrijfsvoering verbeteren zodat je veel aantrekkelijker wordt voor klanten. Je onderscheidt jezelf zeker en dat is in deze roerige tijd erg belangrijk! Ik heb het als zeer positief ervaren en kan het iedereen aanraden. Ik zeg doen!”

WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVESTREAM BIJWONEN? Meld je dan HIER GRATIS aan!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Finalist Schoonheidssalon (Groot): BeautyStudio Anoeska de wit
Finalist Schoonheidssalon van het Jaar (groot): Men & Womans Care

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord