HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist SSP regio Midden/Oost: Kimberly de Vries – Beauty Villa


Ze is met trots sinds 2018 de eigenaresse van Beauty Villa en ze schreef zich in de voor Beauty Award om zelf weer even met een helikopterview naar haar bedrijf te kunnen kijken. Ze hoopte dat er een mystery guest langs zou komen, waarbij ze de feedback kon gebruiken om de beleving in de salon nog meer te kunnen verbeteren. Waar ze geen moment bij stilgestaan had, was dat ze weleens een finaleplek zou kunnen bemachtigen. Dit gebeurde wel en daar is ze nog steeds trots op. Wat haar salon onderscheidt van anderen? “Naast schoonheidsspecialiste ben ik mij ook echt gaan ontwikkelen als ondernemer, waardoor ik zelf kritisch kijk naar de salon. Het complete plaatje moet kloppen. Mijn visie op het vak, in combinatie met zelfliefde, is ook iets wat opvalt tussen andere salons. Hoewel zelfliefde steeds meer in trends voorbij lijkt te komen, was dat in 2018 nog helemaal niet zo. Dat het nu meer een trend wordt, vind ik alleen maar mooi om te zien, want het laat zien hoe we ons er toch meer bewust van worden om tijd voor onszelf te nemen en vooral lief voor jezelf te zijn.” Gaat zij met haar Beauty Villa die felbegeerde award in de wacht slepen? Op 25 april weten we het!

Het concept ‘met zelfliefde’ is niet zomaar ontstaan. “Nadat ik in 2015 een schoonheidssalon binnen een luxe sportschool kon overnemen, waar ik destijds stage heb gelopen en heb gewerkt, heb ik in 2018 (na meerdere gebeurtenissen) besloten om volledig voor mijzelf te kiezen en opende ik in juni van dat jaar Beauty Villa. De slogan ‘de schoonheid van zelfliefde’ is dan ook mijn missie geworden, die volledig uit mijn hart is ontstaan. Beauty Villa begon ook met een logo van een boom met uitgekomen rozen, wat symbool staat voor een stevige basis waar je als vrouw volledig mag groeien en bloeien als een prachtige roos!”
Niet verwacht, maar toch gebeurd: ze werd genomineerd! Wat ging er door haar heen toen ze hoorde dat ze genomineerd was? “Van te voren wisten we al welke dag we zouden horen of we genomineerd zouden zijn. Ik had bewust besloten om die dag vol te plannen met salon afspraken en zo min mogelijk hierbij naar mijn mail te kijken. Toch kon ik het niet laten en keek ik tussen de behandelingen door in mijn mail. Als er 1 manier is om iemand te laten stralen dan is het wel het ontvangen van de mail dat je genomineerd bent! Wat heb ik gestraald die dag!! Ik kon het zelf bijna niet geloven. Toen ik thuis kwam bij mijn vriend stond er een prachtige bos bloemen op tafel en zijn we samen uit eten geweest. Voor mijn klanten heb ik tijdelijk een speciale gezichtsbehandeling toegevoegd. Mijn gezichtsbehandelingen noem ik rituelen, want hoewel juiste huidverzorging soms wordt uitgelegd als net zoiets als je tanden poetsen, wil ik juist uiten om het niet routinematig te doen, maar als een moment voor jezelf waar je dagelijks bij stil mag staan. Thuis, maar ook in de salon. Speciaal voor het vieren van mijn nominatie heb ik toen het ‘Beauty Award ritueel’ aangeboden. De meest uitgebreide behandeling én waarbij ze een huisparfum van mij cadeau kregen voor thuis.”

Balen, maar gewoon doorgaan
En toen was daar bijna die uitreiking… maar corona gooide roet in het eten. Wat ging er door Kimberly heen toen bleek dat de eerste Beauty Award uitreiking uitgesteld werd? “De eerste keer dat de uitreiking werd uitgesteld, vond ik heel erg begrijpelijk gezien de situatie rondom COVID-19. Omdat ik onderweg naar de uitreiking bezig was om wat gewicht kwijt te raken, heb ik mijn jurk toen per direct teruggestuurd. In de hoop uiteindelijk een kleinere maat te kunnen bestellen. Helaas hebben alsnog de corona kilo’s mij ook wel achtervolgd, haha.” De eerste uitreikingsdatum was er een om bij stil te staan. “Ik heb er zeker even bij stil gestaan en de groepsapp met alle genomineerden ontplofte ook even op dat moment. Het is echt ontzettend mooi om te zien hoe we dan toch samen de weg naar de uitreiking beleven.” Maar corona verdween niet en gooide roet in het eten voor een uitreiking in september. “De laatste keer dat het werd uitgesteld vond ik al meer een teleurstelling dan de eerste keer. Hoewel ook veel mede-genomineerden reageerde dat ze het waard vonden om dan uiteindelijk toch het gala mee te hopen maken, keek ik ook wel heel erg uit naar het weten wie de winnaar is, om vanuit daar ook weer verder te kunnen bouwen. In mijn categorie van midden-oost Nederland vind ik ons als drie finalisten zo aan elkaar gewaagd, dat het echt tot het allerlaatste moment zo spannend is wie uiteindelijk met de Beauty Award naar huis gaat!” En waarom vindt Kimberly dat ze moet winnen? “Het zou voor mij een enorme kers op de taart zijn! Dat ik in 2015 een schoonheidssalon heb overgenomen klinkt altijd mooier dan dat het is. Ik was op dat moment een goede specialist, maar ik had eigenlijk nog totaal geen verstand van ondernemen en heb hierin ook een aantal harde lessen moeten leren. Als ik nu terug kijk naar de afgelopen 5 jaar dan ben ik alleen maar ontzettend trots wat ik heb kunnen neerzetten. Tel daar deze bijzondere nominatie tijd bij op en hoe de salon zich ontwikkeld heeft in een tijd die (laten we zeggen) toch best zwaar is geweest en mijn geluk kan niet meer op!”


Steun in de rug
Van het feit dat ze langer genomineerd heeft ze wel langer geprofiteerd. “Absoluut! Doordat ik langer genomineerd ben geweest heb ik de volledige tijd kunnen benutten om echt alle puntjes op de i te zetten. Mijn deelname aan de Beauty Award zie ik ook als 1 groot coaching-traject die mij de salon heeft laten maken waar ik van droomde toen ik begon! Er is echt ontzettend veel veranderd. Eigenlijk heb ik in de eerste lockdown die we hebben gehad mijn gehele aanbod geschrapt en ben ik mij volledig verder gaan focussen op het specialiseren van de gezichtsbehandelingen.”
En het contact met haar mede-genomineerden ziet ze in deze coronatijd als heel waardevol. “Ondanks de coronatijd waar we niet met de hele groep fysiek kunnen afspreken is er alsnog een groepsgevoel geweest. Je hebt aan elkaar echt gelijkgestemde wat zo ontzettend waardevol is. Tijdens de verplichte sluiting heb ik met Anne-Marie van ‘Just Beauty by Anne’ gebeld over het gevoel wat we erbij hadden, wat als een steun in de rug voelde van herkenning. Aan je omgeving van vrienden en familie die niet in het vak zitten kan je dat toch moeilijk omschrijven en overbrengen. Ook heb ik een hele leuke klik met Wendy Meyer van Perfect Skin & Beauty. We hebben het er over gehad om een ‘mastermind’ groep te beginnen met specialisten om elkaar te kunnen versterken. Dit is alleen door alle onrust toch nog niet helemaal van de grond gekomen. Maar ik denk dat het er zeker nog gaat komen! We hebben samen al eens afgesproken om te sparren en ik ben samen met Wendy live gegaan in onze eigen Clubhouse room, waar we de energie naar de uitreiking toe weer omhoog haalde!”

De uitreiking in zicht
En nu is het eindelijk zover… een online uitreiking. Hoe kijkt Kimberly achteraf terug naar deze onzekere tijd? “Het is een langere nominatie geweest, waar ons geduld wel even op de proef werd gesteld. Achteraf gezien ben ik ontzettend dankbaar wat voor ontwikkelingen het voor mij met zich mee heeft gebracht.” En hoe gaat ze die finaleavond vieren? “Voor de oorspronkelijke gala uitreiking had ik gepland om samen met mijn vriend en ouders te gaan. Mijn ouders hebben uiteindelijk besloten om tijdens het weekend van de online uitreiking te gaan zeilen met hun nieuwe zeilboot (en vanaf daar natuurlijk online mee te kijken). Om het toch nog feestelijk te maken heb ik een Golden Suite geboekt bij het hotel, waar we ook het jurygesprek hebben gehad. Hier ga ik samen met mijn vriend heen. Doordat de uitreiking nu online plaatsvindt nodig ik natuurlijk al mijn familie en vrienden uit om ook online mee te kijken, maar de belangrijkste mensen die ik ga uitnodigen voor de online editie zijn natuurlijk: mijn klanten.” En wat als ze wint? “Als ik de Beauty Award win zal ik heel graag andere schoonheidsspecialistes willen helpen en coachen met hun schoonheidssalon en om ook een succesvolle deelname te ervaren aan de Beauty Award. 5 jaar geleden zei mijn vader al eens dat ik al mijn ervaringen moest opschrijven om er later een boek over uit te geven. Dat is iets wat ik ook echt wil gaan waarmaken. Verder wil ik vooral genieten van mijn heerlijke salon, die nu precies is zoals het bedoeld was! En alle vaste klanten wil ik persoonlijk gaan benaderen wanneer de uitreiking geweest is. Mijn vriend heeft zich sinds kort ingeschreven als fotograaf en maakt al enige tijd de foto’s voor mijn salon uitingen. Het zou mij super tof lijken als een aantal van mijn klanten model zouden willen zijn om samen met mij op de foto te gaan voor de salon. Hier wil ik dan een mini-magazine van maken om aan vaste, maar ook aan nieuwe klanten te kunnen meegeven met meer informatie over de salon. Het winnen van de Beauty Award geeft natuurlijk een enorme exposure, maar waarbij ik de persoonlijke aandacht nog steeds het belangrijkste blijf vinden!”


Doe ook mee!
Kimberly heeft nog wel iets te zeggen tegen de professionals die twijfelen om mee te doen: “Misschien heel cliché; het gaat niet om het winnen, maar om de reis. Dus ook wanneer je denkt dat dit nog niet het juiste moment is, omdat je er nog niet helemaal klaar voor bent, is het juist de tijd om je in te schrijven! Door mijn nominatie heb ik mij met de salon én als specialist alleen maar verder kunnen specialiseren. Een echte aanrader dus voor wie het vak serieus neemt!”

Kimberly deed eerder mee met een van onze rubrieken tijdens de lockdown. Ze gaf bruikbare lockdown tips! Heb je dit gemist? Lees het hier: https://beauty-pro.nl/nieuws/lockdown-tips-van-kimberly-de-vries-van-schoonheidssalon-beauty-villa/

WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVESTREAM BIJWONEN? Meld je dan HIER GRATIS aan!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Beauty Award Special: Meet ZILVER sponsor Germaine de Capuccini
Finalist SSP regio Midden/Oost: Kimberly de Vries – Beauty Villa

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord