Wat is het verschil tussen een koele en een warm huidtype? En waarom is dit in de wereld van permanente make-up zo belangrijk? De afgelopen weken heb ik een enquête gedaan waaruit bleek dat 80% het verkeerde antwoord gaf bij een poll over warme en koele huid en de keuze van pigment…! Het vermoeden was er al, maar dit bevestigde mijn voorgevoel dat mensen huidtypes verkeerd inschatten. Tijd om dit in een column te verwerken. Tekst: Rebecca Langmair, Langmair Academy
Tijdens de visagie- , kledingadvies of kleurenworkshops krijg je ook te maken met deze vraag. Echter is de indicatie van het huidtype bepalen anders dan een PMU-specialist hoort te doen. Voor de juiste pigmentkeuze is het belangrijk dat je weet of je te maken hebt met een koele huid of een warme huid. Dit bepaal je door te kijken of iemand veel bloedvaatjes heeft die door de huid schemeren of juist niet. Een couperose huid is bij uitstek een zeer koele huid. Denk maar aan aderen die zijn blauw (dus koel). Bij het zien van veel aderen (couperose) moet dit als een koele huid worden beschouwd. De volgende stap is dan: Kies ik een koel pigment of een warm pigment bij dit huidtype?
Het is belangrijk hierom kleurkennis te hebben van wat pigmenten doen in de huid. Waar zijn ze uit opgebouwd en wat is het effect van verschillende kleuren op elkaar? Iemand met een koele huid (blauw) moet je juist niet koel op koel aanbrengen dan krijg je dat de wenkbrauwen te grijs/blauw worden. Je moet dan juist een warm pigment kiezen (wat meer rood/geel bevat) om te voorkomen dat de pigmenten te koel opdrogen in de huid. Anders vervormt het pigment in de huid naar lelijk grijs/zwart/blauw pigment.
Samengevat:
Stap 1. Bepaal je huidtype : warm of koel
Stap 2. Bepaal je pigment : warm of koel
Zo krijg je het mooiste resultaat in de huid!
Hoe corrigeer ik pigment wat reeds te blauw of te rood is in de huid?
Komt er iemand in jouw salon met een te koele kleur in de wenkbrauwen bijv. blauw/grijs. Is het belangrijk dat je juist met warme kleuren behandeld of zelfs oranje pigment gebruikt om de PMU te corrigeren. Is iemand te rood in zijn wenkbrauw (dus te warm) dan gebruik je juist groen pigment om de wenkbrauw te corrigeren. (je maakt hem weer koeler) en deze corrigeert dan weer naar bruin. Aan de Langmair Academy geven wij maandelijks Kleurenleer- en Correctie trainingen waar dit onderdeel intensief wordt behandeld. Je weet dan heel goed waar kleuren uit zijn opgebouwd maar ook hoe ze elkaar kunnen corrigeren. In onze shop kun je deze correctiekleuren ook bestellen.
Heb jij meer behoefte om deze materie te begrijpen?
DATA TRAINING: Dinsdag 31 Mei of dinsdag 21 Juni. Voor meer info mail naar info@langmairacademy.com dan nemen wij contact met je op!
Wat vind jij?