HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist SSP regio Noord: Petra Oosterhuis – Petraas

Petra Oosterhuis van Petraas is heel duidelijk in waarom zij de Beauty Award wil winnen: “Er gaat niets boven Petraas! Door de Beauty Award te winnen kan ik in Oost-Groningen het vak van schoonheids- en huidspecialist nog meer op de kaart zetten en mijn klanten uit de regio in het zonnetje te zetten. Wat zullen ze trots zijn door de beste van Noord-Nederland behandeld te worden.” Maar de nominatie op zich is – zoals wij altijd zeggen – al een prestatie op zich en dat vind Petra ook: “Toen ik hoorde dat ik genomineerd was… Euforie! Wat een ongelofelijke eer en erkenning. Het is een memorabele avond geworden, achteraf was het ons laatste diner in een restaurant. Na de nominatie ging de horeca op slot, maar deze pikten we mooi nog mee. En de klanten vierden mee met een heerlijk glaasje alcoholvrije bubbels. Geweldig was het hoe ze met me meeleven. Na de nominatie ontving ik lieve berichten, kaarten, bloemen en cadeautjes! Als je klanten zo reageren heb je feitelijk al gewonnen.” Lees hier hoe Petra haar weg naar de uitreiking beleefd.

Petraas is sinds 2012 gevestigd in Nieuwe Pekela. Waar Petra en haar bedrijf voor staan? “Er gaat niets boven Petraas. Met persoonlijke aandacht maatwerk leveren aan iedere individuele klant. Natuurlijk sta ik voor de kwaliteit van mijn behandeling én de producten die ik gebruik. Met persoonlijke aandacht komt ook integriteit: What happens in the chair, stays in the chair!”

Wat is voor jou de reden geweest om je aan te melden voor de Beauty Award?
“Uiteraard wilde ik weten waar ik sta qua kwaliteit, dienstverlening en ondernemerschap. Nu mijn bedrijf bijna tien jaar bestaat wil ik laten zien dat Petraas een professionele organisatie is. Naar mijn mening dekt de term schoonheidsspecialist al lang de lading niet meer. We zijn zoveel meer dan dat, de gezondheid van de huid doet veel meer met de mens dan men beseft. En met de deelname aan de Beauty Award is er een podium om dat breder uit te dragen.”

Waarom denk jij dat jij/jouw salon een van de genomineerden is? Waarin ben jij onderscheidend?
“De persoonlijke behandeling én professionele uitstraling van de salon. Ik ken mijn klanten en pas maatwerk toe in de benadering en behandeling. Ze voelen zich op hun gemak en komen bij Petraas tot rust. In mijn optiek is iedere huid uniek en verdient een behandeling op maat. Petraas is geen schoonheidsinstituut of beautyfarm. Ík ben Petraas, daarmee heeft de klant de zekerheid behandeld te worden door de specialist in mijn bedrijf en dat wordt gewaardeerd.”

Wat ging er door je heen toen bleek dat de eerste Beauty Award uitreiking uitgesteld werd?
“Slikken en doorgaan. Natuurlijk baal je (om maar niet te zeggen dat ik er schijtziek van was☺️), maar hoe logisch toch. De hele wereld staat op z’n kop, horeca dicht, de zorg overbelast en wij zouden een feestje gaan vieren. Nee dat past niet in mijn denkwereld. En… wat in het vat zit verzuurt niet!”

Heb je nog iets speciaals gedaan op de dag dat de eerste uitreiking zou zijn geweest?
“We een lekkere fles wijn opengetrokken en gevierd dat ik me in ieder geval de beste van Groningen mag noemen. Mijn collega genomineerden wonen in Drenthe en Friesland. Je moet toch wat.”

Met persoonlijke aandacht komt ook integriteit: What happens in the chair, stays in the chair!”

Heb je geprofiteerd van het feit dat je langer genomineerd was?
“Nee, dat niet. Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is. Klanten zijn niet continue bezig met de Beauty Award zoals wij dat zijn. En een nominatie is een opmaat naar de verkiezing. De nominatie is voor de klant dus niet meer actueel en nieuwswaardig.”

En toen werd het WEER uitgesteld… Hoe was dat?
“Teleurstellend, maar inmiddels had ik ook andere zaken aan het hoofd. Door Corona moest de zaak weer dicht en heb ik de tijd benut om nog verder te professionaliseren. De salon heeft een upgrade gekregen en met een kleine verbouwing heb ik de veiligheid (Corona) en privacy voor mijn klanten verbetert. Petraas heeft nu een prachtige ontvangstruimte.”

Hoe waardevol was het contact met mede-genomineerden in deze coronatijd?
“Het contact met de mede-genomineerden is voor mij minder belangrijk. Ik heb een paar hele fijne collega’s in het land met wie ik goed bevriend ben en de drijvende krachten achter mijn merk Cenzaa en IK Skin Perfection, die me ontzettend steunen. Met hen deel ik lief en leed, intervisie en goede wijn om ons door deze vreemde tijd te loodsen.”

En nu gaat er toch een uitreiking komen! Hoe kijk je achteraf terug naar deze onzekere tijd?
“Heel fijn, want heel eerlijk? Ik ben het wachten een beetje beu. Het is een bewogen jaar geweest, het uitstellen van de uitreiking was een gevolg van iets veel ingrijpender. Wat ben ik blij en trots dat mijn klanten na twee sluitingen vol vertrouwen bij me zijn teruggekomen. En hoe mooi waren de eerste gesprekken. Daar put ik enorm veel energie uit. En wie weet, misschien kan ik – als kers op de taart – ook die Award nog binnenslepen. Het zou wat zijn!”

Hoe ga jij De Beauty Award uitreiking bijwonen?
“Helemaal Corona proof met mijn grote steun en toeverlaat (Fred) op de bank met een ontzettend lekker glas wijn.”

Petra Oosterhuis Petraas Eigenhaardstraat 28 9663 RH Nieuwe Pekela 06 523 915 00

Wat ga jij doen als je die Beauty Award wint?
“Natuurlijk ga ik eerst helemaal uit mijn dak. En het delen met mijn klanten, familie en vrienden via social media en een nieuwsbrief. Ook zal ik de regionale pers informeren om zo mijn missie – het vak professioneel onder de aandacht brengen – vorm te geven. De klanten krijgen natuurlijk een extra traktatie in de salon. Bij de persoonlijke behandeling zit vaak al een relaxed kopje thee en dan mag er nu wel een gebakje bij!”

Wil je nog iets zeggen tegen de professionals die twijfelen om mee te doen?
“Ik zeg gewoon doen! Deelname brengt je inzicht en zelfvertrouwen. Natuurlijk wil je die Award winnen als je meedoet, maar de ervaring zelf is al winst.”

Petra heeft eerder op onze website meegewerkt aan de rubriek Leren van Vakgenoten waarin zij alles vertelt over haarzelf, haar opleidingen, haar salon, de merken met wie ze werkt en haar visie op de branche. Heb je dit gemist. Be inspired en klik hier: Leren van vakgenoten: Petra Oosterhuis van Petraas – De Beauty Professional (beauty-pro.nl)

WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVE BIJWONEN OP 25 APRIL? Klik HIER om je GRATIS aan te melden!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Posted on

Volg de cursus Huiddiagnostiek in Zwolle! Overweegt u ‘huidanalyse’ een professioneel en betrouwbaar ...

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Beauty Award Special: Meet GOUD sponsor KLAPP Cosmetics
Finalist SSP regio Noord: Petra Oosterhuis – Petraas