HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Euforie en blijdschap bij onze Belgische vakgenoten

Terwijl wij sinds eergisteren een feestje vieren, deden ze dat in België een paar dagen geleden al. De kappers waren daar al even open. Maar nu mogen op 1 maart ook de beautyprofessionals hun deuren openen! We hebben veel Belgische volgers op onze website en social media. En tegen onze Belgische vakcollega’s willen we dan ook zeggen: heel veel succes en plezier de komende tijd. Leg je klanten in de watten en maak er een mooie tijd van!

In België hebben ze langer in lockdown gezeten dan wij. Op onze website heb je hier vaker over kunnen lezen. Lees hier over de protocollen in België. Verschilt het veel met Nederland? En voor onze Belgische volgers zetten we ook nog een en ander op een rij.

Op 5 februari kregen ze in België goed nieuws. Onder strikte voorwaarden en veiligheidsmaatregelen mogen ze vanaf 1 maart aan de slag. Brancheorganisatie Besko vertelde in een nieuwsbruef: “Jullie tellen ongetwijfeld af naar de heropening op 1 maart. Ook wij tellen mee af en hebben niet stil gezeten. Er is hard gewerkt aan een nieuw sectorprotocol, in samenwerking met de kabinetten. Daarnaast werden er nieuwe visuals, fiches en een communicatiekit opgemaakt. Ben je aangemeld voor ‘My Safe Beauty Salon’ dan krijg je samen – net als onze leden – met je offline pakket alle documenten gratis opgestuurd.”

Wat is het initiatief ‘My Safe Beauty Salon? “We weten als beroepsorganisatie hoeveel men investeert in de veiligheid van de klanten. Wanneer beautyprofessionals erkennen op de website www.mysafebeautysalon.be zich aan de richtlijnen te houden, krijgen ze van ons een online en offline pakket. Doel is om de klanten kenbaar te maken dat ze bij de aangesloten salons op een veilige professionele manier van hun behandeling kunnen genieten. Met de online kit kan je promo maken op je website, nieuwsbrieven en social media. De offline kit bestaat uit stickers, maar ook een certificaat om op je toonbank te plaatsen en een poster waar je aangeeft je te engageren voor alle opgelegde richtlijnen.”

Het sectorprotocol en de coronagids

In samenwerking met het kabinet, heeft Besko een sectorprotocol opgemaakt specifiek voor de beautysector. “We hebben dit protocol geïntegreerd in de coronagids. De coronagids is een document waar je praktisch mee aan de slag kan gaan om alle richtlijnen te integreren in de werking van je instituut.”

De communicatiekit

“Belangrijk om mee te geven is een nieuwe richtlijn nl. het kenbaar maken van de contactgegevens van de persoon verantwoordelijk voor het melden van een covid-19-besmetting. Het kabinet vestigt er de aandacht op dat je deze persoon niet enkel moet kenbaar maken in je instituut/salon maar ook moet vermelden op je website (indien van toepassing) en in alle e-mails of nieuwsbrieven die je naar je klanten stuurt. Met de communicatiekit hebben we een affiche gemaakt waarmee je deze contactpersoon kenbaar kan maken naast nog enkele andere belangrijke richtlijnen.”

De visuals

“Er zijn heel wat richtlijnen die jullie als beautyprofessional maar ook jullie klanten dienen te volgen. We hebben deze gebundeld op een visual waar de pictogrammen aangeven wat er van jou of van de klant verwacht wordt. Hang deze op een zichtbare plaats op, zodat de richtlijnen voor iedereen duidelijk zijn.”

De fiches

“Er zijn enkele handelingen die in tijden van corona zeer belangrijk zijn zoals je handen wassen, correct gebruik van een mondmasker, … Hiervoor hebben we fiches op A4 formaat ontworpen die je kan ophangen in de kleedkamer, het salon/instituut, … Zo wordt iedereen er attent opgemaakt hoe ze correct dienen deze handelingen uit te voeren.”

we zijn ervan overtuigd dat we samen ervoor zorgen dat we als sector een voorbeeld zijn van hoe op een corona veilige en professionele manier kan gewerkt worden. We wensen jullie een veilige heropstart op 1 maart 2021.

Besko

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Treatwell: “Een ware run op behandelingen bij de contactberoepen”
Euforie en blijdschap bij onze Belgische vakgenoten