HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Aanstormend talent: Sanne Mooijman

Massage Magazine redactrice Saskia Petit sprak voor onze rubriek Aanstorment Talent, Sanne Mooijman, holistische massagetherapeute uit Voorburg.

 

Wanneer ben je gestart en wat voor soort praktijk heb je?

“Ik ben begonnen in september 2020 als masseur en in maart 2023 als massagetherapeut. Beginnen in tijden van een pandemie was niet gemakkelijk, maar ik heb mijn gevoel daarin gevolgd en ben rustig aan de slag gegaan. Ik vond eerst een praktijkruimte en daarna ontvouwden alle stappen zich vanzelf: KVK-inschrijving, een website laten maken, social media, alle benodigdheden aanschaffen, etc. Begin dit jaar heb ik de opleiding tot Massagetherapeut afgerond. Ik geef sindsdien voornamelijk massagetherapie sessies en daarnaast ontspanningsmassages en massages voor hoog sensitieve personen.”

Wanneer wist je dat je masseur wilden worden?

“In 2016 deed ik een opleiding tot yogadocent. Er kwam een klein stukje massage aan bod bij één van de lessen. Ik sloeg daar meteen op aan! Ik merkte dat ik in de weken erna steeds vaker dacht aan het vak van masseur, maar voelde dat ik meer wilde dan alleen massages geven. Ik wilde mensen met fysieke en mentale klachten begeleiden. Niet vanuit een symptoom bestrijdende hoek, maar vanuit lichaamsbewustzijn. Tijdens de opleiding Massagetherapie aan de Holos Academie maakte ik bewust kennis met de holistische visie en deze past mij als een perfect zittende jas. Holistisch wil zeggen dat ik de mens in zijn geheel ervaar en een persoon zie als een uniek systeem dat bestaat uit verschillende elementen die met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden. Fysiek, mentaal, spiritueel, emotioneel en energetisch. Ook de omgeving heeft invloed op dit systeem. Je kunt denken aan: buikpijn hebben van de spanning, gespannen schouders door stress, blozen van schaamte en vlinders in je buik voelen door verliefdheid. Meestal mogen positieve gevoelens er nog wel zijn, maar als we negatieve gevoelens ervaren willen we deze zo snel mogelijk weg hebben. Buiten dat merken we signalen van ons lichaam vaak niet eens op door alle dagelijkse drukte. Bij massagetherapie is er de uitnodiging om te ervaren wat er op dit moment te voelen is in het lichaam en daar bewust bij te blijven. Niks hoeft weg of anders. Daarbij masseer ik vertraagd. Dit heeft als doel dat de aanraking te volgen is. Het lichaam heeft tijd nodig om een aanraking binnen te laten komen en krijgt hiermee de gelegenheid stil te staan bij wat er op dat moment en op die plek te ervaren is.”

Welke massageopleiding(en) heb je gevolgd?

“Een massageweekend bij Academie voor Massage en Beweging in Amsterdam. De vierjarige hbo-opleiding Massagetherapie aan Holos Academie in Utrecht. Masterclass Psycho-peristaltiek door Nicky Smout. Masterclass Aanraken in adem door Lo Hermsen en Malou Tan.”

Wat vind je het leukste aan dit vak?

“Het mooiste vind ik de magie van aanraking, wat dat doet met het zenuwstelsel bijvoorbeeld. Het deel van het zenuwstelsel wat zorgt voor ontspanning, herstel en verwerking, wordt geactiveerd. Dit is essentieel om je prettig en in balans te voelen. Ook vind ik het fijn om mensen te helpen (weer) in contact te komen met hun lichaam waardoor ze zich bewust(er) worden van hun binnenwereld; gevoelens, gedachten en gedrag.”

Wat zijn je ambities?

“Ik wil graag zoveel mogelijk mensen bereiken en daarmee mijn liefde voor het lijf verspreiden. Het menselijk lichaam is zoveel meer dan alleen het hoofd, wat we voornamelijk gebruiken. Het voelen van eigen grenzen, het onderbuikgevoel, de NEE en de JA die in het buik- of borstgebied te voelen zijn bij situaties of personen. Deze enorm waardevolle informatie die vaak aan de kant geschoven wordt, wil ik weer een podium geven.”

Wat is je beste tip voor andere starters?

“Durf jezelf in het licht te zetten. Voel waar je kwaliteiten liggen en dan gewoon gaan beginnen, zelfs wanneer je er nog niet helemaal klaar voor bent.” 

 

Sanne Mooijman is eigenaar van praktijk Sansensitive Holistische Massage & Massagetherapie in Voorburg

Tekst: Saskia Petit

Dit artikel werd gepubliceerd in Massage Magazine 4/2023. Wil je meer lezen? Neem dan een abonnement op: www.beauty-pro.nl/abonneeren

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Toskani lanceert een nieuwe anti-aging lijn: Pro Age
Aanstormend talent: Sanne Mooijman

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord