HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

ANBOS vraagt overheid om opheldering over Corona-regels: boetes door onduidelijkheid

De uitleg van premier Rutte tijdens de persconferentie op 18 december jl. en de publicatie van de regels in de Staatscourant staan haaks op elkaar voor wat betreft de uitvoering van behandelingen door schoonheidsspecialisten. Dit zorgt voor grote onduidelijkheid in de sector. Schoonheidsspecialisten krijgen boetes omdat niet duidelijk is of ze (bepaalde) behandelingen wel of niet mogen geven tijdens de lockdown. ANBOS vraagt de overheid om snel duidelijkheid te geven over de regels voor schoonheidsspecialisten. Dat laten ze weten in een persbericht dat eind van de middag verspreid is.

In het persbericht staat verder: Tijdens de persconferentie van afgelopen zaterdag 18 december jl. noemde premier Rutte specifiek de schoonheidsspecialisten als contactberoep die de deuren moesten sluiten. Daarna werd deze branche ook online bij verschillende overheidssites benoemd in de lijst van sectoren die dicht moesten. In de publicatie van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Justitie en Veiligheid, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in de Staatcourant wordt echter een uitzondering voor schoonheidsspecialisten als contactberoep gemaakt. Want, zo stelt de Staatscourant, de zorg die valt onder Wkkgz (Wet Kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg), die óók door schoonheidsspecialisten wordt verleend, mag doorgaan in het belang van de cliënten. Een regeling die vanmorgen door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) richting ANBOS, de brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten desgevraagd, is bevestigd.

ANBOS: “Vervolgens krijgen wij bericht van schoonheidsspecialisten die vandaag boetes hebben ontvangen omdat ze open zijn gegaan. Dat is natuurlijk vreselijk. Daar komt bij dat ook gemeenten de regels van de Wkkgz verschillend interpreteren”. ANBOS heeft opheldering gevraagd bij VWS, maar tot op heden geen officieel bericht gekregen: “De hele branche is in rep en roer, want de regels zorgen voor veel onrust.” ANBOS voelt zich verantwoordelijk en wil haar leden van de juiste wettelijke kaders voorzien, maar dat blijkt tot dusverre niet mogelijk. “Onze leden weten dus niet waar ze aan toe zijn”, aldus ANBOS. Morgen is er een debat in de Tweede Kamer en ANBOS vraagt met spoed om opheldering.

Wat zijn de regels (ook vanuit de Wkkgz) waaraan de schoonheidsspecialisten moeten voldoen? En welke compensatie is er wanneer mogelijk wordt besloten dat de schoonheidsspecialisten tóch moeten sluiten? Uiteraard wil ANBOS graag samenwerken met de overheid. “We vragen niet om een nieuwe uitzonderingspositie, maar om helderheid. Voorkomen moet worden dat schoonheidsspecialisten die conform de Wkkgz regels van de overheid werken een boete krijgen. Er moet nú duidelijkheid komen voor alle ondernemers die in onzekerheid zitten”, zegt ANBOS.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Posted on

Ik ben Manja Wunderink, ook wel bekend als de Beauty Makelaar, en ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
UPDATE ANBOS: ‘Verschillende bronnen geven tegenstrijdige informatie, wij hebben contact met het ministerie’
ANBOS vraagt overheid om opheldering over Corona-regels:   boetes door onduidelijkheid