HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

UPDATE ANBOS: ‘Verschillende bronnen geven tegenstrijdige informatie, wij hebben contact met het ministerie’

Gisteren werd bekend dat behandelingen die vallen onder de wkkgz door mochten gaan. Veel blijdschap bij specialisten die hieronder vallen en social media stroomde dan ook al snel vol met berichten dat men gedeeltelijk open mocht blijven. Toch kwamen er vanmorgen ineens berichten van schoonheidsspecialisten die vanmorgen gecontroleerd waren en meteen hun deuren moesten sluiten, zelfs met de juiste papieren. Onrust ontstond via social media en bij ANBOS stond de telefoon natuurlijk roodgloeiend. Hun reactie is het volgende:

Gisteren hebben jullie een nieuwsbrief van ons ontvangen. Hierin staat dat Wkkgz-behandelingen mogen doorgaan. Er is momenteel veel onduidelijkheid. Verschillende bronnen geven tegenstrijdige informatie.

?????
Wij hebben vanochtend (wederom) bevestiging van VWS gekregen dat Wkkgz-behandelingen door mogen gaan. Dit is in lijn met wat de Staatscourant gister publiceerde. Er heerst (onder sommige leden) onduidelijkheid over het type behandelingen dat onder de Wkkgz valt. Daarom hebben wij veelvuldig contact met het ministerie vandaag en stellen aan het ministerie voor om mee te werken aan een lijst. Al onze én jullie vragen liggen bij VWS. Daar wachten wij nu op. Dit soort processen kosten tijd. Zodra wij meer informatie hebben, horen jullie meer.

??????
Wij horen dat een paar leden (en klanten) boetes hebben gekregen. Hier schrikken wij van. Ook hierover hebben wij contact met het ministerie. Er moet meer duidelijkheid komen vanuit de overheid. Ben je gecontroleerd door een boa? Neem dan contact met ons op.

?????? ??????????????
Omdat de ontwikkelingen zich in rap tempo opvolgen én wij jullie zo snel mogelijk willen informeren zullen wij tussentijds updates sturen via social media. Houd dit goed in de gaten. Aan het einde van deze dag sturen wij een nieuwsbrief. Hierin staat wat er vandaag is gebeurd en eventuele nieuwe informatie.

???????????
Er is nu veel onduidelijk en onzekerheid. ANBOS is boos en krijgt hier ook pijn van in onze buik. Net als jullie! Toch kunnen wij alleen informatie delen die kloppend is. Houd onze social media kanalen én je mailbox in de gaten.


Ook is er nog steeds onzekerheid over het wkkgz… Hiervoor is op de website van ANBOS van alles te vinden. Je kunt een zelftest doen om te kijken of je onder de wkkgz valt bijvoorbeeld. Check www.anbos.nl/schoonheidsspecialist/wat-bieden-wij/richtsnoer-wkkgzAbonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Marija Nanninga
    5 januari, 2022

    Goedemiddag, ik begrijp ook niet of wij dicht op open mogen. Wij doen alleen maar huid verbeterende behandelingen die allemaal onder de wkkgz vallen. Nu twee weken vanaf 20-12 dicht maar ik red het zo ook niet langer

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Show your best results – Huidinstituut Unlimited Beauty
UPDATE ANBOS: ‘Verschillende bronnen geven tegenstrijdige informatie, wij hebben contact met het ministerie’