HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Beauty Award winnaars over het belang van dermatologische kennis

Binnenkort zal Carla Uppelschoten, directeur U-Consultancy, een van de sprekers zijn van het event ‘Boost jouw ondernemerskills en vakkennis’ georganiseerd door Tom Sebastian en De Beauty Professional. Zij vertelt in een interactieve zoompresentatie over het belang van dermatologische kennis. Drie winnaars van de Beauty Award 2021 zagen dit belang. Zij volgden daarom ook de opleiding bij U-Consultancy. Vanwege corona kon Carla deze vakexperts eerder niet persoonlijk feliciteren met hun award. Daarom gingen ze, nu het weer kan, onlangs samen uit eten. Het was een avond om niet te vergeten, waar vooral gesproken werd over de voordelen die hun dermatologische kennis – en dus de opleiding van U-Consultancy – heeft voor hun salons en over de toekomst van de beautybranche. Lees je mee?

Wil van Deursen van Beauty Kliniek Asten heeft de opleiding bij U-consultancy gedaan in 2017/2018. De reden: “Kennis is macht.” Ze won niet voor niets een Beauty Award en Wil is ervan overtuigd dat haar diepgaande kennis met betrekking tot de huid en huidproblemen er mede voor gezorgd hebben dat zij die Award in de wacht sleepte. “De opleiding was pittig, maar het opleidingsteam heeft ervoor gezorgd dat onze kennis zeer uitgebreid is, zodat zelfs artsen hierdoor cliënten sturen met de vraag om advies. Maar ook je klanten merken dat je kennis zeer uitgebreid is op het gebied van huidproblemen en komen daardoor graag terug.”

Inge Wielinga – van der Meulen, eigenaresse van Medisch Schoonheidssalon Inge in Leeuwarden, is het met Wil eens. En ze haalde nog veel meer uit de opleiding. “Toen ik in 2019 voor de eerste keer aan de Beauty Award mee deed, was ik net gestart met de opleiding tot medisch schoonheidsspecialist. Helaas hoorde ik toen nog niet bij de genomineerden, maar ik kreeg waardevolle feedback van de jury hoe ik kon professionaliseren als bedrijf en als specialiste. En dat advies heb ik meegenomen in de opleiding. Met name het onderdeel Ondernemerschap heeft mij veel inzicht gegeven welke richting ik in wilde met mijn bedrijf. Deze module was een handleiding om mijn visie, toekomst en ondernemerschap een duidelijke structuur te geven. De andere modules die samen de opleiding tot medisch schoonheidsspecialist vormen, gaven diepgang en kennis aan deze visie en mijn toekomstbeeld. Afgelopen jaar heb ik dan ook een verbeterde en meer doordachte versie van mijn bedrijf en visie mogen presenteren en de jury was onder de indruk. Zo sterk zelfs dat ik hem deze keer de beauty award heb mogen winnen.”

Sheila van Limpt, eigenaresse van Face & Body Lounge vult aan: “Als je je als schoonheidsspecialiste wil onderscheiden , is kennis en inzicht een belangrijk onderdeel. U-Consultancy biedt een mooie aanvulling hierin. Het heeft mij als specialist echt naar een hoger niveau getild. En door het volgen van de opleiding onderscheid ik mezelf ten opzichte van mijn collega’s. Het is een waardevolle bijdrage geweest aan mijn bedrijf.”

Pittig
Dat de opleiding en de kennis hun verder heeft gebracht, mag duidelijk zijn. Maar daar hebben ze wel wat voor moeten doen. De begeleiding hierin was essentieel, maar volgens alle drie de Beauty Award winnaars heel goed geregeld.

Wil: “De opleiding is pittig. Het zijn dan ook maar liefst 18 onderdelen. Dit vraagt dan ook om enige aanpassing van tijd, zowel zakelijk als privé om dit in te passen. Maar de begeleiding is enorm goed geregeld en bij vragen krijg je dan ook voldoende Feedback en hulp van de docenten. Op geen enkele andere opleiding krijg je zoveel les van dermatologen of andere vakspecialisten. Deze opleiding is op hoog kennisniveau gebouwd en kan door elke schoonheidsspecialist gevolgd worden. Het kost tijd en planning, maar het is een waardvolle aanvulling voor elke salon die op hoger niveau wil werken.”

“Als moeder van 3 jonge kinderen en een eigen bedrijf, kan ik volmondig zeggen dat het goed te combineren was. Je plant de modules naar eigen inzicht en daar waar kon heb ik meerdere modules met elkaar gecombineerd. Je bent zeer gedreven om de opleiding succesvol af te ronden. De lesstof en leerweg is boeiend en goed te volgen, waardoor het meer voelt als luxe om een opleiding te mogen volgen dan een belasting. De opleiding bij U-Consultancy wordt geleid onder jarenlange ervaring van Carla Uppelschoten. Zij heeft een hecht team van zorgprofessionals om zich heen gecreëerd. Op geen enkele andere opleiding krijg je zoveel les van dermatologen of andere vakspecialisten. En juist die praktijkervaring van deze docenten is uniek. Samen hebben ze een opleiding op hoog kennis niveau gebouwd, die voor iedere schoonheidsspecialist goed te volgen is. Het bedrijf is naast het exclusieve lesprogramma ook goed bereikbaar voor begeleiding, vragen en advies vanuit kantoor”, vertelt Inge.

Sheila: “Het kost natuurlijk extra tijd, maar met een goede planning en de goede online e-learning omgeving is het goed in te passen voor iedere ondernemer en specialist. En daarnaast krijg je les in een heel relaxte sfeer van echte vakdocenten. Dat maakt het volgen van de opleiding een stuk gemakkelijker. Het is een goede opleiding van hoge kwaliteit met zeer deskundige docenten. Een aanrader voor iedereen die op een hoger niveau wilt werken, want je weet hierna zoveel van de huid, dat je elke klant nog beter kunt ondersteunen met hun huidproblemen.”

Professionalisering
De afgelopen 2 jaar hebben beautyprofessionals het niet gemakkelijk gehad, maar we zijn weer volop aan het werk en denken aan de toekomst. Hoe denken de dames over de toekomst van de beautybranche? Wat zouden zij graag nog zien? En zien zij veranderingen in de branche?

Inge: “Hoe de toekomst eruit gaat zien vind ik heel lastig om in te schatten, maar ik hoop wel dat er meer disciplinair overleg als wel zorg overdracht tussen verschillende lagen van professionals mogelijk zal zijn. Graag zou ik zien dat er meer kennis is van het werkgebied onderling. Dat jij als schoonheidsspecialist goed weet waar je naartoe kunt verwijzen met een huidafwijking, welke professionals zitten er om je heen, welke belangenorganisaties zijn er en welke zorgmogelijkheden zijn er voor je cliënt. Maar ook vanuit de artsen is meer doorverwijzing wenselijk voor de cliënt, zodat wij kunnen helpen daar waar onze kennis optimaal is. Valt te denken aan camouflagetherapie, littekentherapie, medische tatoeage. Want de cliënt krijgt van de arts een diagnose en vaak houdt het daar op. Maar hoe mooi zou het zijn als diezelfde arts kan vertellen dat er meer mogelijk is dan wat hij kan bieden en waar dat te vinden is. Zorg optimaliseren is mijn toekomstvisie en ik hoop dat het verder komt dan een droom.”

Sheila ziet wel dat er verandering is in professionaliteit. “Ik zie onze toekomst zeer positief in. De branche ondergaat een zeer positieve ontwikkeling in kennis en in innovatie van apparatuur en behandelingen. En onze klanten zijn zicht steeds meer bewust van het belang van een gezonde en stralende huid en willen daar echt in investeren. Een goede ontwikkeling die ik alleen maar verder zie groeien.”

Wil: “Die professionalisering is ingezet en als beautyprofessional moet je je daar ook echt voor in willen zetten. De opleiding bij Carla is hierbij echt een aanrader, want met meer kennis kunnen we onze klanten beter helpen en samenwerking aangaan met andere beroepsgroepen, wat onze branche alleen maar ten goede zou komen.”

Een ding is zeker, deze Beauty Award winnaars zijn echte vakexperts en zijn dankbaar dat ze opleiding bij U-Consultancy hebben gedaan om hun kennis en daarmee hun salon naar een nog hoger niveau te tillen. Een mooi einde van een leuke avond.

Meer weten over de opleidingen bij U-Consultancy? www.uconsultancy.nl
Meer weten over de beauty award? www.beautyaward.nl

Wil jij meedoen aan het leukste (GRATIS) zoomevent van 2021 en je vakkennis en ondernemerskills verbreden? Klik dan hier: www.tomsebastian.com/online-beurs

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Pink Gellac gaat voor snellere groei met nieuwe investeerder
Beauty Award winnaars over het belang van dermatologische kennis

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord