HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Leren van vakgenoten: Amanda Vermeulen, Erna’s Beauty / Huid. bij Amanda

Net voor de vakantie kregen wij een bericht van Aletta de Rooij dat een van haar klanten een artikel had geschreven over alles wat je NU moet weten over acne en dat zij dat artikel heel graag wilde delen met haar vakcollega’s. En hoe kun je dat beter doen dan via een vakmagazine? Aletta bracht Amanda en mij, hoofdredacteur, in contact. Amanda is schoonheidsspecialist en momenteel bezig met de opleiding tot huidtherapeut. Voor haar opleiding moest zij (wetenschappelijk) onderzoek doen naar acne en daar heeft zij uiteindelijk een zeer interessant artikel van gemaakt. Een artikel dat wij met jullie zullen delen in de oktober editie van De Beauty Professional. En inmiddels heeft ze ons nog een zeer interessant artikel voorgelegd. Tijd om Amanda even wat beter te leren kennen, want deze vakvrouw is al jaren in de branche actief. Voordat jullie straks interessante vakinformatie gaan lezen van Amanda, is het leuk om te lezen over haar bedrijf, haar carrière en haar drijfveren. Samen met haar moeder runt zij een goedlopende salon en ze is vastbesloten nog meer uit haar salon te gaan halen. Lees je mee?

Amanda Vermeulen is 34 jaar en runt – zoals gezegd – samen met haar moeder Erna: Erna’s Beauty. Binnenkort zal de naam wijzigen in ‘Huid. bij Amanda’ gebruiken. “Huid. omdat bij ons alles draait om een mooie, gezonde en vitale huid”, vertelt Amanda. De salon bestaat sinds 1987, maar Amanda was er ook al vroeg bij betrokken. “Mijn moeder is de salon in 1987 gestart als pedicure en nagelstyliste. Op mijn 15e ben ik bij mijn moeder gestart als nagelstyliste. Mijn diploma had ik gehaald bij een opleiding die op zondag werd gegeven. Met de begeleiding van mijn moeder kon ik daar direct mee aan de slag. Op mijn 16e startte ik met de opleiding tot schoonheidsspecialist. Vanaf dag 1 ben ik ook gezichtsbehandelingen gaan uitvoeren. Steeds een beetje meer. Vroeger als jonge tiener ging ik al met mijn moeder mee naar de beautybeurs. Het vak is mij echt met de paplepel ingegoten.”

Opleidingen
“Op dit moment heb ik 19 diploma’s en dan heb ik mijn workshops en korte cursusdagen niet meegerekend. Altijd al wilde ik meer weten en leren. Wat gebeurt er precies in die huid? Waarom werkt die ene werkstof beter dan het andere? Hoe kan ik die huid beter in conditie krijgen? De huid is mijn passie! Op dit moment zit ik in het laatste jaar van de deeltijdopleiding tot huidtherapeut. Het is een zware opleiding naast het voeren van een eigen bedrijf en het hebben van een gezin met drie jonge kinderen. Maar ik kan gelukkig zeggen dat ik tot nu toe al mijn punten binnen heb. Ik merk dat ik al veel kennis heb op het gebied van de huid. Er zijn uiteraard ook nieuwe dingen die ik geleerd heb. Als huidtherapeut leer je vooral klinisch te redeneren. Er wordt heel veel gebruik gemaakt van wetenschappelijke artikelen en onderzoeken. Als ik nu over een onderwerp meer wil weten ga ik naar google.scholar of PUBMED en blijf ik net zo lang zoeken tot ik voldoende informatie heb gevonden. Zo schrijf ik tegenwoordig ook artikelen over onderwerpen die ik interessant en actueel vindt. Naast de opleiding tot huidtherapeut start ik met het team in september met de opleiding ‘Orthomoleculair Adviseur Basis’. En daarna eventueel de vervolg opleiding.”

Team
“Ik werk samen mijn moeder en met ons team. Jolijn en Sanne werken fulltime en Yasmin heeft vorig jaar stage gelopen bij ons. Dat beviel ons erg goed, waardoor ze nu werkt op zaterdag en avonden. Mijn moeder en ik hebben en mooie verdeling tussen de taken. Zij springt ook veel bij als ik extra moet werken aan school door op de kinderen te passen. Erna is medisch pedicure, schoonheidsspecialiste en nagelstyliste, maar werkt voornamelijk nog als medisch pedicure. Jolijn en Sanne werken als huidspecialisten, zij zijn gespecialiseerd in acne, huidveroudering en LPG. Jolijn doet ook veel hyperpigmentatie behandelingen. Sanne voorziet veel klanten van en mooie gelpolish of IBX behandeling. Ikzelf help veel cliënten met huidproblemen. Het is mijn passie om de aangedane huid te verbeteren en gezond te maken. Daarnaast behandeling ik veel acne, hyperpigmentatie, huidveroudering of een huid die in slecht conditie is en nergens tegen kan. Ik behandel huidoneffenheden en overbeharing.”

Leukste aan het ‘ondernemen’
“Ik vind ondernemen een van de leukste dingen om te doen. Het leukst vind ik dat ik mijn eigen plan kan trekken. De uitdagingen die we tegenkomen. Ik kan zelf bepalen welke richting we op gaan. En dat ik dan nu een prachtig goed lopend bedrijf heb met een fijn team vind ik fantastisch. Ik vind het al super leuk dat ik samen met mijn moeder mag werken. Het is zo fijn om dat samen te doen! We hebben een veel leuke cliënten. Sommige komen al zo lang dat zij nog weten dat mijn moeder zwanger was van mij! En die liggen dan weer bij mij in de stoel. Waarin zijn wij dan ook uniek: Huid. is een hecht familie bedrijf. Samen met ons team en onze cliënten zijn we één familie. Je voelt bij ons de warmte en gastvrijheid. We zullen altijd persoonlijke aandacht geven. Huid. staat niet alleen voor verbetering van de huid, maar ook een echt moment voor jou.”

Wat doe jij om bij te blijven in jouw vak?
“Sowieso heel veel opleidingen volgen, veel wetenschappelijke artikelen lezen en ik probeer altijd de vakbladen bij te houden. Wat ik ook heel fijn vind is om samen met collega specialisten gezellig bij te kletsen over het vak en hoe zij dingen aanpakken. We kunnen zoveel leren van elkaar!”

Favoriete merk(en) en waarom?
“Ik heb meerdere merken die ik fantastisch vind. Helaas kan ik ze niet allemaal in mijn salon toepassen omdat ze of te veel van elkaar weg hebben of niet passen bij mijn concept. Op dit moment heb ik verschillende merken staan. Ik maak er een hele studie van om het beste merk te vinden. Ik heb allerlei eisen en zoek net zolang door tot ik het gevonden heb. Van ieder merk dat ik nu heb staan heb ik niet alles in de kast. Maar juist alleen wat ik nodig heb, waardoor ik iedere huid kan helpen. De merken die wij hebben staan zijn pH formula, Nimue, Meline, Forlle’d, Dr. K, Thoclor, LPG, hannah en Cent pur Cent.”Nieuwe en bestaande klanten
“We proberen vooral onze bestaande klanten binnen te houden door zij veel persoonlijke aandacht te geven. Verder doen wij veel via social media, nieuwsbrief, flyers en ik maak regelmatig een magazine waarin we allerlei tips, behandelingen en producten promoten. Wij zijn ook erg actief of Instagram en Facebook. Tiktok is er nu bijgekomen. We vinden het allemaal erg leuk om reels te maken die een beetje grappig zijn. Dus zodra we even tijd over hebben maken we een leuke reel.”

Brancheorganisatie en SKIN
“Ik ben aangesloten bij Anbos. Ik hoop dat we collectief meer met elkaar kunnen bereiken, de kwaliteit van de schoonheidsspecialist hoog kunnen houden en elkaar kunnen ondersteunen. Doordat ik personeel heb bieden zij mij daarin ondersteuning. Ook heb ik mijn verzekeringen collectief lopen bij de Anbos. Ik ben daarnaast niet ingeschreven bij het SKIN-register, omdat ik bijna mijn diploma heb als huidtherapeut is dit voor mij niet nodig. Al vind ik het wel een goed initiatief. Ik vind het heel belangrijk dat de kwaliteit en kennis goed moet zijn als huidspecialisten. Als dit systeem goed gebruikt wordt, zou het veel voordelen kunnen hebben voor schoonheidsspecialisten en de consument.”

Toekomst eigen salon
“Stiekem hoop ik dat mijn dochter of een van de jongens mijn bedrijf overneemt, zodat het familie bedrijf blijft bestaan. Voorlopig blijf ik zelf nog minstens 30 jaar werken en zal het gaan zoals het altijd gaat bij mij. Van het ene idee, naar uitvoering en alweer door naar het volgende idee. Ik ben nooit klaar. Ik vind het ook allemaal veel te leuk. Ik heb een droom, een plan en een misse. Dus voorlopig blijf ik nog groeien en mee veranderen met de tijd.”

Toekomst van de beautybranche
“Ik zie enorm veel kansen, ik heb ontzettend veel ideeën en ik heb een missie! Maar eerst moet ik daarvoor even wat zaken afronden. Of ik onzekerheden zie? Als je kijkt naar het verleden zie je dat beauty altijd een stabiele factor is geweest. Zelfs in tijden van recessies blijft onze sector redelijk stabiel. Laten we er met elkaar voor zorgen dat de kwaliteit hoog is, dan zijn we al op de helft. Blijf positief, creatief en laat je niet uit het veld slaan.”

TIP voor vakgenoten
“Het is niet echt een tip, maar eerder iets wat ik heb meegekregen van mijn ouders. ‘Als je iets wil, dan moet je ervoor gaan, want je kan het!’ Het gaat allemaal niet vanzelf, het is hard werken, vallen en weer op staan. Belangrijkste is dat je bij jezelf blijft en doet wat bij jou past. Kijk af en toe eens achteruit en geef jezelf dan een schouderklopje!”

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Ontdek Germaine de Capuccini @ de Beauty 2 Buy Beurs
Leren van vakgenoten: Amanda Vermeulen, Erna’s Beauty / Huid. bij Amanda