HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Pink Gellac gaat voor snellere groei met nieuwe investeerder

Vendis Capital, het Europees private equity fonds gespecialiseerd in de consumentensector, investeert in Pink Gellac, een snelgroeiend online cosmetica merk. Pink Gellac, gevestigd in Hilversum, is een direct-to-consumer premium nagellak merk, maar is ook verkrijgbaar voor professionele salons. Dat is echter niet waar men snel wil groeien. Die groei is echt gericht op de consumententak.

Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Steven Renes en Leontine van der Ploeg, die gel nagellak van salonkwaliteit naar de consument wilde brengen. Sindsdien is het bedrijf sterk gegroeid, zowel in Nederland als internationaal. Voortbouwend op het online succes, opende Pink Gellac onlangs haar eerste brand store in Nederland.

De organisatie vertelt: “Pink Gellac is het toonaangevende gel nagellak merk in de Benelux en staat bekend om zijn onderscheidende trendy kleuraanbod en salonkwaliteit. Op basis van dit sterke productaanbod heeft Pink Gellac een loyale fanbase en community gecreëerd die het merk volgt en deelt op social media. Vendis Capital werkt samen met Steven en Leontine om de groei en ontwikkeling van het bedrijf verder te versnellen. Hierbij zal een nieuw managementteam worden gevormd. Dit team zal geleid worden door Thera Strietman (CEO). Thera brengt veel ervaring vanuit haar vorige functies bij onder andere Unilever, Colgate-Palmolive en Beiersdorf.”

Steven Renes en Leontine van der Ploeg, oprichters van Pink Gellac, zijn trots op de successen die zij en het team hebben geboekt bij het bouwen van het Pink Gellac merk. Zij zijn ervan overtuigd dat Vendis Capital de juiste partner is voor Pink Gellac om dit succes voort te zetten. “De kwaliteiten van Vendis Capital, o.a. hun succesvolle track-record in het bouwen van premium merken, hun ervaring met e-commerce en internationale expansie, zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Pink Gellac.”

Vincent Braams, Partner bij Vendis Capital: “We zijn erg blij om Pink Gellac toe te voegen aan ons portfolio van consumentenmerken. Pink Gellac is een snel groeiend, digital native en direct-to-consumer gel nagellak merk dat inspeelt op de toenemende vraag naar premiumisatie en self-care. We danken Steven en Leontine voor hun vertrouwen en kijken ernaar uit om salonkwaliteit gel nagellak naar meer consumenten brengen.”

De participatie in Pink Gellac vormt de vierde investering in Vendis Capital III, het fonds van €300 miljoen dat in 2019 van start ging.

Meer over Pink Gellac:

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Mbo’ers stylen bewindslieden en Tweede Kamerleden
Pink Gellac gaat voor snellere groei met nieuwe investeerder

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord