HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Column KIVH: Deze voedingsstoffen helpen tegen haaruitval – Collageen (deel 2)

Vorige maand leerde je in deel 1 van deze columnsreeks dat haaruitval veel voorkomt. We vertelden je welke fases een haar doormaakt, voordat het uitvalt. Bovendien hebben we het gehad over tekorten aan voedingsstoffen die van invloed kunnen zijn op de ernst van haaruitval en gaven we praktische adviezen om voldoende zink, koper en biotine binnen te krijgen. In dit tweede deel gaan we in op collageen en de haarsterkte. Wat doet het voor de haren en hoe krijg je dit eiwit voldoende binnen voor een sterke en volle haardos? Lees je mee? Auteurs: Inge Backx en Samantha Jordaans– Kennisinstituut voor Voeding & Huid

De haren zijn, samen het de huid en de nagels, het minst belangrijk om te overleven. Tekorten aan nutriënten in het bloed uiten zich dan ook vaak als eerste in haarverlies. Daarom zijn (micro)nutriënten, waaronder eiwitten, vitamines en verschillende spoorelementen, maar ook carotenoïden belangrijke componenten in het voedingspatroon voor het behoudt van een goede haarconditie. Krijg je niet voldoende van deze voedingsstoffen binnen? Dan zijn ze onmisbaar in een goed haarsupplement, als aanvulling op de voeding.

Breekbaar haar door collageenafname
Collageen geeft onze huid natuurlijke stevigheid. Voor het behoud van een stevige huid is het van belang om voldoende (bouwstoffen voor) collageen binnen te krijgen. Collageen en collageenbouwstoffen komen voornamelijk voor in dierlijke voedingsmiddelen. Zelf getrokken bouillon(soep) van vis of botten is vrijwel de enige voedingsbron van het volledige eiwit collageen.

Exclusief!

Deze content is uitsluitend voor abonnees. Log in of abonneer je nu!

Meer weten?
Vind je dit interessant en wil je meer weten over voeding en suppletie voor het behoud van een goede huid- en haarconditie? Volgende maand schrijven we een column over welke stoffen hormonale haaruitval kunnen remmen. Nu alvast meer lezen? Ga dan snel naar www.kivh.nl/kennisbank voor meer gratis artikelen.

Over het Kennisinstituut voor Voeding & Huid, het initiatief dat wetenschap praktisch toepasbaar maakt.
Het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) is opgericht voor twee diëtisten en is het eerste initiatief waarbij specialismen binnen de huid- en voedingsbranche samenkomen. Het is ontstaan vanuit de behoefte aan wetenschappelijk onderbouwde kennis op het gebied van voeding, suppletie en huidgezondheid. Het KIVH biedt praktische adviezen die gebaseerd zijn op de laatste wetenschappelijke inzichten, waarbij een volwaardige voeding altijd voorop staat. Met het delen van specialistische kennis met onder andere schoonheidsspecialisten, door middel van opleidingen en een kennisbank, draagt het KIVH bij aan het bieden van completere behandelingen voor onder andere mensen met een slappe en/of doffe huid, acne, rosacea, oedeem en alopecia. De missie van het KIVH om voeding, en indien nodig suppletie, een vast onderdeel te maken van huidbehandelingen.

Wil je meer weten over wat het KIVH voor jou kan betekenen of wil je een opleiding volgen? Ga dan naar www.kivh.nl voor meer informatie. En vergeet ons niet te volgen op Instagram voor meer gratis content.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Aletta de Rooij: ‘Spf in de lucht’
Column KIVH: Deze voedingsstoffen helpen tegen haaruitval – Collageen (deel 2)