HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Sneak peak: The alternative facelift

‘Als plastische chirurgie (nog) een stap te ver is…’De zwaartekracht opheffen of de tijd stilzetten, maar dan zonder bezoek aan de plastisch chirurg? Dat is het idee achter de ‘alternative facelift’. Er zijn tal van behandelingen te vinden in de Nederlandse beautywereld waarmee huidexperts indrukwekkende resultaten behalen. Een rondje langs leveranciers die een alternatief bieden voor botox, fillers en de facelift. Tekst: Esther Bode-Scholte

Jong, jonger, jongst. Het lijkt een beetje de tijdgeest van nu. De vraag naar huidverjongingsbehandelingen is groot en neemt, volgens verschillende onderzoeken, alleen maar toe. En het zijn al lang niet meer alléén de veertigplussers die hiervoor belangstelling hebben. De begin twintigers weten hun weg makkelijk te vinden naar een chirurgisch arts voor botox of fillers en naar schoonheidssalons die antiverouderingskuren aanbieden. Beautyprofessionals spelen in op deze vraag en breiden hun behandelaanbod uit met treatments die het gewenste resultaat beloven. Om een indruk te geven wat er zoal mogelijk is, belichten we in dit artikel een aantal huidverjongingstechnieken. Technieken die ofwel heftige ingrepen bij een arts vervangen ofwel die juist heel mooi samengaan met chirurgische ingrepen. Dat is maar net waaraan de desbetreffende klant behoefte heeft. Zoals eigenlijk alle leveranciers in dit artikel benadrukken: ‘Het één sluit het ander niet altijd uit.’

In de komende editie van De Beauty Professional spreken we onder andere met Mardge Pascaud over de Pascaudlite Softlaser. Volgens Mardge Pascaud, director Pascaud Care BV, is dit apparaat in staat om heel gericht dwars door de cel heen te werken. “Deze therapie zorgt voor celstimulatie, waarmee je als het ware het geheugen van die cel kan herprogrammeren naar een nieuwe positie. Simpel gezegd verbeteren we hiermee de celstofwisseling. De huid leert op een therapeutische manier beter te functioneren. Er vindt zowel lymfedrainage plaats als lifting.”

Maar we spreken ook met Gundrun Has, over de Shiatsu facelift massage: “Shiatsu massage is uiteraard niet te vergelijken met het inspuiten van botox, maar is wel een alternatief voor zulke behandelingen.”

Co-owner Saskia Kusters van Dermatude vertelt over de Dermatude Meta Therapy. “Dermatude Meta Therapy is verwerkt in een totaalconcept om te focussen op huidverbetering. We activeren het natuurlijke herstelmechanisme. Met deze techniek maken we microperforaties in de huid. Niet te verwarren met microneedling, want bij Dermatude werken we met een gepatenteerd handstuk op veilige diepte in de basaalcellaag.”

Ook komt Nicole Mohr, Senior Educator van Dermatuer, aan het woord. Zij legt uit wat een behandeling met de Microcurrent precies inhoudt: ‘Een microcurrent behandeling, ook wel een spierverstevigingsbehandeling genoemd van Bio-Therapeutic, houdt in dat we de spieren van het gelaat gaan manipuleren voor een gelifte, stevigere uitstraling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lage levels stroom die lichaamseigen zenuwimpulsen imiteren, dat overigens vanwege deze lage intensiteit geen zichtbaar of voelbare manipulatie van de spier met zich meebrengt. Voor het manipuleren van de spier wordt gebruik gemaakt van accessoires zoals probes of elektrische gloves die de huidexpert in staat stellen de spier fysiek in de gewenste positie te brengen.”

De facelift massage van La Colline komt ook aan bod. Het is een Zwitserse gezichtsbehandeling uitgevoerd met producten op basis van celtherapie. Eliza Mels, CCO bij Ultra Cosmetics: “is het concept ontwikkeld voor de meest veeleisende cliënt in de cosmetica-industrie. ‘Het bestaat uit Aziatische massagegrepen, waaronder bindweefsel- en drukpunttechnieken, die gecombineerd worden met producten die een celtherapeutische werking hebben. Ook al is het geen echte facelift, de huid oogt een aantal jaar jonger na de behandelingen. Je draait de klok een stukje terug.”


Er zijn natuurlijk nog veel meer alternatieven, maar over deze kun je alles lezen in de komende editie!
Heb jij nog geen abonnement? Klik dan hier!Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

Posted on

De nieuwe (02 | 2024) editie van De Beauty Professional is in ...

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Posted on

Myrthe Feijen is een 36-jarige schoonheidsspecialist en de trotse eigenaresse van Blush ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Posted on

We zijn verheugd om onze nieuwe columnist van ons vakblad aan te ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Nieuwe maatregelen: contactberoepen open van 6:00 tot 18:00
Sneak peak: The alternative facelift