HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Werk en privé in balans: Shirley Hendriksen

En dan krijg je een mail met de vraag of ik het leuk zou vinden om mee te werken aan een rubriek op de website van vakmagazine De Beauty Professional. En omdat ik zo’n type ben die alles leuk vind en eerst hardop ‘JA!’ zeg en er later pas over na ga denken, zit ik nu op mijn ‘vrije’ dag achter (eigenlijk is het voor) de computer te bedenken wat ik moet vertellen over mijn balans tussen werk en privé. Schrijven is niet echt mijn ding, dus waar ben ik aan begonnen!? Nee hoor, hartstikke leuk om jullie meer te vertellen, mijn balans is namelijk niet helemaal goed… dus tips zijn altijd welkom!

Eigenlijk kan ik heel kort zijn: werk is 90% en privé 10%. Zelfs een uur sporten doe ik in een half uur, want als ik niet IN de salon aan het werk ben, dan ben ik thuis wel bezig met het werken AAN mijn salon. En ja, ik weet het, dat is niet goed! 

Ik ben veel uren beschikbaar in de salon. Doe ik het voor het geld? Ja en nee. Het is mijn geweldige beroep en niet mijn ‘hobby’, maar ik vind het wel prettig om mijn klanten zo snel mogelijk te kunnen helpen. Daarom is nee zeggen een dingetje… Sinds september heb ik er een 3de jaars student bij. Ik zal er wat tijd in moeten investeren, maar ik hoop dat ze binnenkort een aantal behandelingen kan overnemen én dat ik haar straks een dag kan geven.

Wat ik nu wel doe is op zondag geen klanten appjes beantwoorden en daar wil ik de Whatsapp business app voor instellen. Dat staat op de TO DO LIST. Elk jaar neem ik mij voor om meer en beter voor mijzelf te zorgen, maar in huize Hendriksen is er altijd wel iets gaande, waardoor we nooit vooruit kunnen plannen. En als er al een rustige week in de salon komt, dan krijg ik het op mijn heupen en denk ik gelijk ‘Oeps ik moet nog meer aan de salon werken. Uiteraard komt er dan niks uit mijn handen, want ik ben meer een persoon die onder druk het beste presteert. Misschien moet ik maar gewoon accepteren dat dit het aard van het beestje is. Heb zelfs een sweater van mijn man kregen met ‘Working  24/7’, uiteraard met glitters want de slingers moeten we nog altijd zelf ophangen 🙂 .

Zelfs toen we begin van het jaar niet mochten werken, (de eerste week was ik een chipsvretende, Netflix kijkende trol), ben ik aan de slag gegaan met het verkennen van de social media. Omdat ik een digibeet ben, was ik niet 8 uur per dag bezig, maar 15 uur per dag aan het werk. Lees: nachtwerk! Okay, dat heeft er wel toe geleid dat ik gezaaid heb en ik daar, nadat we weer aan het werk mochten, de vruchten van kon plukken. Nu besteed ik zoveel mogelijk insta post uit, maar nog geef dat mij geen rust, want ik zie stralende collega’s het beter doen dan ik en ook nog quality time hebben met het gezin. 0En dat is een grote valkuil! Want laten we heel eerlijk zijn, ook op Facebook en Instagram moeten we een succesvolle onderneemster, moeder, vrouw, vriendin zijn.  Daarom wil ik die kanalen vooral zakelijk gaan houden. Ik heb namelijk al genoeg ballen om hoog te houden en dat zijn dit jaar geen kerstballen!

Stralende groetjes,
Shirley Hendriksen

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Esther Bode
    4 november, 2020

    Leuk geschreven hoor 😉 En vast voor velen herkenbaar!


De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

Posted on

De nieuwe (02 | 2024) editie van De Beauty Professional is in ...

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Posted on

Myrthe Feijen is een 36-jarige schoonheidsspecialist en de trotse eigenaresse van Blush ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Posted on

We zijn verheugd om onze nieuwe columnist van ons vakblad aan te ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Nieuwe waterproof collectie van Haparko Cosmetics
Werk en privé in balans: Shirley Hendriksen