HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Cosinta introduceert de Micropen van het Zweedse cosmeticamerk Gilda Liljeblad

Ben je op zoek naar een merk dat zich richt op huidverbetering met een overzichtelijk stappenplan, producten gebaseerd op wetenschappelijk bewezen ingrediënten en een behandelplan dat op maat gemaakt kan worden voor elke klant? Lees dan verder!

Cosinta introduceert in Nederland het Zweedse cosmeticamerk Gilda Liljeblad, een concept dat al in 1988 is opgericht en diverse awards heeft gewonnen. Het hoofddoel is het optimaliseren van de huidbarrière, en met het overzichtelijke 6-stappenplan kun je alle huidproblemen aanpakken met verschillende producten.

De drie wetenschappelijke pijlers waar Gilda Liljeblad op gebaseerd is, zijn: AHA-zuren, micro-inkapseling en Vitamine A.

  1. AHA Zuren
    Deze vallen onder de eerste pijler, die bestaat uit vijf verschillende zuren met elk hun eigen unieke eigenschappen om diverse functies in de huid te verbeteren.
  2. Micro inkapseling
    De tweede pijler is micro-inkapseling, waarbij de actieve werkstoffen worden beschermd. Vitamines hebben van nature een korte levensduur, maar als we ze inkapselen, komt circa 95-97% van de actieve vitamines op de huid terecht. Op het moment dat de werkstoffen op de huid komen, zijn deze capsules nog gesloten, maar door wrijving op de huid barsten ze open en kunnen de actieve werkstoffen hun werk doen.
  3. Vitamine A
    De laatste pijler is Vitamine A, die juist bij rijpere huidtypes een mooi glow-effect geeft en tevens ideaal is voor de genezing van een acne-huid.

Wist je dat vitamine A wordt beschouwd als de gouden norm in cosmetica voor een rijpere huid? Wij begrijpen ook waarom, want vitamine A heeft een lange lijst van voordelen. Denk hierbij aan het bevorderen van celvernieuwing en collageenproductie, het egaliseren van de huidtint en pigmentatie, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het reinigende effect op poriën om acne tegen te gaan, en het verfijnen van de textuur.

Hoewel vitamine A bekend staat om haar krachtige resultaten, wordt de effectiviteit gemakkelijk aangetast door de hoge gevoeligheid voor oxidatie. Vitamine A wordt afgebroken wanneer het in aanraking komt met zuurstof, zonlicht, zure omstandigheden en zware metalen, waardoor de werking minder stabiel en krachtig wordt. Gilda Liljeblad heeft echter een oplossing voor dit probleem, namelijk haar tweede wetenschappelijke pijler: micro-inkapseling. Dankzij deze pijler overwinnen we deze uitdagingen en bieden we de huid de ultieme verzorging!

Voor elke huid zijn er aangepaste producten, zodat we elke behandeling kunnen afstemmen op de behoeften van de huid. Het leuke is dat naast de producten die binnen het zes-stappenplan vallen, er ook drie producten zijn die alleen in de salon mogen worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een fruitzuurpeeling met 25% glycolzuur, een enzymatische peeling en een collageen-boosting serum. Naast deze producten introduceert Gilda Liljeblad ook iets nieuws, namelijk de Micropen! In combinatie met een steriele 9-puntsnaald kan met deze pen micro-needling worden uitgevoerd, wat ervoor zal zorgen dat de huid in de diepere lagen wordt geactiveerd om collageen aan te maken.

Door gecontroleerde schade te creëren tijdens microneedling, wordt het gezonde weefsel gedwongen meer collageen aan te maken om de opgelopen schade te herstellen. Daarnaast zorgen de microkanaaltjes in de huid ervoor dat er 80% meer opname van producten plaatsvindt, waardoor de effectiviteit van de gebruikte producten tijdens de behandeling toeneemt. Recente onderzoeken tonen aan dat als we de aanmaak van collageen op hoog niveau willen stimuleren, we intensiever moeten needelen dan voorheen werd gedacht. Eerder werd aangenomen dat wanneer er een schade aan de huid werd aangebracht, bepaalde signaaltjes via de desmosomen en dendrieten werden afgegeven die diep de huid doordringen en een stimulans geven aan de fibroblasten. Nu blijkt deze stimulans veel minder groot te zijn en er op een diepte tussen de 0,5mm en 2mm gewerkt moet worden om een activatie van collageen te bereiken. Dit betekent dat een gecontroleerde schade aangebracht wordt aan de dermis waarbij er een wondgenezing wordt geactiveerd, welke de huid aanzet tot het aanmaken van collageen.

De ideale behandeling om de huid weer veerkracht en elasticiteit te geven! In combinatie met de Vitamine A producten voor thuis vormt dit het ideale behandelplan voor rijpere huiden. Speciaal tijdens het Gilda Liljeblad-event, dat plaatsvindt op donderdag 7 en vrijdag 8 maart, kun je kennismaken met deze behandeltechniek, het merk, en de mensen achter het merk. Cosinta bestaat namelijk dit jaar 60 jaar, en daarom staat dit jaar in het teken van feest! Tijdens de eventdagen van Gilda Liljeblad geldt er een interessante aanbieding voor degenen die graag deze behandeling aan hun behandelassortiment willen toevoegen.

Wil je graag kennis maken met dit mooie merk? Schijf je dan in voor 1 van de events via onderstaande links:

Donderdag 7 maart 13.30 uur – 16.30 uur

Vrijdag 8 maart 9.30 uur – 12.30 uur

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Een nieuw tijdperk van veelzijdigheid door Gharieni Group!
Cosinta introduceert de Micropen van het Zweedse cosmeticamerk Gilda Liljeblad

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord