HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Cosmoprof Worldwide Bologna 2023 groot succes met veel noviteiten

Posted on

De 54e editie van Cosmoprof Worldwide Bologna, het belangrijkste B2B-evenement voor de cosmetica-industrie, is ten einde. Meer dan 250.000 belanghebbenden, afkomstig uit 153 landen, woonden het evenement bij en kregen de kans om het laatste nieuws voor de sector te ontdekken. “Cosmoprof is opnieuw de referentiebeurs voor de industrie in de wereld. De resultaten van deze editie geven een goed beeld van de gezondheidstoestand van de sector”, benadrukt Gianpiero Calzolari, voorzitter van BolognaFiere. Hieronder een uitzetting van de beursorganisatie van de afgelopen dagen.

Meer weten over de Cosmoprof Awards en de winnaars? Klik dan hier!


“De aanwezigheid van belangrijke spelers uit de belangrijkste markten, van meer dan 2.984 exposanten (+11% ten opzichte van 2022), uit 64 landen en van 29 landenpaviljoens is het resultaat van de inspanningen om het internationale profiel en prestige van het evenement te versterken, dankzij de samenwerking met Cosmetica Italia – Personal Care Association en de steun van het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking en ITA – Italian Trade Agency. De institutionele aanwezigheid van deze dagen, met de Italiaanse premier Giorgia Meloni, de Italiaanse minister van Universiteit en Onderzoek Anna Maria Bernini, de Italiaanse minister van Toerisme Daniela Santanché, en met de lokale, nationale en internationale autoriteiten, onderstrepen de waarde van Cosmoprof, zowel als zakenpartner voor marktdeelnemers als als economische pijler.”


Italiaanse cosmeticasector


“In deze dagen, in de paviljoens van Cosmoprof Worldwide Bologna 2023, hebben bedrijven, experts en operatoren uit de sector de verschillende aspecten en nieuwigheden van onze industrie geïnterpreteerd, waarbij de grote reactiviteit en het dynamisme ervan in Italië en in het buitenland werden benadrukt. De totale omzet van de cosmeticasector in Italië keert volledig terug naar het niveau van vóór de pandemie (13,3 miljard euro in 2022), overtreft de waarden van 2019 met 10,5% en verwacht een verdere groei (+7,7% ten opzichte van 2022) voor 2023, – aldus Benedetto Lavino, voorzitter van Cosmetica Italia. – De aanzienlijke vertegenwoordiging van de politieke wereld en instellingen is het bewijs van de sterke aandacht, ook van de regering, voor de waarde van cosmetica als een onmisbaar goed voor hygiëne, preventie en bescherming en van het steeds grotere bewustzijn van de kracht van de nationale cosmeticasector als motor van Made in Italy in de wereld. De bevestiging komt van de gisting op de internationale markten, waar het Italiaanse aanbod steeds meer wordt gewaardeerd om zijn hoge kwaliteits-, veiligheids- en innovatienormen, met een groeiende belangstelling van niet-Europese bestemmingen en een handelsbalans die in 2022 een recordniveau zal bereiken van meer dan 3,2 miljard euro en een groei van meer dan 500 miljoen ten opzichte van 2021. Gegevens en dynamiek die ons, opnieuw, naast de historische partner BolognaFiere Cosmoprof in staat hebben gesteld het verhaal van de cosmetica te consolideren: een industrie die goed is voor het land.”

Topkwaliteit


“Cosmoprof heeft opnieuw bewezen een evenement van topkwaliteit te zijn met een internationaal bereik en ITA heeft aan dit succes bijgedragen door 152 kopers uit 50 landen mee te brengen, – aldus Matteo Zoppas, voorzitter van ITA – Italian Trade Agency. – Het was een synergetische team inspanning, gericht op het bevestigen van het imago van Italië, de thuisbasis van de cultuur van schoonheid en theater van een industrieel systeem van absolute uitmuntendheid. Voor ons is Cosmoprof geen aankomstpunt maar een startpunt: gedurende 2023 zal ITA zijn initiatieven voortzetten om verdere commerciële hubs voor Italiaanse export in Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Marokko te vergemakkelijken. In totaal zullen er 12 initiatieven worden georganiseerd door ITA over de hele wereld. Wij zijn ervan overtuigd dat export van vitaal belang is voor Italië. Meer exporterende bedrijven betekent meer groei en ontwikkeling voor het land. Als ITA staan wij klaar, naast de bedrijven en ten dienste van het “Italiaanse systeem” en het buitenlandse economische en handelsbeleid van onze natie”.

NETWERKEN, ZAKENDOEN EN OPLEIDING


Het match-making programma van Cosmoprof Worldwide Bologna hielp de aanwezigheid van kopers uit meer dan 50 landen in goede banen te leiden. De aanwezigheid van belanghebbenden uit Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Azië en Oceanië registreerde stijgende percentages.

MEER DAN 250.000 DEELNEMERS UIT 153 LANDEN EN 2.984 EXPOSANTEN UIT 64 LANDEN WOONDEN COSMOPROF WORLDWIDE BOLOGNA 2023 BIJ.

Cosmoprof initiatieven

Dankzij de terugkeer van operatoren uit China en Taiwan konden bedrijven en fabrikanten projecten en samenwerkingsverbanden herstellen voor kansen op markten die een fundamentele troef blijven. Naast een tentoonstellingsruimte vol nieuwigheden en inspiraties waren de initiatieven van Cosmoprof zeer populair. De Cosmoprof & Cosmopack Awards riepen opnieuw de beste schoonheidsproducten voor de komende maanden uit en trokken de nieuwsgierigheid van insiders: meer dan 1.000 mensen woonden de awards avond bij, en velen waren de bezoekers die zorgvuldig de installatie in het Service Centre bezochten. Ook de ruimtes gewijd aan CosmoTrends wekten veel belangstelling, met een visie op de meest actuele trends, en aan CosmoVision, de multisensoriële reis die de toekomstige evolutie van de schoonheidsindustrie onthulde. De projecten werden gecreëerd in samenwerking met het internationale agentschap BEAUTYSTREAMS.
Van donderdag tot zaterdag konden de deelnemers aan de 12 CosmoTalks analyses en rondetafelgesprekken volgen in aanwezigheid van internationale managers en deskundigen.

De afspraken van World massage Meeting gewijd aan massage waren ook zeer populair, evenals de diepgaande sessies van Cosmo Onstage, waarbij op zondag en maandag exploitanten de meest actuele onderwerpen voor de professionele sector presenteerden.

Op zondag en maandag kenden de On Hair shows een groot succes: 18 artistieke teams presenteerden nieuwe kniptechnieken en avant-gardistische kleurvoorstellen met boeiende en spannende optredens.

Kijk voor meer informatie over de editie 2023 op www.cosmoprof.com

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
De kracht van je lymfenstelsel
Cosmoprof Worldwide Bologna 2023 groot succes met veel noviteiten

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord