HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De kleur van het jaar 2023 voor nagels, haar en make-up!

In december 2022 werd de kleur Viva Magenta door Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar. En natuurlijk kunnen we deze kleur ook gebruiken voor make-up, haar, kleding en nagelstyling!

Het bekende kleureninstituut Pantone heeft medio december bekendgemaakt dat het de kleur Viva Magenta (18-1750) heeft uitgeroepen tot kleur van het jaar 2023. Viva Magenta is een tint ‘die afstamt van de rode familie’, aldus het kleureninstituut. “In dit tijdperk van technologie zoeken inspiratie in de natuur en wat echt is. Viva Magenta stamt af van de rode familie, en is geïnspireerd op het rood van cochenille, een van de meest kostbare kleurstoffen uit de natuurlijke kleurstoffenfamilie en een van de sterkste en helderste die de wereld heeft gekend,” aldus Leatrice Eiseman, executive director bij Pantone Color Institute, in het bericht. “Geworteld met het primordiale, brengt Viva Magenta ons weer in contact met de oorspronkelijke materie. Viva Magenta, dat de krachten van de natuur oproept, stimuleert onze geest en helpt ons onze innerlijke kracht op te bouwen.”

De kleur wordt verder omschreven als ‘dapper en onbevreesd, en een pulserende kleur waarvan de uitbundigheid een vreugdevolle en optimistische viering bevordert en een nieuw verhaal schrijft’. “Het is een nieuw geanimeerd rood dat zwelgt in pure vreugde, dat aanzet tot experimenteren en zelfexpressie zonder terughoudendheid, een opwindende en grenzeloze tint die zich manifesteert als een opvallend statement. Pantone 18-1750 Viva Magenta verwelkomt iedereen en iedereen met dezelfde levenslust en rebelse geest. Het is een kleur die brutaal is, vol humor en inclusief voor iedereen.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Alette de Vries
    20 januari, 2023

    Prachtige kleur! Weet wel dat de natuurlijke kleur ‘cochenille’ niet van planten afkomstig is, maar van schildluizen. Vandaar ook de prijs, luizen zijn duur. ‘Natuurlijk’ is niet in dit geval niet geschikt voor veganisten.

Vorige
Ona Moody stralend vol trots @ Miss Universe
De kleur van het jaar 2023 voor nagels, haar en make-up!

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord