HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

‘Wondermiddelen’ tegen huidveroudering

YES! Het nieuwe vakmagazine ligt alweer op de pers! Dat betekent dat het binnen 2 weken alweer verschijnt! Dit is een Sneak preview van het openingsartikel. Dit wil je echt lezen! Het is een extra lang artikel waarin de meeste anti-aging behandelingen, tot aan plastische chirurgie aan toe, aan bod komen. Lees hier alvast de intro en zorg dat je de rest niet mist!

Anti-aging-behandelingen zijn misschien wel de populairste behandelingen die consumenten in de salon ondergaan. De karakteristieke lachrimpels en kraaienpootjes van George Clooney en Meryl Streep kunnen we over het algemeen wel waarderen, maar zodra we die lijntjes en – nog erger – rimpels bij onszelf ontdekken, moet er iets gebeuren! Hebben die antirimpelbehandelingen wel effect? Of is het de zoveelste zinloze gooi naar de eeuwige jeugd?
Tekst: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt

Antirimpelbehandelingen zijn er in allerlei vormen en maten, van inspuitingen met Botox, hyaluronzuur of melkzuur, fruitzuurbehandelingen, peelings en liftende crèmes tot microdermabrasie en facelifts. Het lijkt erop alsof ‘normaal’ oud(er) worden tegenwoordig taboe is. Volgens ingrediëntenexpert Marieke Schutte is het belangrijk om jezelf – voordat je een behandeling uit laat voeren, hoe groot of klein dan ook – te informeren over de voor- en nadelen. Daarnaast claimt Marieke dat het effect van álle antirimpelbehandelingen slechts van tijdelijke aard is. Max Hellinga MSc, werkzaam bij de NCV, en drs. Jan Zwoferink, apotheker en eigenaar van Webecos, schijnen eveneens hun licht op het onderwerp.

‘Het verval’ van de huid
Huidveroudering verloopt bij iedereen anders. Marieke: “De huid onthult bij de één wat vroeger en bij de ander wat later de werkelijke leeftijd. Dat is genetisch bepaald en heeft ook te maken met het vetpercentage en de zuurgraad van de huid. Er spelen dus verschillende factoren mee die bepalend zijn voor de huidconditie. Daarnaast vinden sommigen ‘het verval’ helemaal niet erg en anderen storen zich er vreselijk aan. Helaas voor degenen die graag elk fijn lijntje of droogterimpeltje bestrijden, bestaat er nog steeds geen wondermiddel dat rimpels laat verdwijnen.”

Rimpels
De zogenaamde fijne lijntjes zijn de voorlopers van rimpels; ze zijn de eerste tekenen van het ouder worden. En wat we er ook aan doen, de oudere huid produceert nu eenmaal minder vocht. Rond het 50e levensjaar (na de overgang) neemt de celproductie met ongeveer de helft af, waardoor de huid zichzelf steeds trager vernieuwt. Marieke: “Het is dus belangrijk de huid actief te houden en dat is mogelijk door de celvernieuwing te stimuleren. Is er eenmaal een rimpel gevormd, dan kan alleen de plastische chirurg er nog iets aan doen. Er is geen middel ter wereld dat rimpels laat verdwijnen. Rimpels ontstaan namelijk door het inzakken van de huid. De huid zakt in, omdat de kern van de moedercel voorgoed is vernietigd. Deze cellen bevinden zich in de basale laag en zijn verantwoordelijk voor het aanmaken van nieuwe cellen. Onder andere overmatige blootstelling aan uv-licht, inhalatie van nicotine en een ongezond eetpatroon vernietigen de celkernen, doordat er niet voldoende gezond bloed naar de moedercel stroomt. De lederhuid verliest elasticiteit en de rimpel ontstaat.”

Wat komt er verder in dit artikel aan bod?
– Goede huidverzorging
– Anti-rimpel crèmes
– Scrubs
– Exfoliant
– Chemische Peeling
– Laser peelings
– Dermabrasie
– Fillers
– Plastische chirurgie

In het artikel is zoals vermeld ook Max Hellinga MSc van de NCV (Nederlandse Cosmetica Vereniging) aan het woord over onder andere Cosmetica Claims, Salicylic Acid en AHA’s.

MIS HET NIET!

Inderdaad, dit openingsartikel van de aankomende editie van De Beauty Professional mag je niet missen! Het verschijnt binnenkort. Nog geen abonnee? We hebben een fysiek abonnement, een digitaal abonnement en een combi! Klik snel hier: www.beauty-pro.nl/abonneren

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Posted on

Na een periode van intensief overleg met de Belastingdienst heeft Nathalia van ...

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Posted on

De vraag naar huidverbeterende cosmetica die de natuur respecteert, groeit gestaag. In ...

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Posted on

Op 16 maart staat het HUYD Congres weer voor de deur, met ...

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Posted on

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt BEAUTY DÜSSELDORF plaats, ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
De week van…. Daphne Véronique
‘Wondermiddelen’ tegen huidveroudering