HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

VIDEO Aromasseurs: Samen sterk tegen eenzaamheid, na corona

Het goede doel Aromasseurs ligt helaas door Corona ligt al 8 maanden stil. Handmassages voor eenzame ouderen, het is een activiteit waar corona – tijdelijk – een streep door heeft gezet. Al sinds de uitbraak van het coronavirus is er geen mogelijkheid voor de vrijwilligers om eenzame ouderen te bezoeken, laat staan aan te raken. Terwijl eenzaamheid bij veel ouderen in deze periode is toegenomen.

De ruim 300 Aromasseurs staan te popelen om weer aan de slag te gaan. Want lichamelijk contact en geuren maken iets los bij mensen. Ze zorgen voor emoties en het contact raakt. Daarom begon Ton Beljon in 2018 het Bredase initiatief ‘Aromasseurs, Doing Good’. Inmiddels gaven zo’n 300 vrijwilligers al meer dan 16000 handmassages aan ouderen door het hele land. “Je haalt mensen één-op-één even uit hun eenzaamheid. Dat is goud waard.”

Een tegen eenzaamheid
Van 1 tot 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid, een initiatief van Ministerie van
Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Mensen en organisaties zetten zich op allerlei manieren in om eenzaamheid te verminderen en voorkomen. “Eén van de initiatieven is het geven van handmassages door vrijwilligers aan eenzame ouderen. Wist je dat meer dan één miljoen mensen in Nederland zich erg eenzaam voelen? Samen met de hulp van vrijwilligers willen wij een bijdrage leveren aan ouderen die heel blij zouden zijn met aandacht en contact door middel van een simpele, liefdevolle handmassage. Lichamelijk contact behoort tot onze primaire levensbehoeften. Aanrakingen zijn fundamenteel voor de kwaliteit van het leven. Eenzame mensen ervaren dit nooit of nauwelijks meer met als gevolg dat veel mensen zich nog eenzamer voelen. Een handmassage is een laagdrempelige manier van aanraken én van contact maken. Daarom is een massage een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke klachten (tijdelijk) te verminderen. Zo draag je met een handmassage bij aan een fijn moment gevuld met rust, ontspanning en aandacht.”

Doe jij mee?
In deze ‘week tegen eenzaamheid’ vragen ze aandacht voor dit probleem. Het project Aromasseurs, Doing Good is continue op zoek naar professionals die – zo snel het weer kan – in regionale teams hun bijdrage willen leveren in de vorm van handmassages. De 300+ aromasseurs zijn actief over heel het land. Ton Beljon: “Normaal gesproken nodigen we je uit voor een kick-off op verschillende locaties in Nederland. Helaas is dat in deze tijd niet mogelijk. Als je in de toekomst op de hoogte wil blijven van nieuwe kick-off momenten, kun je een e-mailadres achterlaten en je inschrijven voor de nieuwsbrief op de website: www.aromasseurs.nl. En volg het project op Facebook (@Aromasseurs) voor het laatste nieuws.”

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Tours de Beauté van SOTHYS
VIDEO Aromasseurs: Samen sterk tegen eenzaamheid, na corona