HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De week van… Jessie Pouw van Pouw Nail & Skinstudio

Mijn naam is Jessie Pouw, 28 jaar en al zes jaar trotse eigenaresse van Pouw Nail & Skinstudio in Roelofarendsveen. De salon is zes jaar geleden ontstaan op een slaapkamer in een woonwijk en uitgegroeid tot een prachtige studio midden in het centrum.

Mijn passie voor het vak begon eigenlijk al in mijn jeugd, ik was een echt meisje-meisje. Was vaak in de weer met make-up en nagellak. Toen ik in de puberteit te maken kreeg met acne, wist ik het zeker: ik word schoonheidsspecialiste. Ik wist namelijk als geen ander hoe vervelend het kan zijn als je geen mooie huid hebt. Zeker in de huidige tijd met Instagram en facebook -waarbij modellen en egale huidjes de overhand nemen- kan dat zeer onzeker maken. Mijn visie was duidelijk: ‘Ik ga mensen helpen bij het creëren van die mooie huid.’

Mijn salon is – na vier jaar vanuit (mijn ouderlijk) huis te hebben gewerkt – gevestigd in het centrum van Roelofarendsveen. Midden op het drukke winkelplein bevindt de salon zich boven een kapsalon. Omdat de salon boven gevestigd is, heb je geen idee dat je je midden in het drukke centrum bevindt. Klanten ervaren de salon als een oase van rust en zijn zeer verrast van de ruimte die er verscholen zit boven het pand. Toen ik vorig jaar genomineerd werd voor de ZZP-Talent award Kaag & Braassem, en deze ook daadwerkelijk won, was dat voor mij de kers op de taart. De jury waardeerde mijn professionaliteit en vooral de inzet voor het begeleiden van stagiaires. Wij zijn namelijk ook erkend leerbedrijf!

Zelf woon ik sinds mei 2019 met mijn man Bjorn (29) en onze kat Luna in Oud Ade. Ons huis ligt ongeveer zeven minuutjes rijden vanaf de salon. Het is heerlijk om in Oud Ade te wonen, als ik na een werkdag naar huis rijd langs de weilanden en kleine dorpjes voelt het een beetje als vakantie.

Dinsdag
Mijn werkweek start altijd op de dinsdag. Maandag is de kapsalon gesloten dus ideaal om dan zelf ook vrij te zijn, voor boodschappen en het huishouden. Dinsdags werk ik alleen. De dag ziet er altijd heel gevarieerd uit. Het ene uur ben start ik met iemand een huidverbetering-traject en het andere uur zet ik prachtige glitter gelnagels. Deze combinatie houdt mijn werk interessant en is nooit saai! Vandaag staat er ook een heerlijk ontspannen lichaamsmassage op de agenda. Hoewel ons hoofddoel huidverbetering is, staat ontspanning ook hoog bij ons in het vaandel. Wij werken voor het stukje huidverbetering en de klant mag hierbij heerlijk ontspannen in de verwarmde stoel en met achtergrond muziek. Win-win situatie!

Woensdag
Op woensdag zijn wij tegenwoordig met z’n tweeën. Nagelstyliste Fleur is nu sinds twee weken bij mij aan het werk. Met haar tien jaar ervaring in de nagelbranche zorgt Fleur bij iedereen voor de prachtigste nagels. Ze is er tweeëneenhalve dag in de week, maar haar agenda begint nu zelfs al aardig vol te raken, dus wie weet wat de toekomst nog gaat brengen. In de salon bieden we verschillende nagelbehandelingen aan. De populairste bij ons zijn toch wel de gelnagels en gellac. We werken al ruim vijf jaar met het prachtige merk Alessandro International. Een vooruitstrevend merk in de nagelbranche. Wat ik zo mooi vind aan het werken met dit merk is dat de gels zuurvrij zijn en je dus de natuurlijke nagel zo gezond mogelijk houdt. Helaas had Fleur vandaag één uitvaller vanwege verkoudheid. Iets wat er in deze tijd helaas bij hoort, maar we zijn ontzettend blij dat onze klanten zich netjes aan het protocol houden.

Donderdag
Ook op de donderdag werken we weer samen. Ik begin mijn dag met een bindweefselmassage. Een van de meest populaire behandelingen op het moment. Sinds twee jaar werk ik met het prachtige Afrikaanse huid verbeteringsmerk Kalahari. Nu de salon vooral gericht is op huidverbetering kan een bindweefselmassage natuurlijk niet ontbreken. De klanten gaan altijd super tevreden de deur uit en de voor & na foto’s die we maken lijken af en toe wel toverkunst. Ik merk echt dat er steeds meer mensen voor deze behandeling naar de salon komen. Als de klant voor de eerste keer komt voor een bindweefselmassage, doen we eerst gezamenlijk een uitgebreide intake. Tijdens de intake leg ik uit  wat de bindweefselmassage precies inhoudt, en dat behandelingen altijd samen gaan met product gebruik thuis. Het is een soort samenwerking die ik aan ga met de klant. Ik zorg tijdens de behandelingen voor het optimaalste resultaat, en de klant zorgt hier thuis voor. Zo komen we samen tot de meest geweldige resultaten. Daarnaast kom ik er tijdens zo’n intake altijd goed achter wat de ergernissen en wensen van de klanten zijn wat hun huid betreft. Als we tot een “samenwerking” zijn gekomen zet ik de behandeling in. Na afloop bespreken we nog welke producten voor  thuis fijn zijn om te gebruiken en zorg ik er altijd voor dat de klant met een goed gevoel de deur uit gaat. Elke keer als een klant blij de deur uitgaat, is dat voor mij een bevestiging dat ik écht mensen kan helpen.
Wij zijn super benieuwd naar de behaalde resultaten van Jessie. Jullie ook? Binnenkort hier op www.beauty-pro.nl de resultaten!

Vrijdag
Vrijdag is een halve dag. We werken dan tot half twee. Zo kan ik s’ middags nog wat administratie doen of aan mijn website werken. Terwijl Fleur weer lekker achter de nageltafel heeft plaats genomen, gaat de telefoon. Het is mijn klant van 11.15 uur. Ze heeft helaas zojuist te horen gekregen in contact te zijn geweest met iemand met corona. Voor haar natuurlijk ontzettend vervelend; zoals ze zelf zegt; “nu moet ik én in quarantaine én moet ik die heerlijke gezichtsbehandeling missen!” Ondanks dat ik blij ben dat ze afbelt, wordt snel iemand anders inplannen op zo’n korte termijn lastig. Nu is er eigenlijk altijd wel wat te doen in de salon, zeker met de kerst in aantocht is het alvast klaar maken van cadeaubonnen geen overbodige luxe. Toch heb ik me op dat moment al helemaal ingesteld op die gezichtsbehandeling en besluit ik mijn moeder te bellen. Ze woont vlakblij en ik bedacht me dat ze sinds de eerste lockdown al niet meer genoten heeft van een heerlijke behandeling en ook nog geen behandeling met mijn nieuwe tweede merk Optiphi. Ze komt! Binnen tien minuten is ze er en na een uur verlaat ze weer heerlijk ontspannen en met een verbeterde huid de salon. Wat een voldoening!

Zaterdag
De laatste dag van de week alweer, wat gaan die weken toch altijd snel. Op zaterdag ben ik weer alleen, zoals ik de week begon. Nog een half dagje tot half twee en dan is het alweer weekend. Weer een gevarieerd programma. Ik sluit de dag af met gelnagels. Mijn nicht komt, ze zoekt altijd de leukste creaties op, op Pinterest. “Kun je zoiets?” vraagt ze altijd. Ik ga natuurlijk nooit een uitdaging uit de weg en die zes jaar dat ze nu bij me komt heb ik al menig mooie creatie gemaakt. Eén kleur nagels komt bij haar nauwelijks voor, glitter, panterprint, 2 kleuren, steentjes, tekst, we hebben al zoveel leuks bedacht dat het elke keer weer een uitdaging is. Maar ook vandaag is het haar weer gelukt iets te vinden wat we nog niet eerder hebben gedaan. Twee kleuren roze, panterprint en glitter, alles in een dus! Voor Nail art moet ik altijd wel wat extra tijd uitplannen, maar na anderhalf uur lak ik de top coat en kijken we samen naar het resultaat. Het is weer foto waardig! Ik ga met een super blij gevoel het weekend in.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Feestdagenkapsels by Rick van het Meer: Naturel, effortless en blijf jezelf
De week van… Jessie Pouw van Pouw Nail & Skinstudio

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord