HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

DÉCAAR Plump & Glow Treatment: Weldaad voor de huid

Het cosmeceutical merk DÉCAAR introduceert de gloednieuwe Plump & Glow Treatment. De behandeling belooft de huid een boost te geven en intensief te herstellen en verzorgen. Tijd om te ervaren of de behandeling de beloften waarmaakt.
www.decaar.nl / Tekst: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt

Speciaal voor vakblad De Beauty Professional reizen Danijela en ik, Birgitta, in september af naar het hoofdkantoor van DÉCAAR in Alkmaar. Na een warme ontvangst door het DÉCAAR-team krijgen we informatie over de nieuwe behandeling, die geschikt is voor alle huidtypen en huidcondities, maar wonderen schijnt te verrichten voor de gedehydrateerde huid met fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekken, de huid met tekenen van photo-aging en de zonbeschadigde huid. Het resultaat? Meer stevigheid, een heldere teint, verkleinde poriën, een egalere huid en vermindering van lijntjes en wallen.

Zes jaar DÉCAAR
DÉCAAR, bekend van onder meer de populaire Algen Peeling, bestaat zes jaar. Het merk werd opgericht in 2017 en inmiddels telt Nederland zo’n 450 salons die met DÉCAAR werken. Hiervan zijn er 120 premium partner, wat betekent dat zij met minimaal drie van de zes lijnen werken. De producten worden gemaakt van actieve, natuurlijke ingrediënten die veilig zijn voor de huid, het lichaam en het milieu. Ralf van Houts, eigenaar van DÉCAAR Nederland, is trots op de nieuwste ontwikkeling. Ralf: “DÉCAAR is een merk dat continu innoveert en onmiddellijke en langdurig zichtbare resultaten garandeert bij het gezond maken en behouden van de huid. De Plump & Glow Treatment is een behandeling die de huid een intensieve boost en direct resultaat geeft. Dat bereiken we enerzijds met de actieve werkstoffen in de producten en anderzijds met de innovatieve Ultrasonic Skin Blade, dat de huid diep reinigt, onzuiverheden verwijdert, werkstoffen insluist en de huid tegelijkertijd verstevigt en lift.”

Plump & Glow Treatment
Tessa Lexmond, Product specialist en Trainer bij DÉCAAR, vertelt meer over de Treatment die ik straks zelf mag gaan ervaren. Tessa: “Een overgevoelige huid of de huid met een zwakke barrière laag kan er dof, ontstoken, vermoeid en vlekkerig uitzien. Pigmentatie, donkere vlekken, droogtelijntjes en rimpels geven de huid een verouderde uitstraling en worden met de Plump & Glow Treatment effectief behandeld. De behandeling is gebaseerd op krachtige, celregenererende ingrediënten in combinatie met verhelderende werkstoffen en zuurstofrijke ingrediënten. Deze ontgiften de huid en stimuleren de hydratatie.”

Ultrasonic Skin Blade
De Ultrasonic Skin Blade waarmee in de behandeling wordt gewerkt, ziet eruit als een mesje en heeft vier standen. De Sonic-stand reinigt de huid. De positieve ion-modus met rood licht exfolieert de huid. De negatieve ion-stand met blauw licht sluist werkstoffen diep de huid in en de EMS-modus, Elektro Massage Stimulation, lift en verstevigt de huid. Ralf: “De Ultrasonic Skin Blade is eenvoudig in gebruik en doet wonderen voor de huid. Grote apparaten zijn soms onhandig in gebruik en verdwijnen dan in een hoek van de salon. Dit kleine apparaatje pak je er gemakkelijk bij en zet je in voor allerlei doeleinden: dieptereiniging, ontgiften, hydrateren, insluizen en het activeren van ingrediënten. De EMS-modus is een soort van face gym. Het verstevigt de huid direct én de massage heeft een intensief ontspannend effect.”

Uitgebreide intake
Na het enthousiaste verhaal van Ralf en Tessa ben ik erg benieuwd naar deze nieuwe behandeling. Mijn huid kan wel een boost gebruiken. We starten met een uitgebreide intake, waarin naast de standaardvragen ook andere vragen voorbijkomen. Onder meer over mijn verwachting van de behandeling, wat ik graag zou willen bereiken en wat voor type klant ik ben. Ben ik iemand die nooit naar de schoonheidsspecialist gaat en alleen thuis producten gebruikt, ga ik een paar keer per jaar naar de salon of bezoek ik elke zes weken de salon en ondersteun ik de behandelingen met producten voor thuis. Tessa geeft tekst en uitleg bij de intake en vertelt onder meer waarom er gevraagd wordt of ik recent botox heb laten inspuiten. Vanwege de uitgebreide massages die ik straks mag ondergaan in combinatie met de Ultrasonic Skin Blade, kan botox die net gezet is verschuiven.

Reiniging en huidanalyse
Na de intake is het tijd voor een huidanalyse maar omdat ik make-up op heb wordt eerst mijn huid gereinigd. Tessa gebruikt voor de reiniging twee DÉCAAR Facial Cleansing Brushes die mijn huid diep reinigen en tegelijkertijd masseren. Het is een weldadig gevoel en het heeft direct een ontspannen effect. De reiniging prikt op mijn huid, maar op een aangename manier. De huidanalyse toont aan dat mijn huid erg droog is, bovenmatige roodheid vertoont, wat onzuiverheden heeft en dat ik last heb van pigmentatie. Met deze informatie weet Tessa exact wat mijn huid nodig heeft en welke producten daar het best op aansluiten.

Twee solutions voor een optimaal resultaat
De huid rondom mijn ogen is erg droog en daarom brengt Tessa de Oxygen Massage Cream aan, dat een kalmerend en verkoelend effect heeft. In de behandeling zijn er twee solutions die ingezet kunnen worden: Regenerating Solution en Hydrating Solution. De eerste is een zachte exfoliator verrijkt met vitaminen, die de reconditionering van de epidermis stimuleert. Deze multifunctionele lotion exfolieert, reinigt en zuivert de opperhuid. De tweede is een intensieve hydratatie van binnenuit, die eveneens de collageensynthese bevordert. Voor mijn huid gebruikt Tessa opeenvolgend beide solutions voor het beste resultaat. Met de Sonic-stand van de Skin Blade volgt er een dieptereiniging en exfoliering. Het voelt alsof de bovenste laag van mijn huid wordt afgeschraapt, maar op een fijne en zachte manier. Het geluid wordt geminimaliseerd door de bandeau over mijn oren en de hand van Tessa.

Massage na massage
Na de solutions brengt Tessa twee peptiden aan: Ultrasound Peptide met fruitextracten en actieve ingrediënten voor een verhelderend en stralend effect, en Peptide Solution tegen rimpelvorming en veroudering en met een hydraterend en eveneens verhelderend effect. Tessa vertelt dat deze peptiden ook perfect kunnen worden ingezet in combinatie met microneedling. De ion-stand van de Skin Blade sluist de werkstoffen in over de solutions heen. Er volgt een manuele massage met de Brightening Gel, dat een hoog gehalte aan fruitzuren heeft en mijn huid laat stralen. Een tweede laag Brightening Gel wordt in gemasseerd met de EMS-stand van de Skin Blade. Deze stand met blauw licht stimuleert de collageenaanmaak en verstevigt mijn huid. Na de 10 minuten durende massage brengt Tessa het Oxygen Mask aan met daaroverheen de Oxygen Massage Cream en volgt er opnieuw een heerlijke en uitgebreide manuele massage. De restanten van de producten worden daarna ingesluisd door de Skin Blade en de massage wordt afgesloten met de Face Massager: een tool met diamantvormige rollers. Tessa sluit de behandeling af met een serum afgestemd op mijn huid, de Eye-neck & decolleté Cream, de 24-uursverzorging, de Advanced SPF 50 en een BB-cream, die mijn huid egaliseert.

Mijn ervaring
Wat een weldaad! De behandeling is een opeenvolging van heerlijk ruikende producten met fijne, luxe texturen, die laag na laag worden aangebracht en manueel of met de Skin Blade worden in gemasseerd. Mijn huid voelt zacht en glad aan, heeft een mooie natuurlijke glow en voelt volumineus. Ik krijg een After Treatment Kit mee naar huis om mijn huid thuis te verzorgen en het effect van de behandeling te optimaliseren. Een dag na de behandeling ziet mijn huid er rustig uit en zie ik nog steeds die mooie gloed. Twee dagen na de behandeling is mijn huid op een aantal plekken licht aan het vervellen, maar dat is een dag later alweer verdwenen. De glow blijft. De producten zorgen twee keer per dag voor een heerlijk verwenmoment.

Bekijk hieronder de video van de behandeling

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Winactie Craith Lab
DÉCAAR Plump & Glow Treatment: Weldaad voor de huid

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord