HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Dweilen met de kraan open | Column Yvonne van Stigt

Ken je dat gevoel dat je met een cliënt alles uit de kast haalt op het gebied van huidverbetering, maar dat het gewoon niet opschiet? Dat de rosacea heel hardnekkig blijft ondanks alle technieken en prachtige producten die je erop los laat! Ken je dat gevoel dat je aan het dweilen bent met de kraan open?

Ja? Lastig hè? Je doet zo je best, maar het wil gewoon niet vlotten.

Misschien is het dan nu het moment om met de betreffende cliënt eens te kijken hoe het gesteld is met de binnenkant van het lichaam?

Er zijn gelukkig steeds meer studies die aantonen dat veel ontstekingsziekten ontstaan in de darm. Mijn collega Marcelline Goyen heeft daar al twee prachtige boeken over geschreven, vol met wetenschappelijke referenties!

En laat rosacea, net als acne een ontstekingsziekte zijn die meestal zijn oorsprong vindt in de darm. Indien je inderdaad het gevoel krijgt dat het allemaal niet opschiet met je behandelingen aan de buitenkant, dan zal je echt aandacht aan de binnenkant moeten gaan geven.

Maar wat ga je dan precies doen?
Het lijkt logisch om dan maar eens te starten met een kuurtje probiotica, dat kan toch geen kwaad?
Toch is dat complexer dan de meeste mensen denken. Er zijn zoveel producten en verschillende bacteriestammen dat je al gauw de weg kwijt raakt. En zomaar wat inzetten is zeker niet zonder risico. Probioticaproducten bevatten levende bacteriestammen en als je de verkeerde stam toedient, kan er een oorlog uitbreken in die darm. Daar kun je dus niet te lichtzinnig over denken!

Ik hoor regelmatig dat professionals in de beautybranche dan maar ontlastingstesten gaan doen, maar weet wel dat het interpreteren van zo’n test ook niet zo eenvoudig is. Ik wil je adviseren om zoiets over te laten aan deskundigen die er echt in zijn opgeleid.

Wat kun je dan wel, behalve doorsturen naar een darmexpert?
Het meest doeltreffende advies wat je kunt geven is om een voedingsdagboek bij te gaan houden. Hiermee krijgt je cliënt inzicht in het eetpatroon in relatie met de opvlamming van de klachten.

Gebruikt je cliënt veel zoetigheid, alcohol en snelle koolhydraten? Dan ligt het veranderen van de voedingskeuzes voor de hand. Ook is het mogelijk dat je cliënt ontstekingsbevorderende voeding eet, zoals bijvoorbeeld zuivel of gluten, waar zij of hij niet tegen kan.

Het bewustwordingsproces van het effect van voeding op de huid begint dus bij het in kaart brengen van het eetpatroon. Vervolgens kan een Orthomoleculair Huidexpert jouw cliënt verder helpen met het maken van de juiste voedingskeuzes.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
The Swedish Glow: Marine 13.000 mg collageen
Dweilen met de kraan open | Column Yvonne van Stigt

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord