HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Eventfotografie – een blijvende herinnering van een bijzonder moment

Heb je iets te vieren? Een jubileum, de opening van je pand, een productlancering, een congres, of staat er een leuk teamuitje op de planning? Hoe fijn is het om zoiets bijzonders voor eeuwig vast te leggen en de dag op een later moment te herbeleven! Met een grote lach op je gezicht.

Sfeer vastleggen
Bij een event is de sfeer allesbepalend. Die sfeer op beeld brengen is precies wat mij zo aantrekt in eventfotografie. Detailfoto’s van de aankleding en van de hapjes, wideshots om het hele evenement te tonen, maar ook beelden die de actie bevriezen, denk aan een speech, een bulderende lach, een lancering, een toostmoment. Hét moment pakken en haarscherp fotograferen, dat gaat verder dan wat kiekjes maken met je telefoon.

Echte foto’s
Wat eventfotografie verder zo leuk maakt, is de spontaniteit die terug is te zien op beeld. Mensen hebben vaak niet door dat ze gefotografeerd worden en zijn meestal verrast als ze later de foto’s terugzien. Die echte, niet-geposeerde beelden geven een mooie impressie van de dag weer, precies zoals het was. Bij alle aanwezigen van het event zorgt het voor een blijvende herinnering.

Goed voor socials
Met een event kun je uitpakken; qua locatie, catering, aankleding enzovoorts. Dat kost veel tijd en energie en daarom is het extra waardevol als je dit alles professioneel laat vastleggen. De beelden van zo’n geslaagd evenement wil je achteraf natuurlijk delen op socials; het is hét visitekaartje van je bedrijf. Ook kun je de foto’s inzetten voor al je andere offline en online communicatiemiddelen en delen met de gasten van het event.

Werkwijze
Voordat het event plaatsvindt, bespreken we je wensen, zodat ik precies weet wat er van mij verwacht wordt. Meestal ontvang ik kort voor het event een draaiboek, zodat ik nooit voor verrassingen kom te staan. Op het event zelf zorg ik dat ik de belangrijke momenten vastleg, maar ik houd hierbij ook altijd oog voor subtiele gebeurtenissen en voor details. Bij het moment suprême stá ik er, maar verder zal ik zo onopvallend mogelijk aanwezig zijn, zodat ik geen stoorzender ben.

Na het event bewerk ik – naar wens – vrijwel direct vijf tot tien foto’s die gedeeld kunnen worden op social media of voor interne communicatie. De overige foto’s lever ik zo snel mogelijk aan. Ik ben pas blij als de klant dat is; een goede service en krachtige foto’s vind ik veel waard!

Ben jij een (beauty)ondernemer en organiseer je binnenkort een -klein of groot- event? Neem dan gerust eens contact op om je ideeën met mij te delen!

Bekijk hier meer van Esther Scholte

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Absolution La Crème Gommante Milde gym voor uw huid
Eventfotografie – een blijvende herinnering van een bijzonder moment

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord