HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, KAPPERS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Vanaf 6 november opnieuw mondkapjesplicht voor contactberoepen

Tijdens de persconferentie van vanavond is duidelijk geworden dat het gebruik van mondneusmaskers/ mondkapje voor de contactberoepen weer verplicht wordt. Zowel de schoonheidsspecialist/kapper/masseur/nagelstylist als de klant verplicht is vanaf zaterdag 6 november.

Dat betekent dat je als schoonheidsspecialist/kapper/masseur/nagelstylist C weer voor, tijdens en na de behandeling een mondneusmasker moet dragen. Voor bij schoonheidsspecialisten geldt dat de klant vanaf binnenkomst een mondneusmasker draagt en deze zelf verwijdert als de behandeling van het gezicht start. Zodra de behandeling in het gezicht eindigt, doet de klant zelf het mondneusmasker weer op.

Het is uiteraard niet leuk dat we opnieuw teruggaan naar maatregelen. En wie weet worden het er nog meer de komende tijd. Op social media lezen wij verschillende meningen. Heeft een mondmasker bijvoorbeeld wel nut als er geen registratieplicht is? En we kunnen er lang en kort over praten, maar we moeten ons houden aan de regels. Wordt het gesprek van de dag weer ‘corona’? Een salon zei het op social media juist zo mooi tegen haar klanten:

“We zetten voor u het mondmasker weer op. U kunt met mondkapje de salon gewoon binnenkomen. We gaan het niet hebben over corona. Maar gewoon over waar u het over wilt hebben. Zoals vanouds.”

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Ludovic Beckers Global Artistic Director voor L’ANZA
Vanaf 6 november opnieuw mondkapjesplicht voor contactberoepen