HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Henrike Serlier: “Voor alle nagels dé oplossing in huis…”

Henrike Serlier leeft het leven waar ze al van jongs af aan al over fantaseerde. Ze is nu ruim 40 jaar werkzaam in de beautybranche. Tot 2013 werkte ze ambulant onder de naam En Casa Beauty, maar ze kreeg behoefte aan een vaste locatie. En sindsdien is ze gevestigd in Noordwijk, waar ze werkt als nagelstylist, maar ook opleidingen en workshops geeft aan nagelprofessionals. Ze heeft haar zelf ontwikkelde workshops en is daarnaast al 13 jaar CND Education Ambassador. “Het opleiden voor CND vind ik het leukste dat er is.”

Henrike groeide op tussen de goedverzorgde mensen. Ze werd bijna altijd omringd door mooie kapsels en nagels. Henrike: “Nagelverzorging was bij ons thuis heel normaal. We hadden bijvoorbeeld allemaal een eigen nagelborsteltje. Ik vond nagels als jonge vrouw al fascinerend.” De van Duitse origine Henrike Serlier begon haar carrière in het kappersvak. Ze had meerdere salons, deed podiumwerk, was eigenaresse van een kappersgroothandel en werkte ambulant. Met haar mobiele kapsalon toerde ze overal naartoe. Maar daar bleef het niet bij. Ze deed een allround nagelopleiding en haar liefde voor het nagelvak groeide met de dag. In haar salon En Casa Beauty kun je dan ook voor alles terecht, van knippen tot schoonheidsbehandelingen. En sinds 13 jaar is ze CND Education Ambassador, iets wat ze met veel passie en liefde doet. En Casa Beauty is echt een familiebedrijf, want Henrike werkt met haar man, dochter en haar nichtje.

Bootcamp
In de nagelstudio werkt Henrike met de producten van CND. Henrike: “Ik was al wel bekend met BeautyXL, omdat zij destijds ook in de kappersmarkt zaten. De toenmalige eigenaar nodigde me in 2007 uit om CND Shellac zelf eens te ervaren. Die eerste kleur vergeet ik nooit meer: Rose Bud, een oudroze kleur. Ik was direct verkocht. Nu hoefde ik niet meer elke dag mijn nagels te lakken, maar slechts één keer in de 14 dagen! In 2010 deed ik mee aan een bootcamp tot CND Education Ambassador. Daarvoor zat ik één week intern bij het bedrijf dat destijds in Son en Breugel gevestigd was. Ik heb daar ontzettend veel geleerd. Niet alleen over de producten en technieken, ook over het bedrijf zelf, de visie én de Engelstalige vaktermen, want de bootcamp was volledig in het Engels. Iedere twee jaar moet je als CND Education Ambassador opnieuw de bootcamp doen, zodat je altijd op de hoogte bent van nieuwe producten en toepassingen. De Bootcamp is nu in Best, waar Beauty Service, de huidige importeur van CND, gevestigd is. De Bootcamp is geen straf, want het is wel steeds weer spannend, maar ook ontzettend gezellig!”

Kwaliteitsproducten
Maar waarom koos Henrike voor CND? “CND heeft echt alles in huis. Welke klant er ook bij je binnenkomt: met broze nagels, dunne nagels, ribbelnagels, klanten die medicijnen gebruiken of hebben gebruikt… CND heeft altijd een oplossing. Daarnaast is de kwaliteit van de producten heel erg goed en er is een zeer uitgebreid opleidingstraject. Ik denk dat er geen merk is dat zo veel opleidingsmogelijkheden biedt. Kennis is macht, en als nagelprofessional moet je alles weten over de nagels en producten om jouw klanten de beste kwaliteit te kunnen bieden. Ook de uitstraling van CND is zeer professioneel en mooi. Natuurlijk zijn er goedkopere merken, maar uiteindelijk haal je het er als nagelspecialist echt uit, want je kunt veel sneller werken en je hebt geen klanten die met klachten terugkomen naar de salon. Ik zeg dan ook altijd dat als je voor een merk kiest, je alles van dat merk moet gebruiken: dat betekent ook de LED lamp en de verzorgingsproducten. Er zijn geen slechte producten, maar je moet wel weten hoe je ermee om moet gaan om het beste resultaat te behalen. Theoretische kennis is voor een nagelstylist een must en als je daarnaast de producten van CND gebruikt, dan is succes gegarandeerd.”

Lesgeven en anderen helpen
Het lesgeven voor CND doet ze echt met passie en liefde. “Kennis delen vind ik superleuk om te doen. Zo kan ik op mijn manier ambitieuze nagelstylisten helpen hun droom te verwezenlijken. Onderwerpen waar ik bijvoorbeeld erg op hamer, zijn: vijl niet op de natuurlijke nagel. Stileren doe je met je penseel, niet met je vijl. Dikke nagels zijn niet per se sterker… Maar ook belangrijk is dat je de klant vertelt wat ze thuis moet doen om de nagels zo lang en zo mooi mogelijk te houden. Als je dat niet doet, dan weten klanten niet hoe ze ermee om moeten gaan. Denk bijvoorbeeld nu in de zomer aan de zonnebrandcrème die op de nagels blijft zitten… dit kan ervoor zorgen dat de nagels verkleuren of loskomen. Als je de klant goed uitlegt hoe ze daarmee om moeten gaan, dan heb je geen problemen achteraf. Als je de klant niet genoeg kennis geeft, dan komt het niet goed. Verder probeer ik ze mee te geven dat ze niet op hun eigen eilandje blijven zitten. Ondernemers kunnen elkaar altijd versterken. Jaag je dromen na en pak je kansen. Bekijk je aanbod regelmatig en wees niet bang om te investeren. Of het nu gaat om nieuwe producten, kennis of inrichting. Richt je blik op de toekomst.”

Positieve draai aan lockdown
De coronatijd is een grote uitdaging geweest voor iedereen. “Ik ben me er bewust van dat elke ondernemer zijn of haar eigen verhaal heeft tijdens deze crisis. Ik probeer altijd om vervelende gebeurtenissen om te buigen naar uit positiefs. Ook al is het nog zo lastig, je moet verder. Tijdens de lockdowns heb ik goed voor mijn eigen gezondheid gezorgd en daarnaast heb ik veel online trainingen gevolgd, getekend en geoefend met het nieuwe product van CND: Plexigel. Het is momenteel ook mijn favoriete product. Je maakt er prachtige verlengingen mee. Het is een fijn product en blijft lang zitten. Kortom, een aanvulling voor de salon, maar dat vind ik van elk CND product. En ik ben ervan overtuigd dat als je er eenmaal mee werkt, je niks anders meer wilt.”

Meer weten over de producten van CND en de opleidingen? Ga naar www.beautyservice.com en/of naar www.debeautyopleiding.nl.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
NIEUWE LOOK VAN JOHN VAN G
Henrike Serlier: “Voor alle nagels dé oplossing in huis…”

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord