HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

In memoriam Bert van Seters 26-07-1947 / 13-01-2024

“Op 13 januari ontving ik het overlijdensbericht van Bert van Seters. Dit kwam als een schok. Hij stond bekend als een vitale man die nog volop van het leven genoot. Graag kijk ik terug op een bijzondere persoonlijkheid die de beautybranche een warm hart toedroeg.

Bert van Seters werkte vroeger samen met zijn vader in de drogisterij, waar ze het merk Mila d’Opiz verkochten. Na een aantal jaar zag Bert voor zich hoe hij met dit merk succesvol kon zijn in de schoonheidsbranche, en startte in 1970 Mikos, samen met zijn inmiddels overleden vrouw, Marry.

Mikos groeide en groeide. De twee vestigingen in Rotterdam werden te klein, en in 1990 opende Mikos een gloednieuw bedrijfspand in Capelle a.d. IJssel. Door apparatuur, randartikelen en productlijnen onder eigen label toe te voegen, positioneerde hij het bedrijf als totaalleverancier, destijds uniek.

In 1994 werd de branchevereniging voor leveranciers, de BT & EA, opgericht, de voorloper van de huidige BTP. Ook hier was de visionaire blik van Bert opmerkelijk. Samen met vijf toonaangevende bedrijven werden beurzen georganiseerd, waarbij het laten groeien van de vereniging én het professionaliseren van de beautybranche vaste agendapunten waren. Bert heeft zich al die jaren ingezet voor de BTP.

Werken voor en met Bert was plezierig en leerzaam. Zelf startte ik als 17-jarige stagiair bij Mikos en zag ik Bert als een voorbeeld. Iemand die in oplossingen dacht en situaties zakelijk benaderde maar, altijd met een persoonlijke twist. We waren met elkaar een ‘kleine, loyale familie’ en menigeen werkte meer dan 25 jaar in dienstverband. In 2016 verkocht Bert, op 69-jarige leeftijd, Mikos aan mij, en daar ben ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor. Hij heeft mij de kans gegeven om Mikos verder uit te bouwen. Zelf genoot hij volop van zijn vrije tijd en ging samen met zijn vrouw Joke golfen en maakte hij met regelmaat korte en lange reizen.

Bert is voor ons iemand die zich te alle tijde recht in de spiegel kon aankijken en eerlijk zaken deed. In de branche kreeg ik vaak te horen dat men Bert zag als iemand die ze blindelings vertrouwden. Bert staat voor mij voor een betrouwbare, gedreven, vriendelijke en charismatische man. Een visionair en een icoon in onze beautybranche. Hij zette zich altijd voor de volle 100% in.

Ik wens zijn vrouw Joke en de kinderen Martijn en Laurette veel sterkte om dit verlies te dragen.”

Erik Ceelen, directeur Mikos Care

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
 • Alette de Vries
  25 januari, 2024

  Ach Bert! Wat schrik ik van dit bericht! Jij was mijn eerste echte leverancier. Ooit, in 1989 koos ik voor jouw merken. Later begreep je (hoe wijs was dat) waarom je mij kwijtraakte als klant. Ik had mijn hart verloren aan aromatherapie. Later kruisten onze wegen elkaar weer toen ik zelf leverancier werd. We spraken dan verder alsof er geen tijd verstreken was na ons vorige contact, heel bijzonder. Ook toen jij je bedrijf in de vertrouwde handen van Erik had overgedaan, bleef je de beurs, en ons daar, bezoeken.
  Dank je wel voor alle professionele, mooie, warme en bovenal gezellige momenten.
  Ik wens Joke en jouw kinderen sterkte toe. Zij verliezen een warm mens.

  Alette de Vries
  Maquis BV

Vorige
Cosmedix SystemTouch genomineerd voor Dutch Beauty Award 2023/2024
In memoriam Bert van Seters 26-07-1947 / 13-01-2024

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord