HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Interview Mariëlle Verdouw over nagelstyling, CND & LHBTI+

Mariëlle Verdouw is inmiddels 21 jaar actief als nagelstylist: in 2005 startte ze haar eigen salon onder de naam Nagelstudio Mariëlle, sinds 2008 is ze lid van het docententeam van CND en al jaren is ze de vaste nagelstylist van een van de bekendste dragqueens van Nederland: Megan Schoonbrood. Een professional die weet wat ze wil en overtuigd is van het merk waar ze mee werkt: CND. CND staat deze maanden stil bij de Pride en de rechten voor de LHBTI+ gemeenschap, een gemeenschap waar Mariëlle zelf ook uit komt. Ze is onder andere voorzitter van de Dusty Foundation, een foundation die slachtoffers van LHBTI+ geweld in heel Nederland bijstaat en projecten ondersteunt die geweld tegen de regenbooggemeenschap aankaarten. Wij spreken Mariëlle over nagelstyling, CND en LHBTI+.

“Nagels zijn een onderdeel van wie je bent”

“Ik begon in 2000 met verschillende korte nagelcursussen en in 2001 kwam ik in contact met CND. Het merk sprak mij aan en dus ben ik daar de opleiding gaan volgen. Ik werd opgeleid door Renate, Manager Educatie bij CND Benelux. Ik was meteen verknocht aan CND. In 2005 opende ik mijn eigen salon. Het liep al snel erg goed en drie jaar later werd ik gevraagd om bij het CND docententeam te komen. Die kans heb ik met beide handen aangepakt. Ik ging het hele traject in en sindsdien wil ik niks anders meer. CND is mijn merk”, vertelt Mariëlle. Op maandagen en in de avonden geeft ze opleidingen en de overige dagen is ze aan het werk in haar salon.

De beste producten
Wat maakt CND dan zo bijzonder ten opzichte van andere merken? “De producten en de visie van het merk zijn geweldig. Elk product dat geïntroduceerd wordt, moet staan als een huis. En de producten complementeren elkaar. Alle lijnen sluiten op elkaar aan.” Je ziet weleens salons die wel het merk CND uitdragen, maar uiteindelijk voor de complete behandeling ook andere producten gebruiken. “Ik zie dat ook gebeuren. Dat moet je gewoon niet willen in je salon. Je behaalt niet de kwaliteit en het resultaat dat je zou moeten behalen. Daarnaast kan het ook verkeerd uitpakken. Ik vergelijk het altijd met het schoonmaken van de badkamer met chloor en ontkalker. Je werkt met chemische producten. En alle producten van CND zijn veilig voor de natuurlijke nagel, maar als je gaat mixen kun je – bij wijze van spreken – een chemische reactie verwachten. Ik heb het ook gezien na de lockdown. Ik kreeg veel klanten in de salon die tijdens de lockdown thuis met verschillende producten hadden gewerkt en hierdoor ontstonden huid- en nagelproblemen. CND heeft alles in huis voor de professionele nagelstylist. Dat moet je niet mixen. De beste resultaten behaal je met het complete concept van CND.”

Kennis
Er is nog iets dat voor Mariëlle de doorslag gaf om te kiezen voor CND. “Kennis staat bovenaan bij het bedrijf. Het is de enige opleiding die ik deed waarbij uitgebreid theorie gegeven werd. Theorie is in ons vak net zo belangrijk als de praktijk. Kennis is macht. En door de kennis die je opdoet bij de opleidingen van CND, kun je het vak op een hoger niveau uitoefenen. Je kunt alle klanten met probleemnagels helpen en kunt ook herkennen waar een klant mee te maken heeft. Als nagelstylist moet je meer weten dan hoe je een acryl- of gelnagel zet. Alleen een basiscursus is in mijn ogen niet voldoende om alles uit je bedrijf te halen. Daarnaast moet je je ook altijd laten bijscholen. En dit alles biedt CND, je kunt als professionele nagelstylist echt op een hoger niveau werken.”

Boegbeeld
Mariëlle is de vaste nagelstylist van Nederlands bekendste dragqueen Megan Schoonbrood. Zo is ze ook bij de opnames geweest van Drag Race Holland, waar Megan in 2020 aan mee deed om de titel Drag Superstar Holland in de wacht te slepen. Mariëlle mocht voor ieder kostuum een mooie set nagels maken. En dat doet ze nog altijd. “Ik ken Megan al heel erg lang. We zijn jaren geleden in contact gekomen via wederzijdse vrienden en gingen per toeval naar dezelfde vakantiebestemming: Gran Canaria. We hebben een super vakantie gehad en dat is uitgegroeid tot een hechte vriendschap. Sindsdien doe ik zijn nagels. Meestal lekker over de top. Ik was dan ook verbaasd dat hij laatst een keer belde en zei: ‘Kun je dit keer iets rustigs maken’. Maar ik vind het geweldig om te doen. Megan is inmiddels het boegbeeld van mijn salon. CND heeft ons ook eens gesponsord met producten. Heel fijn. En nu Megan steeds meer in het nieuws komt en in bladen staat, is dat voor ons allemaal natuurlijk heel leuk.” Nagels zijn voor iedereen, maar zeker ook voor dragqueens, erg belangrijk. “Dragqueens willen geen vrouw zijn, maar als ze zich transformeren willen ze zich op en top vrouw voelen. Met nagels kunnen ze zichzelf uiten. Dat maakt het plaatje compleet. Je merkt het ook als je ze gezet hebt, dan zijn ze nog zelfverzekerder. Maar dat geldt voor alle vrouwen en mannen die hier in de salon komen. Mooie verzorgde nagels zijn altijd erg belangrijk. Mensen voelen zich veel zelfverzekerder. En met de vele mogelijkheden die er zijn, kan iedereen zich uiten zoals hij of zij wilt.”

Verzorgde nagels voor iedereen
Het nieuwste product van CND, Plexigel, is momenteel wel favoriet bij Mariëlle. Maar inmiddels ook bij haar klanten. “Plexigel levelt heel mooi en blijft lang zitten. Ik gebruik het bij mijn klanten zowel als versteviging als voor verlengingen. De BIAB – Brush in a Bottle – is momenteel een hot item. De hechting is subliem. Ik doe vaak ook een laagje onder de gellak, dan blijft het nog langer zitten.” In de salon van Mariëlle kunnen zowel mannen als vrouwen voor mooie nagels en nagelverzorging terecht. “Van probleemnagels tot nagelverlengingen, nailart en manicures. We doen hier alles. In oktober ben ik verhuisd naar een nieuw pand en sindsdien heb ik ook heel veel nieuwe klanten. Ik zit middenin het winkelcentrum. Wat ik wel mooi vind, is dat ik steeds meer mannen in de salon mag verwelkomen. Zo heb ik een man die in een timmerfabriek werkt en altijd komt voor een manicure. Maar ook mannen die hun nagels hebben gescheurd, wat ik oplos met een dun laagje acryl met een matte finish. Het wordt gelukkig steeds normaler. In het vorige pand liepen mensen amper langs en zag niemand wat er in de salon gebeurde. Nu wel. En laatst had ik een klant die zei: iedereen ziet me wel zitten… Ik stelde voor om achterin de salon te gaan zitten als hij het vervelend vond, maar dat hoefde niet. Hij vond het wel leuk om mensen te zien kijken. Maar hierdoor heb ik wel steeds meer mannen in de salon.”

Respect voor iedereen
Nagelstyling zou onder de Nederlanders – en overal ter wereld – net zo normaal moeten zijn voor mannen als dat het is voor vrouwen. Daar zijn we nog niet, maar steeds meer mannen vinden gelukkig wel hun weg naar de salon. Waar we helaas ook nog niet helemaal zijn, is het accepteren van het feit dat iedereen mag zijn wie hij of zij is en dat iedereen mag houden van wie je maar wilt. Binnenkort viert Amsterdam 25 jaar Pride Amsterdam. Het negendaagse festival is uitgegroeid tot een wereldberoemd evenement waarbij de LHBTI+ community de norm bepaalt in de stad. Het is iets dat voor Mariëlle in het bijzonder erg belangrijk is. Zij is zelf gelukkig met een vrouw. Samen met hun kinderen hebben ze een gelukkig leven. Tot twee jaar geleden had zij nog nooit te maken gehad met geweld vanwege haar geaardheid. Maar anderhalf jaar geleden ging het mis. Een leuk carnavalsuitje met vrienden, onder wie Megan, werd verpest door een man die haar mishandelde om haar geaardheid. “Nog nooit had iemand uit onze omgeving kritiek gehad om het feit dat ik een vrouw had. Onze kinderen waren er nog nooit mee geconfronteerd… tot die bewuste avond. Iedereen zou respect voor elkaar moeten hebben, wie of wat je ook bent of van wie je ook houdt. Daarom ben ik ook voorzitter van de Dusty Foundation. Ik weet nu zelf hoe het voelt om niet geaccepteerd en mishandeld te worden om wie je bent. En ik wil dit met mijn salon ook uitdragen. Ik vind het mooi dat ook CND er aandacht voor vraagt, want het is tijd dat we anderen respecteren en dat iedereen mag zijn wie ze willen zijn.”

PRIDE Collectie
CND biedt momenteel de PRIDE Collectie aan. Over deze collectie laten ze weten: “Je mag zijn wie je wil zijn! Kies de kleur die bij je past en dans mee in de wereld van vrijheid, kleur, zelfexpressie en respect voor iedereen ongeacht gender en/of geaardheid! Centraal staan de Rainbow kleuren! De Gay Pride is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd vriendelijk klankbord voor de gehele LHBTI+ populatie en juist deze Pride dient als inspiratie voor dit thema. De toevoeging van roze, wat in combinatie met blauw de vlag van transgenders vertegenwoordigd, maken de kleuren compleet. Wij steunen Pride met kleur en hebben in ons assortiment een PRIDE collectie samengesteld met nieuwe kleuren gerelateerd aan de regenboogkleuren.”

Meer weten over de producten van CND? Ga naar www.beautyservice.com

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Wat is het verschil tussen dierlijke en plantaardige eiwitten? (deel 2)
Interview Mariëlle Verdouw over nagelstyling, CND & LHBTI+

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord