HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Beautytrends en de gevaren voor de mentale en fysieke gezondheid

In de beurseditie die eind deze week op de deurmat verschijnt staat een interessant artikel van Renske Mennen over beautytrends en de invloed ervan op de mentale en fysieke gezondheid. “Beautytrends zijn niet altijd bevorderlijk voor de mentale en fysieke gezondheid. Het legt een enorme druk op mannen en vrouwen, zowel jong als oud. Het ironische hieraan is dat het ultieme schoonheidsideaal niet toereikend is zonder er mentaal of fysiek op in te leveren”, aldus Renske. We geven een klein voorproefje, maar lees vooral het artikel zodra het magazine bij je binnenkomt!

De toxische sport- en voedingscultuur…
De obsessies voor de sportcultuur en voor voeding zijn enorm aan het groeien. Cijfers bewijzen de schadelijke gevolgen hiervan. Social media platforms hebben een grote verantwoordelijkheid in het verspreiden van het schoonheidsideaal en de druk die hierbij komt kijken. Een intern onderzoek van Facebook over dit onderwerp is gelekt en ingezien door Wall Street Journal. Hieruit blijkt dat Facebook weet dat hun platform Instagram zorgt voor een verslechtering van het lichaamsbeeld onder jonge vrouwen. In een interne presentatie in 2019 van het bedrijf stond: “We maken problemen met het lichaamsbeeld erger voor een op de drie tienermeisjes.” In een presentatie van 2020 stond het vervolg hierop: “Tweeëndertig procent van de tienermeisjes zei dat wanneer ze zich slecht voelden over hun lichaam, Instagram hen een slechter gevoel gaf.”

In 2016 werd al een onderzoek gepubliceerd van de Universiteit van Pittsburgh, waaruit blijkt dat hoe meer je op social media zit, hoe groter de kans op een eetstoornis is. Ze ondervonden: wanneer iemand vaker is ingelogd op platforms zoals Instagram, Twitter, Snapchat, YouTube of Facebook, de kans op een negatief zelfbeeld of eetstoornis twee keer werd verhoogd. Dit onderzoek is inmiddels zes jaar oud wat relatief lang is gezien de razendsnelle ontwikkelingen op dit vlak. Toch blijkt opnieuw uit een medisch document dat is geüpload op ‘The Recovery Village’ en welke onlangs is gecheckt, dat het doorbrengen van tijd op sociale media in verband wordt gebracht met een slechter lichaamsbeeld, en ook met het ontwikkelen van een eetstoornis. Dit onderzoekt bevestigd dus het onderzoek van 2016.

Meer lezen? Het complete artikel vind je deze week in vakmagazine De Beauty Professional. Nog geen abonnee? Word dan dan snel. We hebben momenteel een mooie aanbieding, zodat jij gratis naar de beautybeurs kan! Ga naar www.beauty-pro.nl/abonneren.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

Posted on

Schildklierhormonen hebben invloed op je huid. Meestal merk je dit pas wanneer ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

Souhayla’s impact met House of Bratz

Souhayla’s impact met House of Bratz

Posted on

Ongekende groei van esthetische kliniek voor injectables en skincare November 2023 – House ...

Verbreed je horizon met U-Consultancy: dermatologie-opleidingen en studiereis naar Curaçao!

Verbreed je horizon met U-Consultancy: dermatologie-opleidingen en studiereis naar Curaçao!

Posted on

Leren is investeren en voor de beste opleidingen ben je bij U-Consultancy ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Leren van vakgenoten: Amanda Vermeulen, Erna’s Beauty / Huid. bij Amanda
Beautytrends en de gevaren voor de mentale en fysieke gezondheid