HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Meet the brands | Sensilis & Linder Health

Sensilis: Hét antwoord op de behoefte aan huidverbetering voor de gevoelige, reactieve huid 

Ervaren jouw klanten ook huidgevoeligheid? Ze zijn niet alleen. Meer dan 70% van de bevolking beweert een gevoelige huid te hebben of heeft reacties op producten, ingrediënten of medisch-esthetische behandelingen die de huid tijdelijk gevoelig maken. Gelukkig biedt Sensilis, een Spaans merk gespecialiseerd in de gevoelige, reactieve huid, dé oplossingen voor de gevoelige huid.

Bij Sensilis zijn alle productlijnen geschikt voor de gevoelige huid, inclusief huidtypes met problematische aandoeningen zoals acne, eczeem en rosacea. Dit maakt Sensilis uniek in het bieden van oplossingen voor diverse huidproblemen zonder dat er een aparte productlijn voor de gevoelige huid nodig is.

Sensilis biedt uitgebreide behandel- en thuisprotocollen voor huidverzorging na medisch-esthetische procedures. Hierdoor is het merk veelzijdig inzetbaar en geschikt voor diverse behoeften.

Bij Sensilis testen worden alle ingrediënten en producten klinisch en dermatologisch op mensen met een gevoelige tot zeer gevoelige huid getest. Alle producten voldoen aan strenge veiligheidseisen, zijn allergeenvrij, niet-comedogeen, veganistisch en bevatten geen schadelijke metalen.

Ontdek Sensilis vandaag nog en geef je klanten met een gevoelige huid de verzorging die ze verdienen.


Linder Health: Diepgaand peelen zonder downtime

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat diepe peelings zoals TCA of fenol op lange termijn veroudering kunnen veroorzaken als gevolg van inflammaging. De Amerikaanse dermatoloog dr. Jennifer Linder is erin geslaagd chemische peelings te ontwikkelen die garant staan voor dezelfde resultaten, zonder downtime of ontstekingsreacties. Zorgvuldig gekozen zuren en doelgerichte ingrediënten verwijderen senescente cellen en bevorderen een gezond celmetabolisme op korte én lange termijn. Het Linder Health Peel Concept past naast elk merk en binnen elk huidverbeteringsconcept, ter uitbreiding van mogelijkheden en verbetering van resultaten.

Het merk Linder Health 
Linder Health is opgericht door dr. Jennifer Linder en dr. Ivana Veljkovic. Samen hebben ze een passie voor een gezonde huid en gezond ouder worden op de lange termijn. Vanuit die passie ontwikkelden ze, op basis van de allernieuwste wetenschappelijk inzichten, peelings die helpen bij een gezond celmetabolisme. Het is een peeling concept waarmee je je reguliere merken aanvult en versterkt, je hoeft er dus geen merk voor te vervangen.

Heftige peels veroorzaken veroudering als gevolg van laaggradige ontstekingsreacties. 
Lange tijd werd gedacht dat heftige peels op korte termijn weliswaar heftige bijwerkingen hebben – roodheid, vellen die eraan hangen, men kan soms echt een week niet over straat – maar daarna prachtige resultaten geven. Nu blijkt echter uit wetenschappelijk onderzoek dat deze heftige peels op langere termijn juist veroudering veroorzaken als gevolg van de laaggradige ontstekingsreacties: inflammaging.

Naarmate we ouder worden, kan ons lichaam zich steeds minder goed ontdoen van senescente cellen. Bij het op de natuurlijke manier opruimen hiervan kan het lichaam ongewenste processen, zoals inflammatie, opwekken. De chemische peelings van Linder Health breken de ongewenste cel eerst tot kleine deeltjes af, waarna deze opgeruimd kunnen worden – maar dan zonder dat het immuunsysteem alarm slaat. Geen heftige reacties dus, geen downtime en daardoor geen huidveroudering op langere termijn – maar dan wel met dezelfde geweldige resultaten als de heftige Jessner- en TCA-peels.

De zorgvuldig gekozen zuren en concentraties zorgen voor lichte exfoliatie, zonder irritatie. De formules blijven binnen de ideale pH-waarde (3 – 3.5) en dat is laag genoeg om te reageren met de natuurlijke pH-waarde van de huid (5.5), terwijl ontstekingen en irritatie worden beperkt. De peelings zijn aangevuld met stoffen die de opneembaarheid van de zuren en andere werkstoffen zoals resorcinol bevorderen.

Skindependent richt zich voorlopig op drie peelings: Hero Peel, Spot(less) Peel en Polite Peel en op Prep Work.
Dit laatste product bereidt de huid goed voor op de peelings, maar werkt ook meteen als een gevoeligheids-indicator voor de peelings. Hiermee kan je als specialist dus vooraf goed inschatten hoe de huid op dat specifieke moment zal reageren en daardoor de juiste peeling en het juiste aantal laagjes kiezen. Hiermee heb je alles in huis om zichtbare schade te vertragen en te corrigeren, voor elk huidtype of -probleem. Denk aan fijne lijntjes en rimpels, een ongelijkmatige teint, pigmentatie, acne en littekens.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Nieuw YON-KA serum
Meet the brands | Sensilis & Linder Health