HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Nagels & Nailart: Hoe maak je een goede foto voor social media by Martine Viellevoije

Nagels en nail art zijn natuurlijk booming op dit moment op Instagram. Toch zie ik nog vaak foto’s van nagels/handen die niet flatterend zijn en waarbij het design/kleur op de nagel niet goed naar voren komt. Zo zie ik vaak de al bekende klauwhand voorbij komen of de pose waarbij een hand op een kussen ligt. Dit kan veel beter en ook leuker! Ik ga je een aantal tips geven hoe!

 1. Apparatuur
  De eerste stap bij het maken van een goeie foto is beginnen met een keuze in wat voor apparatuur je zou willen gebruiken. Als je een professionele camera in huis hebt is dit natuurlijk top, maar dit is niet per se de beste keuze. Zo is het maken van een foto een stuk lastiger met een professionele camera. Deze moet vaak op een statief geplaatst worden en het is soms lastig om hiermee in een bepaalde hoek te fotograferen. Ik zelf heb bijvoorbeeld een macro lens voor het opnemen van mijn filmpjes. Ik kan hier prachtige foto’s mee maken, maar maak bewust de keuze dit niet te doen. Dit omdat ik dan een hele set-up moet bouwen voordat ik een foto kan maken: Licht, statief, camera, lens, achtergrond. Hier gaat toch stiekem heel veel tijd en moeite in zitten.
  Ik maak daarom de keus om mijn foto’s te maken met een telefoon. Dit is makkelijk, wendbaar en snel. De camera op telefoons zijn tegenwoordig zo goed dat je hier echt prachtige foto’s mee kan maken.
 2. Belichting
  Belichting is KEY bij het maken van een goede foto. Heb je geen goede belichting, dan loop je het risico dat je een hele donkere foto krijgt. Dit kan je natuurlijk allemaal na bewerken in goede apps tegenwoordig, maar hierdoor loop je het risico dat de kwaliteit van de foto achteruitgaat. Daarom kan je beter goede belichting hebben om een lange nabewerking te voorkomen. Ik kies er altijd voor om dicht bij een raam te gaan staan. Dit is een natuurlijke lichtbron die ook nog eens gratis is ;). Natuurlijke lichtbronnen geven veel zachter licht dan een TL lamp bijvoorbeeld.
 3. Positie
  In het begin van deze column had ik het al over de positie van een hand op de foto, of wel de bekende klauwhand. Vind je dit wel leuk, dan adviseer ik je om hier vooral lekker mee door te gaan! Het belangrijkste is namelijk dat je het leuk vind om content te maken voor social media. Aan de andere kant adviseer ik anderen altijd graag om een iets natuurlijkere positie te kiezen. Dit is niet alleen prettiger om naar te kijken, maar legt ook meer de nadruk op de kleur of het design op de nagel. Pak eens je telefoon, houd je hand ervoor en ga eens op zoek naar de juiste pose voor jou. Wat voelt natuurlijk voor jou en wat vind jij leuk om te zien op de foto. Hier kan zeker wel even wat tijd in gaan zitten, want elke hand is anders. Draai je hand, draai je telefoon, neem een foto van links, neem een foto van rechts et cetera. Mocht je nou echt geen mooie foto eruit krijgen dan heb ik nog een goede tip.
  Pak je telefoon en maak eens vanuit verschillende hoeken een video van je hand. Een video voelt vaak natuurlijker aan dan een foto. Bekijk de video’s eens terug en zie of je een mooie hoek ziet. Probeer deze daarna te reproduceren met een foto.

Zo dit waren weer heel wat tips voor het maken van een goede foto voor op social media. De belangrijkste tip is wel dat je het leuk vind om te doen. Heb je dus een pose gevonden die voor jou werkt, blijf daar dan vooral lekker mee door gaan! Social media hoort leuk te zijn!

@pippypolish
Martine Viellevoije

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
 • Pretty Polish
  20 juni, 2022

  Hi Martine,

  Bedankt voor het delen van deze interessante blog. Ik zie soms ook minder mooie foto’s van gelakte nagels voorbij komen op mijn tijdlijn. Zonde! Vaak zijn het zulke mooie creaties. Wat vind je van het gebruik van filters over de foto?

  Groetjes,
  Anne


Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Posted on

Ontvang nu een exclusieve vroegboekkorting op de tickets voor de voorjaarsbeurs, georganiseerd ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

Posted on

Schildklierhormonen hebben invloed op je huid. Meestal merk je dit pas wanneer ...

Souhayla’s impact met House of Bratz

Souhayla’s impact met House of Bratz

Posted on

Ongekende groei van esthetische kliniek voor injectables en skincare November 2023 – House ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Zomertip #7 by Aletta de Rooij: ZZP en een webshop
Nagels & Nailart: Hoe maak je een goede foto voor social media by Martine Viellevoije