HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Ontdek nieuwe massagetechnieken tijdens de ‘World Massage Meeting’ (CosmoProf Bologna)

Het uitbreken van de pandemie en het daaruit voortvloeiende klimaat van angst en onzekerheid hebben consumenten ertoe aangezet de hulp van professionele handen in te roepen om het evenwicht en het welzijn te herstellen. Naast massages bij masseurs, zijn behoren ze inmiddels ook tot de meest gewilde behandelingen in spa’s en schoonheidscentra over de hele wereld. Cosmoprof Worldwide Bologna 2022 (28 april – 2 mei) zal de kunst van de massage onder de aandacht brengen met de ‘World Massage Meeting’, een evenement gewijd aan de nieuwste en meest innovatieve technieken, gepresenteerd door topmasseurs van over de hele wereld.

Het evenement geeft volgende de organisatie deelnemers de kans om de geheimen van de massagekunst te leren kennen van vooraanstaande experts en operators. Ivan Conversano, voorzitter van de European Massage Association (EMA), die meewerkte aan de organisatie van het project, biedt een exclusieve kijk op de evolutie van massagetherapie als sleutel tot ontwikkeling in schoonheidscentra, de kansen die het beroep biedt en momenteel trending technieken. Een interview met Ivan volgt:

Ivan, kun je ons vertellen hoe het concept van massagebehandeling zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld? Is het eerlijk om te zeggen dat massagetherapie nu anders wordt gezien dan vóór de pandemie?

“De afgelopen maanden hebben we, zeker met de aanhoudende pandemie, een belangrijk onderdeel van de kunst van de massage herontdekt: de klant een gevoel van veiligheid geven. Met veiligheid verwijzen we niet alleen naar gezondheid of bescherming tegen het virus, maar naar een diepere en meer persoonlijke dimensie: het vertrouwen en de energie die kunnen worden hersteld door de aanraking van de masseur. Een massage is nu meer dan ooit een belangrijk moment, een ware reis van persoonlijke groei voor de klant. Maar ook voor masseurs is er het een en ander veranderd.”

Waar staan ​​we wat betreft het verkrijgen van professionele erkenning voor operators in Italië en in het buitenland? Wat zijn de uitdagingen voor degenen die zich vandaag op dit gebied willen specialiseren?

“De erkenning van gekwalificeerde professionals blijft fragmentarisch in Italië en in verschillende Europese landen. Massageopleidingen worden momenteel alleen erkend als onderdeel van de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Desalniettemin wordt professionele massagetraining ook gegeven door academies die holistische beoefenaars voorbereiden, die worden gereguleerd door de Italiaanse wet 4/2013, wat heeft geleid tot de feitelijke NIET-erkenning van deze operators. Het valt niet te ontkennen dat er verschillende mazen in de wet zijn gecreëerd, vooral in Italië, die de weg vrijmaken voor misleidende titels zoals ‘erkende cursus’, ‘masseurdiploma’, enz. Het is een situatie die veel onzekerheid veroorzaakt voor degenen die op zoek zijn een ethische en professionele benadering van het beroep. De uitdaging voor 2022 is om de verenigingen die de verschillende beroepen vertegenwoordigen (schoonheidsspecialisten, holistische beoefenaars, fysiotherapeuten en osteopaten) ertoe te bewegen samen te werken bij het aandringen op een update van Wet 4/2013, die er niet in slaagt de erkende beroepen te beschermen. Het beschermt holistische beoefenaars niet, en belangrijker nog, beschermt eindgebruikers niet, die – door al deze verwarring – niet weten wie ze moeten vertrouwen. Tegenwoordig moeten degenen die professionele masseur willen worden, verder gaan dan alleen een cursus of een driejarige academie en zich voortdurend bijscholen om ervoor te zorgen dat ze niet achterblijven bij de concurrentie en hun klanten een uitstekende service kunnen bieden.”

Kijken naar de toekomst en trends in massagetherapie: welke techniek is het meest kansrijk? Wat zijn de inspiratiebronnen voor nieuwe lichaamstechnieken?

“Trends in nieuwe massagetechnieken vertrekken vanuit de herontdekking van vroegere tradities, terwijl ze ook inspelen op moderne behoeften. Zintuiglijke ervaringen, sfeer, de emotionele beleving van een massage, zullen het verschil maken. De meest innovatieve technieken zullen naar Italië en Europa komen uit de landen die momenteel in feite beschikken over de baanbrekende technieken van de 21e eeuw. Dat omvat met name de VS, het VK en China. Dit zijn zeker de landen die het tempo bepalen voor persoonlijke verzorging.”

World Massage Meeting, het evenement gewijd aan de meest innovatieve lichaamstechnieken, vindt plaats in de Mall van 29 april tot 2 mei, tijdens Cosmoprof Worldwide Bologna

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Posted on

Na een periode van intensief overleg met de Belastingdienst heeft Nathalia van ...

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Posted on

De vraag naar huidverbeterende cosmetica die de natuur respecteert, groeit gestaag. In ...

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Posted on

Op 16 maart staat het HUYD Congres weer voor de deur, met ...

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Posted on

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt BEAUTY DÜSSELDORF plaats, ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Check regelmatig de productnieuws pagina van Beauty-Pro.nl!
Ontdek nieuwe massagetechnieken tijdens de ‘World Massage Meeting’ (CosmoProf Bologna)