HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Verduidelijking: NLQF-goedkeuring voor de nagelbranche

Vorige week plaatsten wij een artikel over geweldig nieuws voor de nagelbranche. Dit artikel heeft nog wel wat vragen en reacties opgeroepen. Vandaar dat we in dit artikel een en ander voor jullie willen verduidelijken. Een aspect is hierbij het allerbelangrijkste: TCI en CND willen dit initiatief, waarbij de nagelstylist een erkend diploma kan behalen, dragen als branche- met ALLE merken en educatie locaties. Het diploma is merk onafhankelijk! Aan het woord zijn Debbie Hehanussa, Brand manager CND™ en Renate Brouwer, Educatie Manager CND™

Hallo allemaal,

Graag geef ik een stukje verduidelijking op de topic betreffende de erkenning van de allround vakopleiding door het NLQF op MBO 3-Niveau.

Laat ik vooral duidelijk maken dat het een hele mooie stap is in de professionalisering van ons mooie vak! De erkenning is verkregen voor de allround vakopleiding die getoetst wordt bij het TCI. TCI is een merk onafhankelijk examen instelling die met vele partijen in de beauty branche samenwerkt.

Ieder merk, iedere styliste kan wanneer hij of zij dit wil straks dit NLQF erkende diploma halen, zowel starters al doorgewinterde stylistes.

Samen met het TCI en nog een aantal vakidioten in de markt hebben we in eerste instantie het Branche Kwalificatie Dossier onder de loep genomen en hebben ons afgevraagd; waar moet een goede styliste nou aan voldoen/ welke kennis moet deze hebben. Hieruit is het vernieuwde BKD ontstaan en Liesbeth Kieboom van TCI heeft het voortouw genomen om het in te dienen bij het NLQF. Simpelweg omdat het BKD klopt en omdat onze branche een bepaalde erkenning verdient. Je wilt per slot van rekening ergens het koren van het kaft kunnen gaan scheiden.

Deze NLQF registratie heeft wat tijd en aanpassingen gevraagd, maar er is dus een duidelijk JA! Als allround nagelstylist kun jij dus je NLQF erkende vakdiploma halen.

Hoe mooi is dat! Dit diploma is dus merk onafhankelijk. Wij, van CND™ hebben enkel het initiatief genomen en nogmaals, dat hebben wij gedaan voor een ieder in de branche.

Voor bestaande stylistes komt er via de TCI een procedure die je kan doorlopen om zo ook deze erkenning te krijgen en voor een allround stylist met een gedegen opleiding zal dat niet veel voeten in de aarde hebben en een nieuwe stylist kan dus een keuze maken voor een erkende opleiding vanuit verschillende merken.

Ook geldt dit voor de opleidingslocaties. Locaties kunnen zich laten screenen. Voldoet de opleiding aan de eisen die er gesteld worden vanuit het BKD dan kan de opleider ook deze allround opleiding met NLQF goedkeuring gaan geven. Alle info hiervoor kun je vinden en opvragen via het TCI in Schoonrewoerd.

We willen deze erkenning graag als volledige branche dragen, want we zijn trots op ons vak! We willen uit dat grijze gebied en zijn trots op wat we doen! Dit is toch waar we allemaal naar verlangen? Eindelijk een stuk erkenning dat we een prachtig beroep uit oefenen en niet zitten te hobbyen! Voor vragen kunnen jullie mij altijd mailen opleidingen@beautyservice.com of stuur een bericht via de whatsapp- 06-11000937 en dan zal ik jouw vragen zo goed mogelijk beantwoorden.

Weet wel! We willen dit dragen als branche- met alle merken en educatie locaties en we hopen echt nu eens een verschil te kunnen maken.

Wees trots op wat je doet.

Liefs; Debbie Hehanussa Brand manager CND™ en Renate Brouwer Educatie Manager CND™

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Posted on

Na een periode van intensief overleg met de Belastingdienst heeft Nathalia van ...

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Posted on

De vraag naar huidverbeterende cosmetica die de natuur respecteert, groeit gestaag. In ...

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Posted on

Op 16 maart staat het HUYD Congres weer voor de deur, met ...

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Posted on

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt BEAUTY DÜSSELDORF plaats, ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
DOCTOR BABOR Skin Refine Set 2021
Verduidelijking: NLQF-goedkeuring voor de nagelbranche