HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Priscilla Traets, Zorg voor ZZP: “Jarenlange belangenverstrengeling deed innovatie stilstaan”

Ondernemers in de beautybranche hebben een serieus probleem. Door de jarenlange belangenverstrengeling, zijn er steeds meer regels en administratieve lasten ontstaan. En dat gaat ten koste van de innovatie in de beautybranche. Door Priscilla Traets, Zorg voor ZZP

Al jarenlang worden er door allerlei organisaties afspraken gemaakt met verzekeraars, wat geresulteerd heeft in steeds minder groei. Naast de Wkkgz, die in 2017 ook van toepassing werd op de beautybranche, kregen jullie te maken met eisen vanuit verzekeraars en brancheorganisaties. Het gevolg hiervan is dat alle ondernemers op dezelfde manier behandeld worden. Ze volgen daarnaast dezelfde bij- en nascholingen, moeten afgesproken hanteren en ze hebben de wettelijke eisen nog steeds niet op orde hebben. Als klap op de vuurpijl hebben jullie tijdens de lockdown tot 3 keer toe je salon moeten sluiten, waarbij er tal van mogelijkheden waren om geopend te blijven. De gevolgen waren dan minder groot geweest.

Kwaliteitseisen op orde

Onlangs heeft de IGJ 18 salons bezocht. Daar werd aangegeven werd dat de kennis van de kwaliteitseisen bij bijna geen van de salons op orde was. Zij hebben hier een aanmerking op gekregen en moeten dit alsnog op orde brengen. Maar ze hebben geen idee waar ze terecht kunnen. En nog meer… ze zijn bang om hun vrijheid te verliezen.

Vrijheid

Een hele logische gedachte, want jij bent ooit gaan ondernemen omdat je meer vrijheid wilde ervaren. Herinner je je nog de 3e lockdown eind vorig jaar? Waarbij er door de brancheorganisatie werd aangegeven dat je wederom moest sluiten? De meeste ondernemers die zich toen bij ons hebben aangesloten, konden weer openen. Maar ze waren in de 1,5 jaar daarvoor wel de helft van hun bedrijf kwijtgeraakt door het enorme omzetverlies. Waarom deze ondernemers weer open mochten? Omdat wij de mogelijkheden hebben onderzocht om geopend te blijven. Dit is juridisch onderbouwd in het werkdocument dat we destijds hebben gedeeld.

Niet meer meemaken

Niemand wil dit nog een keer meemaken. De zekerheid die je wellicht voor de pandemie hebt ervaren is een stuk minder geworden. Eerder kreeg je te maken met sluiting en dus omzetverlies. Nu ben je weer geopend, maar krijg je te maken met hogere kosten door de stijgende prijzen van energie en grondstoffen. Wanneer jij dan geen grip hebt op je business, niet zelf de touwtjes in handen neemt en afhankelijk bent van behandelingen die onder de vergoeding vallen, loop je het risico niet te overleven tijdens de komende crisis.

Vrijheid

Ondernemer ben je geworden omdat je vrijheid wilde ervaren, dat is dan ook het uitgangspunt. Ondanks dat je als ondernemer te maken krijgt met wet- en regelgeving, liggen daar kansen om je onderneming te laten groeien. Dat is goed voor jezelf, je onderneming, maar ook voor de innovatie van je dienstverlening. Met behulp van onze unieke methode richt jij je op de kwaliteit van je diensten. Je gaat daardoor cliënten aantrekken die daar bewust voor kiezen. Dit zorgt ervoor dat jij tevreden cliënten krijgt, die bereid zijn te betalen voor jouw diensten en de nazorg serieus nemen. Het voorkomt klachten en stimuleert de productverkoop voor thuisgebruik.

Beperkingen

Veelal worden er allerlei beperkingen opgelegd wat de keuzevrijheid belemmert, iets waar veel ondernemers last van ondervinden. Binnen de kaders van de Wkkgz zijn er vele mogelijkheden om jezelf en je kennis te blijven verbeteren waardoor innovatie gestimuleerd wordt. En precies dat willen wij stimuleren, waardoor jij de vrijheid van het ondernemen weer ervaart en grip krijgt op je business!

Mogelijkheden

Denk jij dat er andere mogelijkheden zijn? En kom je graag zelf in actie? Ben je iemand die verantwoordelijkheid neemt en zoekt naar mogelijkheden? Dan pas je bij Zorg voor ZZP, en kom je in een netwerk gedreven ondernemers die eigenaarschap nemen en de kaders opzoeken. Zij zetten dat graag in om hun klanten te helpen oorzaken op te lossen, in plaats van de bureaucratische rompslomp te onderzoeken waarbinnen ze kunnen opereren.

Wil jij meer weten? Meld je dan nu HIER aan voor de gratis online masterclass. Of ga naar www.zorgvoorzzp.nl

Zorg voor ZZP. De wkkgz eisen op orde.
In het kort:

Wat kun je van Zorg voor ZZP verwachten?
• De Wkkgz eisen heb jij gegarandeerd op orde
• Je bepaalt zelf waar en bij wie jij een bij- of nascholing volgt
• Er is geen noodzaak meer je verplicht aan te sluiten bij een beroeps- of brancheorganisatie
• Jouw netwerk groeit, doordat wij de gehele branche verbinden, zowel uiterlijk als innerlijke beauty

Meer tips

Meer lezen over wat Zorg voor ZZP betekent heeft voor de branche? Wij hebben meerdere artikelen geplaatst in de loop der tijd, ook met tips voor jou als beautyprofessional. Bekijk hier alle artikelen: artikelen priscilla traets

De artikelen van Priscilla zijn vaak uitsluitend te lezen voor onze abonnees. Ben jij nog geen abonnee? Sluit vandaag nog een abonnement af! KLIK HIER

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Verbreed je horizon met U-Consultancy: dermatologie-opleidingen en studiereis naar Curaçao!

Verbreed je horizon met U-Consultancy: dermatologie-opleidingen en studiereis naar Curaçao!

Posted on

Leren is investeren en voor de beste opleidingen ben je bij U-Consultancy ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

ROC/New Beauty Opleiding kiest voor BeautyCube Almere

ROC/New Beauty Opleiding kiest voor BeautyCube Almere

Posted on

Om elke week praktijktrainingen te verzorgen in een van de prachtige Trainingsruimtes ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Column Tom Sebastian: ‘New York, New York’
Priscilla Traets, Zorg voor ZZP: “Jarenlange belangenverstrengeling deed innovatie stilstaan”