HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Starters in de beautybranche: Antonia Wijnmalen-Dekker

Mijn naam is Antonia Wijnmalen-Dekker, ik ben bijna 40 jaar (1-12-1980), getrouwd en moeder van 3 kinderen. In mei 1998 heb ik mijn opleiding schoonheidsspecialiste afgerond aan het Zadkine College in Rotterdam. Tijdens mijn opleiding liep ik 2 dagen in de week stage bij een Beauty Center. Toen ik mijn opleiding had afgerond ben ik bij dat bedrijf blijven werken en daar 22 jaar gebleven. We maakten heel veel vooruitgang mee in dat bedrijf en werden steeds succesvoller. Ik heb hier alles geleerd op het gebied van huidverzorging en bovenal hoe je met je klanten en mensen omgaat. Want hier valt en staat het mee in ons vak en het hele leven wat mij betreft. De ervaring die ik hier heb opgedaan, heeft mij gevormd tot de schoonheidsspecialiste die ik nu ben. Het zijn en blijven hele waardevolle jaren voor mij. En nu ga ik in januari 2021 voor mezelf starten!

TooS Skincare & Beauty
Ik heb voor deze bedrijfsnaam gekozen omdat dit al mijn hele leven mijn koosnaam is. De mensen die dichtbij mij staan noemen mij allemaal TooS. Terwijl mijn naam Antonia echt een prachtige naam is. Deze heb ik te danken aan mijn oma. Toch heb ik gekozen voor TooS het is klassiek, origineel, tijdloos elegant en lief!

Wat is de invloed van de Corona crisis?
Heb hier mega veel zin in en kan niet wachten om aan de slag te gaan. Ondanks dat we midden in de Corona crisis zitten. Voor mij is het juist door de Corona tot stand gekomen, dat ik voor mezelf ga beginnen. Dus in lastige tijden kunnen er ook altijd weer mooie dingen ontstaan en zo sta ik er ook in. Kom maar op met de toekomst!

Eerste stappen naar een eigen salon
Toen ik de keuze heb gemaakt om voor mezelf te starten ben ik eerst in mijn omgeving gaan kijken. Wat wordt er door wie aangeboden op het gebied van schoonheidsverzorging? Ik moet je zeggen dat er best heel veel mooie salons in mijn omgeving zitten. Desalniettemin sta ik helemaal achter mijn keuze. Ik ben overtuigd van mijn eigen kracht, kennis, capaciteiten, toegevoegde waarde op de markt in mijn omgeving. Ik zie dit ook als een uitdaging, niet wat betreft concurrentie maar puur de uitdaging voor mezelf.

Daarna is er een ontwerp gemaakt voor de ruimte waar ik ga werken. Mijn salon is aan huis, om in deze vorm te starten is in deze tijd ideaal voor mij. De combi van werk en privé is heel fijn. En ondertussen kan ik de markt aftasten en verder brainstormen over mijn verdere toekomstplannen. Het ontwerp van mijn salon is gemaakt door Studio F en dit gaf een enorme drive om aan de slag te gaan en alles in werk te stellen om de salon te realiseren. De KVK, een rekening openen bij de bank, salon inrichting, al het voorbereidende werk wat betreft drukwerk. En nadenken hoe jezelf wil presenteren naar de buitenwereld. Van aannemer tot bedenken hoe je site eruit moet komen te zien. Ik zou graag een webshop aan mijn bedrijf toevoegen en al deze voorbereidingen kunnen nu mooi plaats vinden. Omdat mijn salon nog niet draait is dit hiervoor perfecte tijd.

Inrichting
Mijn salon inrichting heb ik grotendeels bij Privelege Beauty & Footcare in Rijswijk gekocht. Door mijn vorige werk was ik al bekend met dit bedrijf, en ben daar erg goed geadviseerd en geholpen. Ik heb onder andere voor een prachtige stoel van Gharieni gekozen.

Merken
Als schoonheidsspecialiste wil ik me onderscheiden en heb gekozen voor Cosmedix. Allereerst is het alleen bij schoonheidssalons te verkrijgen en goede huidverzorging valt en staat bij een goed advies.Wat me heel erg aanspreekt is dat ze staan voor “Schoon, Veilig, Vegan en Luxueus”. Ik ben razend enthousiast over het product dat zowel op huidverbetering werkt maar ook het stukje luxe is een belangrijk onderdeel. Deze combinatie spreekt mij heel erg aan, het is namelijk heel fijn als mensen met een huid probleem bij je kunnen komen, maar de behoefte aan ontspanning en luxe is er ook. Dat je dit beide kunt bieden met een merk, is voor mij essentieel. Daarnaast ga ik met het make-up merk Dalilah werken het is een product dat net als Cosmedix alleen bij salons te verkrijgen is. Het is dierproefvrij en Vegan friendly, dit zijn voor mij ook belangrijke punten in mijn keuze voor een product. Delilah is een make-up merk met prachtige zachte kleuren waarmee je alle kanten op kunt van een prachtige dag make-up tot een krachtige avond make-up. Het is van groot belang dat de kwaliteit op een hoog niveau ligt en dat vind ik bij Cosmedix en Delilah. Op hand en voet verzorgings gebied werk ik samen met OPI, zij bieden een breed scala aan producten en kleuren voor de lak. En ik vind dit een heel leuk en fijn merk om mee te werken en het stelt de klant altijd tevreden.

Agenda
Als starter zal mijn agenda zeker niet direct vol zitten, maar hier houd je ook rekening mee in je voorbereiding. Het lijkt mij ook een fijne periode om alles goed op orde te krijgen en “één” te worden met al je producten.Verder sta ik overal voor open, de zin is er helemaal om fulltime te werken. Maar ik ben me goed bewust dat dit tijd nodig heeft! Het lijkt mij dan ook het uitgelezen moment om reclame te maken en met Social media je bedrijf goed op de kaart te zetten. Het valt me nu al op dat ik dat ten eerste best lastig vind welke tekst bij welke post en alles met computers vind ik overigens lastig hahahaha. Dus daar heb ik wel tijd voor nodig ik deed/doe bijna nooit iets met een computer. Ik kom uit 1980 hahaha toen stond de computer nog in z’n kinderschoenen. Dus op dat gebied is er zeker nog ruimte om te groeien, ik sta hiervoor open en leer elke dag.

Brancheorganisaties
Ik ben nog niet ingeschreven bij de ANBOS en ga hier nog even over nadenken. Het zelfde geldt voor SKIN register, dit zijn voor mij leuke dingen om met collega’s over te sparren. Wanneer ik deze zie en spreek bij trainingsdagen vanuit de leveranciers en vriendinnen die ook in het vak zitten.

Toekomst
Mijn toekomt zie ik heel positief, ik heb ambitie genoeg om het hier niet bij te laten. Maar ik ben ook heel nuchter opgevoed om de rust te bewaren en kijken wat de toekomst brengt. In het verleden heb ik al ervaren dat de dingen lopen zoals het moet lopen en dat vind ik ook het mooie aan het leven. Ik merk wel aan mezelf dat ik “aan” sta en er echt klaar voor ben. En dat geeft een heerlijk gevoel en een gigantische drive en honger naar de toekomst. Ik kom uit een echt ondernemers gezin, dit helpt in het proces. Hun steun en enthousiasme zorgt er mede voor dat het tot nu toe allemaal zo soepel verloopt.

Prijzen
Mijn prijzen heb ik bepaald samen met de leveranciers van de producten waarmee ik werk. En door de jarenlange ervaring weet ik goed waar ik over praat.

Vakinformatie
Ik ben van nature altijd al geïnteresseerd in alles dat met huid/lichaamsverzorging te maken heeft. Via sociale media, internet eb bladen hou ik alles in de gaten en probeer ik op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Tips voor andere starters
Wat ik iedere andere starten mee zou willen geven; Geloof in jezelf, blijf dichtbij jezelf. Dat helpt mij ook in mijn keuzes. Alles wat je geeft krijg je terug…. Succes allemaal….
Liefs TooS

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
Vorige
3-daagse Masterclass ‘Huidverzorging in de salon bij kanker’
Starters in de beautybranche: Antonia Wijnmalen-Dekker

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord