HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

PROVOET: Ook pedicures mogen medisch noodzakelijke voetzorg verlenen

Goed nieuws voor de pedicures! Naast medisch pedicures mogen nu ook pedicures ‘medisch noodzakelijke voetzorg’ verlenen volgens het wegingskader*, uiteraard indien zij zich strikt aan de Covid-19 protocollen houden. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Dat meldt de brancheorganisatie op haar website.

Er werd nogal vaak gesproken over het feit dat pedicures gewoon open mochten, maar dat is onjuist. Medische pedicures mochten noodzakelijke medische voetzorg verlenen als de klant hierdoor in verdere problemen zou komen.

PROVOET laat verder weten: Op de website van de Rijksoverheid is de zin te lezen: ‘een pedicure mag bijvoorbeeld wel een medisch noodzakelijke behandeling uitvoeren’. Lobby’s en nieuw overleg met de overheid en VNO-NCW leidden tot nieuwe inzichten en besluiten. Deze zin kan vanaf nu dus letterlijk geïnterpreteerd worden.

*Let op (voor pedicures is deze situatie nieuw): elke afzonderlijke, mogelijke behandeling dient eerst gewogen te worden aan de hand van het wegingskader. Ga hier naar het wegingskader en lees alles goed door! https://mijn.provoet.nl/corona-crisis/wegingskader-medisch-noodzakelijke-voetzorg-door-medisch-pedicure

Tijdens de lockdown in het voorjaar van 2020 besloot de overheid dat alleen medisch pedicures (en KRP-geregistreerde pedicures met aantekening DV/RV) medisch noodzakelijke voetzorg mochten toepassen. De voorwaarden van toen waren in eerste instantie ook sinds 15 december jl. weer van kracht. Naar aanleiding van de formulering op de website van de Rijksoverheid bleef ProVoet nadrukkelijk aandacht vragen voor de situatie rond medisch noodzakelijke voetzorg in onze branche. Met het gewenste resultaat. Het wegingskader is vanaf nu leidend voor de gehele branche, in het geval van medisch noodzakelijke voetzorg.

Wat als je niet medisch noodzakelijk wilt behandelen?
Indien de pedicure heeft besloten om geen werkzaamheden uit te voeren gedurende de coronacrisis, dan zorgt zij voor waarneming zodat de continuïteit van de behandeling niet in gevaar komt. De behandeling kan worden overgenomen door een collega-pedicure.

Alleen medisch noodzakelijk: pedicures en medisch pedicures blijven in principe gesloten


ProVoet lobbyt al tijden voor totale openstelling van de gehele branche tijdens lockdowns. Wij zijn van mening dat niet alleen medisch noodzakelijke voetzorg veilig kan plaats vinden in de anderhalve meter samenleving, maar alle behandelingen! Hoewel bovenstaande nieuwe ontwikkeling weer een positieve stap in de goede richting is, blijven wij voortdurend aandacht vragen voor het heropenen van de gehele branche. Voor nu hameren wij er nogmaals op dat alleen medisch noodzakelijke voetzorg behandeld mag worden volgens het wegingskader en de Covid-19 protocollen.

Hieronder vatten wij nogmaals de situatie t/m 9 februari samen:
•    Voetbehandelingen gericht op uiterlijke verzorging zijn verboden.
•    Pedicures die behandelen vanuit de Wlz en de Zorgverzekeringswet mogen voetzorg verlenen.
•    Pedicures, medisch pedicures en KRP-geregistreerde pedicures met aantekening DV/RV mogen ‘medisch noodzakelijke voetzorg’ verlenen. Uitsluitend volgens het wegingskader en met inachtneming van de Covid-19 protocollen.

Bovenstaande punten zijn tot stand gekomen vanuit direct overleg met de overheid. 

Voor de verdere protocollen verwijzen wij jullie naar www.provoet.nl. ProVoet stelde ook een handhavingsverklaring op. Ook hierover lees je op de website meer.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Voorpret! Zomereditie Beauty Trade Special: 12 – 13 – 14 juni 2021
PROVOET: Ook pedicures mogen medisch noodzakelijke voetzorg verlenen

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord