HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Stress en emoties anders bekeken

In Chinese, oude medische geschriften wordt er geen expliciete verwijzing naar stress gegeven. Bij nadere beschouwing van de manier waarop traditioneel Chinees medisch denken is samengesteld, kunnen de stressreactie en stressfactoren worden opgenomen bij de zeven emoties, als interne oorzakelijke factoren van ziekte. Volgens de traditional Chinese Medicine (TCM) is ziekte een gevolg van een disharmonie in energiestroom in het lichaam. Vanuit deze holistische denkwijze zijn lichaam, geest en emoties één geheel. Een verstoring op één gebied heeft invloed op de andere gebieden. Tekst: Gonnie van de Lang www.vandelang.nl


Dit is een sneak peak van een artikel dat onlangs is verschenen in Massage Magazine. Heb jij nog geen abonnement op dit magazine? Je weet niet wat je mist! Sluit vandaag nog een abonnement af via DEZE LINK!

Emoties

Binnen de TCM worden emoties als natuurlijke processen in het leven gezien. Emoties worden een ziekteoorzaak wanneer zij zeer intens zijn, denk hierbij aan een shock, wanneer zij langere tijd aanwezig zijn en niet geuit kunnen/mogen worden, of niet erkend worden door de persoon. 

Emoties worden gezien als de voornaamste inwendige oorzaak van ziekte. De inwendige organen hebben door hun meridiaan energie een brede Invloed en staan in verband met andere organen. Daarnaast hebben de meridianen een specifieke functie zowel fysiek als spiritueel. Bij een opstapeling van negatieve emoties in een bepaald orgaan of gebied heeft dit zijn uitwerking op spieren, pezen, botten, bloed en andere organen waardoor beschadigingen kunnen optreden en functiestoornissen.

Stress is yang

De TCM ziet een stressreactie als yang van aard, als een reactie op innerlijke stimulatie van beweging van Qiin het lichaam. Emoties worden gezien als een yang-en qi beweging……………………………………… LEES VERDER IN MASSAGE MAGAZINE!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Aanstormend talent Niels de Brouwer
Stress en emoties anders bekeken

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord