HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Salonchat by Alexandra: ‘Het is de toon die de muziek maakt’

De juiste ontspannende muziek kan de totaalbeleving van een behandeling versterken, maar als je net die muziek draait die je klant (of jezelf) op de zenuwen werkt, bereik je juist het tegenovergestelde. Tijdens een behandeling stappen ze even uit de realiteit van alle dag en met muziek wordt die behandeling nog meer een beleving, of deze nu ontspannend of huidverbeterend is. Maar niet alleen muziek, ook geluiden kunnen de totaalbeleving beïnvloeden. Denk maar aan een verbouwing bij de buren of stratenmakers die lekker voor de deur bezig zijn. Dan ligt je klant toch wat minder ontspannen in de stoel.

Ik heb bijna altijd rustige achtergrond muziek aan in de salon. Daarvoor betaal ik overigens netjes elk jaar de SENA bijdrage. De muziek pas ik zowel aan de behandeling, als aan de klant aan. Zo zet ik geen kabbelende beekjes en waterval-geluiden meer op, als ik weet dat een klant vaak moet plassen. Als ze net twee tellen binnen zijn: “Mag ik nog even plassen?.” “Oh ga je masseren? Mag ik dan nog even naar het toilet?” Na het masker, voordat ze naar huis gaan…alleen daarom doe ik niet aan welkomstdrankjes, maar geef ik klanten pas iets te drinken na de behandeling. Niet dat ze niet naar het toilet mogen, maar de totaalbeleving wordt ook anders als je op klappen staat, of ligt in dit geval.

Muziek helpt ontspannen en brengt de geest tot rust, tenminste als je de juiste snaar weet te raken. Een paar jaar geleden gebruikte ik zo’n ipod die je in een box kon klikken. Dat ding gebruikte ik ook privé, dus er stond van alles op. Tijdens de massage stopte het eigenwijze kreng ineens midden in een nummer, om ff later weer bij het eerste alfabetische nummer op de ipad te beginnen: Whole lot of Rosie van ACDC. Voor de niet kenners, dat is hard rock, niet echt sfeervolle muziek om tijdens een ontspannende massage te draaien. Gelukkig kon mijn klant er hard om lachen.

En lachen zorgt voor ontspanning en maakt je mooier en energieker. En het is daarnaast de vriendelijkste muziek ter wereld.

Groetjes AlexandraOver Alexandra
Alexandra is eigenaresse van Schoonheidssalon Alexandra én trainster van een bekend merk. Ze kwam vorig jaar met het idee voor een nieuwe rubriek: salonchat, salonpraat… “De bedoeling is dat het echt over de interactie met de klanten in de salon gaat”, zei ze. Inmiddels staan sinds januari haar columns in De Beauty Professional en plaatsen we sommige online. Ook anderen mogen hun klantverhaal delen. Lijkt het jou leuk om ook iets te delen? Iets dat wellicht iedereen herkent? Iets bijzonders wat er bij jou in de salon is gebeurd met een klant? Stuur dan een mail naar Moniek@businesscontentmedia.nl.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Voordelen van massage bij diabetes
Salonchat by Alexandra: ‘Het is de toon die de muziek maakt’

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord